Προς το περιεχόμενο

αγορα raptors για raid0 !!! τη γνωμη σας!!!

done corleone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφερομαι για αγορα 2 σκληρων με σκοπο να κανω χρηση raid0

η μητρικη υποστιριζει raid και ταχυτιτες sata 150 ! (να υποθεσω οτι η καινουρια γενια sata2 δεν θα ειναι συμβατη)

εχω βαλει στο ματι τα raptor της western digital αλλα περιμενω πως και πως να πεσουν οι κωλοτιμες (ηλπιζα τωρα με τα sata2 να γινει κατι αλλα...) ! θελω καποιες πληροφοριες οπως αν ειναι οντως οι πιο γρηγοροι δισκοι για το σηστημα μου (ξεχναμε τα scsi) και αν η εκδοση των 36Gb εχει ιδια ταχυτητα με τον 76 (γιατι στο site της εταιριας υπαρχει μια μικροδιαφορα στα timings πιθανων αμεληταια) και τελος αν δεν αξιζει να παω σε τοσο μεγαλη επενδυση!

Δημοσ.

Θα δεις κατ'αρχάς απίστευτη διαφορά ακόμα και χωρίς να φτιάξεις raid.. Aν φτιάξεις με 2 δυνοσαυράκια θα τρίβεις τα μάτια σου. Απλά το κόστος είναι ακριβό, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτό για SCSI. Ουσιαστικά είναι η μόνη λύση, και απορώ πώς δεν έχουν βγάλει άλλες εταιρίες μία παρόμοια πρόταση.. Εγω έκανα copy απτον ένα στον αλλο (δεν τους είχα raid) και πραγματικά έχασα το φώς μου! :D

Για το δίλημα 36/74 θα σου προτείνω να σκευτείς για τί χρήση το θες.. Πχ Αν είναι μόνο για λειτουργικό & προγράμματα και έχεις και ΜΡ3, προφανώς συμφέρει να πάρεις 2 36άρηδες, και τα data να τα έχεις σε κάναν 200άρη απλό. Αν τώρα θες και βίντεο κλπ, μάλλον θα σου χρειαστούν οι 74άρηδες.

Εγω είχα (και ξαναέχω) 74gb και πλεον δεν μπορώ να τον αποχωριστώ, αλλά απτην άλλη εαν τον αγόραζα στο φουλ της τιμής (γνωστός γνωστού κλπ) θα έπερνα μάλλον τον 36άρη.

Ακόμα και να έχει κάποια διαφορά στα timings πιστεύω η ταχύτητα θα ειναι αμελιτέα.

Δημοσ.

To sata150 einai to kanoniko SATA.

Eixa raid0 me raptors 36,7.Pragmatika to pc petouse.

Oi 74 se sxesh me toys 36 exoun pio mikro xrono prospelashs alla ayto

den fainetai terastia diafora sthn praksh.

Kata ta alla oti eipe to polaki.analogws tseph/anages.

Δημοσ.

Στα τελευταία benchmark που είδα, είχε μεγαλύτερο average transfer rate o single 74g raptor, απο raid0 με 2x36g raptor. (μην ξεχνάς ότι δεν παύει να έχει διπλάσια χωρητικότητα - αλλά κ τιμή). Βέβαια δεν μπορώ να πετύχω το link κάπου οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν θυμάμαι σωστά - αν πετύχει κάποιος ένα τέτοιο link από benchmark θα βοηθούσε. Όμως το "νεύρο" στον δίσκο τον δίνει η άμεση προσπέλαση, οπότε εκεί το raid0 θα το νιώσεις πιο γρήγορο-αποκρίσιμο αν βάλεις λειτουργικό επάνω.

Μία λύση είναι να επιλέξεις ένα raptor 76g τώρα κ άλλον ένα σε κάποια άλλη στιγμή για να τους "ζευγαρώσεις" αν κ όταν το επιθυμείς.

Btw, όσον αφορά τις τιμές, στατιστικά δεν πρόκειται να πέσουν γρήγορα.

Από τότε που βγήκαν στο εμπόριο, οι τιμές τους είναι σχεδόν απαράλλαχτες σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα πληροφορικής.

/sc

Δημοσ.

σας ευχαριστω ταμαλα :) για τις απαντησεις σας!

να σας ενημερωσω για την κατασταση! τωρα χρησιμοποιω ide 120gb (οποτε θα υπαρχει σιγουρα τεραστια διαφορα) ο οποιος θα γινει αποθηκη και τα raptors θα εχουν το λητουργικο και τα προγραμματα!

το διλλημα 74/36 ειναι καθαρα για ταχυτητα! πιστευω την βολευω και με ενα ζευγαρι 36αρια! απλα αν ειναι να χασω μεγαλο μερος ταχυτητας δε λεει να ξαναδινω φραγκα για αναβαθμηση σε 74!

επισεις να παω σε ζευγαρι η ενα μονο; γιατι αν δεν εχει διαφορα το raid0 μεγαλη τοτε να παρω ενα!

θα ελεγα οτι αμφιβαλλω με αυτο που ειπες madsc σχετικα με το οτι ενα 74 ειναι πιο γρηγορο απο 2x36 γιατι δεν εχουν μεγαλες διαφορες στην ταχυτητα και αν υποθεσουμε οτι εχουμε διπλασια ταχυτητα λογο raid0 τοτε ισα ισα που το ζευγαρι θα επρεπε να ξεπερναει με διαφορα το 74αρι! αν δεν ισχυει αυτο τοτε θα παρω ενα 74 και στο μελλον ενα δευτερο οπως λες!

Δημοσ.

Ώπα εντάξει, θα είναι πιο γρήγορο σε raid0 αλλά μην περιμένεις διπλάσιο average σε σχέση με single.

Αν πετύχω κάποιο benchmark που να τα συγκρίνει όλα αυτά μαζί να ρίξουμε φως στην υπόθεση θα ενημερώσω.

Ρίξε μια ματιά εδώ προς το παρόν:

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1746&page=4

http://www.dealtime.com/xPR-Western_Digital_Raptor_WD360GD_36_7_GB~RD-147573739140

http://tweakers.net/benchdb/testcombo/34

/sc

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι θα "καταλαβεις" καποια ιδιαιτερη διαφορα στη χρηση 2χ36,7 ή 2χ74...Και τα δυο setup θα πηγαινουν αρκετα γρηγορα για να μην σε απασχολει η ταχυτητα!

Εγω χρησιμοποιω ενα raptor 36,7 και οντως ο 74αρις εχει λίγο καλυτερες επιδόσεις αλλα αυτο το ειδα μονο στα benchmarks...

Θα ελεγα οτι απο πλευρας κοστος/επιδόσεις το raid0 με δυο 36αριδες ειναι πιο συμφερουσα επιλογή εφοσων λες ότι θα εχει πανω του μονο το OS και δεν σου χρειαζονται πολλα Gb για το λειτουργικό.

Δες και τα αποτελεσματα απο τον δικό μου στο HD-Tune και ΑΤΤΟ disk benchmark ...Αν βρεθει κι ενα παιδί να ποσταρει κατι σε RAI0 ή με 74αρι θα σε βοηθήσει πολυ στην επιλογη.

hdtune0qa.jpg atto7aw.jpg

Ο δισκος θελει defrag αμεσα οποτε τα αποτελεσματα ειναι ελαφρως καλυτερα σε normal συνθήκες:D

Δημοσ.

oμολογω οτι μου δωσατε συμαντικα στοιχεια και παραλληλα μου δημιουργησατε αρκετες αποριες! :?

madsc:

οντως δεν ειναι διπλασια η ταχυτητα ενος raid0 απο single! ναι μεν ειναι μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα μικρη σχετικα διαφορα της ταξης 15-20%! (10mb/s) αυτο με κανει να σκευτομαι αγορα ενος single αν και η ταχυτητα που θα κερδιζα με ενα ακομη ειναι καλη αλλα "ακριβη"!

παρατηρησα οτι σε μια μετρηση το single ηταν πιο γρηγορο, αυτο ειναι γιατι στο raid0 θα πρεπει να "ψαξει" σε 2 δισκους; και επισεις οτι η ταχυτητα τους φενεται οταν εχεις απαιτησεις απο το δισκο οταν τους πιεσεις για ταχυτητα πχ αντιγραφη αρχειων!

να συγκεντρωσω τα στοιχεια:

average transfer rate (mb/s):

36 56,5

2x36 63,2

74 62,9

2x74 126

(βεβαια ειναι απο διαφορετικες μετρησεις αποτελεσματα και δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε)

phovos:

το burst rate τι μετραει;

τον ορο defrag τον εχω ξανα ακουσει αλλα δεν τον γνωριζω! τι αποκαλουμε ετσι;

dimitris74:

γιατι 1)μιλαμε για ide (τα δικα σου ειναι sata) και δεν ξερω πως τα πανε σε raid0 και 2)γιατι εχω σαν γνωμονα την ταχυτητα και οχι το πορτοφολι (δηλαδη για ταχυτητα που αξιζει τον κοπο θα τα σκασω, στην ουσια ψαχνω συστημα τιμης-αποδοσης)

δες ομως και το cpu usage σου και αυτο του phovos! υπαρχει διαφορα!

μαγκες πελαγωσα! εχω 4 επιλογες ενα 36 η δυο 36 η ενα 74 η δυο 72 και αν μπουν στο παιχνιδι και τα απλα sata τοτε αλλο ενα ζευγαρακι απο τους μικροτερους που κυκλοφορουν σαν πεμτη επιλογη ! τελικα τι αξιζει για τιμη-αποδοση;

Δημοσ.

η μητρικη ειναι η asus p4c800-e deluxe η οποια δεν πρεπει να υποστιριζει πανω απο 2 δισκους για raid! βαλε και τροφοδοτικα μετα κτλ ξεφευγει... αν ηταν ετσι περνω scsi! οι επιλογες μου ειναι οι παραπανω...!

Δημοσ.
ego exo 2 raptor 74 se raid0 alla gia na po tin alithia den katalabaino diafora apo tous 2 maxtor 120 pou eixa prota

Oxiiiiiiiiiiiiiiiiii! eixa 2 120 se raid kai den leo, petousan. ALLA an kati ginei kai spasei sto raid (mou sinevei stin p4c800e-deluxe) tha xaseis kai ta apothikeumena arxia sou ektos apo to litourgiko sou. Akoma kai na kaneis partition to raid.

Δημοσ.
Oxiiiiiiiiiiiiiiiiii! eixa 2 120 se raid kai den leo, petousan. ALLA an kati ginei kai spasei sto raid (mou sinevei stin p4c800e-deluxe) tha xaseis kai ta apothikeumena arxia sou ektos apo to litourgiko sou. Akoma kai na kaneis partition to raid.

to xero tin epatha 2 fores mexri twra alla tora exo ghost image ;)

partition kano kanonika eixa 3 kai twra afisa mono 2 den eixa provlima

pantos metrisa tous diskous me to hd tune kai bgazei kala noumera :)

maximum transfer 95 kai kati mb

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...