DataMan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Γεια χαρά σε όλους Θέλω να διαχειριστώ τεράστιο όγκο δεδομένων με την Visual Basic 6, πιο τρόπο αποθήκευσης και ανάκτησης θα μου προτίνατε. Αυτό που έχει σημασία περισσότερο είναι η ταχύτητα ανάκτισης (πολαπλή αναζήτηση) και όχι τόσο η ασφάλεια. Για παράδειγμα αυτή την στιγμή έχω δημιουργήσει αρχείο MDB με περισσότερες από 2.000.000 εγγραφές με όγκο περίπου 150ΜΒ, αυτό αναμένεται να 10πλασιαστεί ή και περισσότερο. Τι θα μου προτείνατε λοιπόν, να ασχοληθώ με την υπάρχουσα βάση δεδομένων (φτιάχνοντας έξυπνα μικρά querys και να διαβάζω με SQL) ή κάτι διαφορετικό Ευχαριστώ πολύ.
random Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 1. Μπορεις να φτιάξεις indexes πανω στα πεδία που χρησιμοποιουνται για αναζήτηση. πχ σε πινακα, με πεδια ID, NAME, SURNAME, ADDRESS αν ξερεις οτι χρειαζονται συχνά α. αναζητήσεις με where surname = xxx b. εμφάνιση εγγραφών σε forms,reports με Order by surname φτιαχνεις ενα index ASC on field Surname. το Σε ποια πεδία, και πόσους, και αν θα φτιάξεις εξαρταται απο τη χρηση που γινεται στους πινακες. Αλλο ειναι ενας πινακας στον οποιο οριζεις τα indexes μολις τον φτιάχνεις άδειο, μετά τον γεμίζεις με ενα μαζικό import, και τον αφήνεις εκεί, και χρησιμοποιείτε μονο για select και count. και άλλο, να ειναι διαθεσιμος σε καποιες εφαρμογές και χρήστες, οι οποιoι τακτικά κανουν insert, updates και delete's. σε τετοια περιπτωση πρεπει να προσεχεις τι και ποσα indexes, γιατι οσο χρόνο κερδιζεις στα select, θα τον πληρώνεις πολλαπλάσια στα αλλα sql statements. πατα F1 στην access, ψαξε "index" --------------- 2. μπορεις να δεις τι γίνεται σε πιο ισχυρές βάσεις, πχ Mysql, ms Sql personal. και οι δυο free. περισσοτερες δυνατότητες -> περισσότερο διάβασμα για να τις εκμεταλευτείς και εδω διαβαζεις τα περι indexes, σε καθε βαση εχουν τα συν/πλην. 3. μπορεις να δεις αλλα θεματα, hardware. δεν ξερω αν μπορεις να αλλαξεις κατι. Η βαση πάει άνετα, πρωτα οταν ειναι σε γρηγορο δισκο, not fragmented, και υστερα με καλή cpu, k more ram.
DataMan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Μεταξύ Mysql και ms sql ποιες είναι οι διαφορές? μπορώ να έχω μόνο την βάση όπως κάνω και τώρα με την access ή θα πρέπει να έχω εγκατεστημένες και τις εφαρμογές?
random Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 τεχνικες διαφορές ειναι πολλες. να μη γραψω εγκυκλοπαιδια τώρα. παντως περισσότερες διαφορές εχει o ms-sql απο την ms-access παρά απο την mysql. Σαν κοστος υπαρχει σημαντικη διαφορά. o δωρεάν ms-sql engine ειναι η free version του Commercial SQL Server, με καποιους περιορισμούς και χωρις εργαλεια διαχειρισης. που αν δεν κανεις κατι τρομερα advanced, και ξερεις να ψαξεις βρισκεις δωρεαν υποκαταστατα αυτων των εργαλείων, οποτε δε σε χαλάει. Ενώ στη mysql παίρνεις δωρεάν το πλήρες προιόν. ------------------------------------ mysql, ms-sql, oracle, και ολες οι γνωστές rdbms servers, ειναι "σέρβερς". πολλοι χρηστες βλέπουν και αλλαζουν τα δεδομένα ταυτόχρονα, συνδεόμενοι τοπικά ή απο δίκτυο. ms access, και η base (στο openoffice) προορίζονται περισσότερο για desktop single user. Αν θελεις καθε χρηστης να εχει στο δικο του pc μια κοπια της εφαρμογής, και ο καθενας τη δικη του βαση, ειναι πιο απλό σε access. Αν δεν ξέρεις γρί για τις άλλες, κατσε με την access αφου μπορει να σηκώσει τα data σου. και διαβασε το help της για να την κανεις γρηγορότερη, και κανε συχνά backup. δεν μπορεις να αλλαξεις πλατφορμα χωρις πρώτα να εισαι σιγουρος τι θα κερδισεις και τι θα χάσεις.
YiannisMn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Βάλε Indexes στα κλειδιά αναζήτησης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Ειδάλλως θα σου "κάθεται" η βάση στα ψαξίματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.