thanocaster Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Kλοπή είναι να στερείς από κάποιον κάτι και όχι να το μοιράζεαι με άλλους.... Afto ksanapes to!
Bigi444444 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Kλοπή είναι να στερείς από κάποιον κάτι και όχι να το μοιράζεαι με άλλους.... Xμμμ...και εσύ εδώ δε στερείς τίποτα από την κατασκευάστρια εταιρία;Λέω εγώ τώρα... :? Και δεύτερον: για να μοιραστείς κάτι πρέπει να το κατέχεις ανθρώπινα, νόμιμα και φυσιολογικά.Για να ξέρουμε και τι λέμε και που βγάζουμε την επαναστατική μας πλευρά... :wink:
polaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Xμμμ...και εσύ εδώ δε στερείς τίποτα από την κατασκευάστρια εταιρία;Λέω εγώ τώρα... :?Και δεύτερον: για να μοιραστείς κάτι πρέπει να το κατέχεις ανθρώπινα' date=' νόμιμα και φυσιολογικά.Για να ξέρουμε και τι λέμε και που βγάζουμε την επαναστατική μας πλευρά... :wink:[/quote'] Εχεις απόλυτο δίκιο. Απτη στιγμή που οι εταιρίες χρεώνουν Χ ?, το κάνουν γιατί βλέπουν ανταπόκριση. Απο κει και πέρα, με το να κάνεις κόπιες και να παίζεις "παράνομα" αντίγραφα ΦΥΣΙΚΑ και είναι παράνομο. Σε όποιον δεν αρέσει να πληρώνει, ας μην ασχοληθεί ή ας ασχοληθεί ΞΕΡΩΝΤΑΣ ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο... Shut up & play ενα πράγμα! Όχι να το παίξουμε και roben των δασών παιδιά, έλεος έτσι?? Kαι καλά μοιράζομαι και κάνω και δείχνω!!! Ναι τώρα μας έπιασε το να μοιραστούμε!!! Με αλλουνού κώλο όλοι τον π**στη κάνουν... Και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω δραχμή, αλλά δεν θα βγω και απο πάνω όταν αντιγράψω μια ταινία, ενα παιχνίδι ή ενα MP3!!! :D:D
Wolfidis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Bigi444444 Xμμμ...και εσύ εδώ δε στερείς τίποτα από την κατασκευάστρια εταιρία;Λέω εγώ τώρα...Και δεύτερον: για να μοιραστείς κάτι πρέπει να το κατέχεις ανθρώπινα, νόμιμα και φυσιολογικά.Για να ξέρουμε και τι λέμε και που βγάζουμε την επαναστατική μας πλευρά... polaki Εχεις απόλυτο δίκιο. Απτη στιγμή που οι εταιρίες χρεώνουν Χ ?, το κάνουν γιατί βλέπουν ανταπόκριση. Απο κει και πέρα, με το να κάνεις κόπιες και να παίζεις "παράνομα" αντίγραφα ΦΥΣΙΚΑ και είναι παράνομο. Σε όποιον δεν αρέσει να πληρώνει, ας μην ασχοληθεί ή ας ασχοληθεί ΞΕΡΩΝΤΑΣ ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο... Shut up & play ενα πράγμα! Όχι να το παίξουμε και roben των δασών παιδιά, έλεος έτσι?? Kαι καλά μοιράζομαι και κάνω και δείχνω!!! Ναι τώρα μας έπιασε το να μοιραστούμε!!! Με αλλουνού κώλο όλοι τον π**στη κάνουν... Και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω δραχμή, αλλά δεν θα βγω και απο πάνω όταν αντιγράψω μια ταινία, ενα παιχνίδι ή ενα MP3!!! Κάτι τέτοια σχόλια μου φέρνουν στο μυαλό άτομα σαν και αυτά που κατεβάζουν τόνους δεδομένων απο το internet και μόλις κατέβει αυτό που θέλουν, διακόπτουν την σύνδεση αδιαφορώντας για όλους τους αλλους που ακομα δεν έχουν κατεβάσει αυτό που θέλουν.... κάνουν την δουλεία μονάχα για την πάρτυ τους....και χιμάνε, στην πρώτη, να υπερασπιστούν το σωστο και δίκαιο, ενάντια σε όσους κάνουν αυτό που και οι ίδιοι θα έπρεπε να κάνουν….. Τώρα, αν όσοι φτιάχνουν παιχνίδια δεν γουστάρουν με την κατάσταση ας πάνε να δουλέψουνε στην οικοδομή για να μην τους κλέβουν, άλλοι, την δουλειά τους.... Και δεν το παιζω Ρομπέν των Δασών.... Τρομπέν των Χαζων προτιμώ να είμαι....και ποτέ δεν έβγαλα λεφτά ούτε δραχμή, αν και θα μπορούσα, από αντιγραφές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Wolf mazi sou kollite...tora ta kai kala ta kseroume opote min kourazeste tzampa,sto down down oloi ta idia kanete...
Bigi444444 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Έχω δύο χρόνια dsl και έχω κατεβάσει τα μαλλιοκέφαλά μου (που είναι και πυκνά πυκνά) από παράνομα και δε θα σταματήσω να το κάνω.Δεν το κρύβω από κανέναν.Αλλά δεν το παίζω και braveheart ο επαναστάτης, έτσι;Το κάνω γιατί δεν έχω τα λεφτά να αγοράσω όλα αυτά που θα κατέβαζα και είναι και άπειρες οι φορές που κατεβάζω ασυναίσθητα και για μαλακίες, για να δικαιολογώ το dsl που έχω και ενώ είμαι σίγουρος ότι με αυτά δε θα καταπιαστώ ποτέ γιατί για να τα δω όλα αυτά θα 'θελα δέκα ζωές...Ούτε αυτό το κρύβω. Αλλά για πες μου εσύ ρε wolfy, αν δούλευες σαν το μαλάκα να φτιάξεις κάτι (και μη μου πεις δε θέλει δουλειά ένα καλό σημερινό παιχνίδι, γιατί τότε θα σου πω φτιάξε μου εσύ και μένα μερικά έτσι για να γουστάρω) και ερχότανε ο άλλος και το καρπονόταν χωρίς να σου δώσει τίποτα, θα συνέχιζες να μου πουλάς τη φιλοσοφία σου ή θα κατέβαζες καντηλέρια ολημερίς κι ολονυκτίς αφρίζοντας;Αν απαντήσεις θετικά στο δεύτερο, να σε έχω υπόψη μου πάντως, είσαι ευκαιρία... Και τέλος δεν έχει σχέση/συνάφεια το ratio σου σε ανεβάσματα/κατεβάσματα με το γεγονός ότι υπολογίζεις και λιγάκι την προσπάθεια του άλλου και δεν τα θες όλα μονά-ζυγά δικά σου. Αν πάλι θεωρείς υποχρέωση του άλλου να σε ψυχαγωγεί εσαεί τσάμπα και να είναι και ευχαριστημένος, συγγνώμη...
polaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Όπως είπε και ο Bigi44444,και εγω 2 χρόνια παρά 2 μήνες έχω και εγώ DSL όταν όλοι τρέχανε με τις 56άρες στους φίλους στη γειτονιά και πληρώνανε 10 ευρω τα αντίγραφα παιχνίδια.. Και αυτά στην Ελλάδα, γιατί απ'το 99 που ήμουν αγγλία έχω φτιάξει μια συλλογή που αν τη δείς θα πάθεις πλάκα. Δεν θα σου πω εγω οτι δεν το κάνω, και αυτό το διευκρίνησα απτην αρχή,και ταινίες θα αντιγράψω, και παιχνίδια και τα πάντα. Και αν μου αρέσει κάτι θα το αγοράσω αν μπορώ, όπως έχω 20+ ταινίες και τουλάχιστον 80 παιχνίδια ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΑΤΑ. Έτσι επειδή το είδα στο ράφι, είχα λεφτά και το πήρα. Όλα τα υπόλοιπα από νετ, αυτό όμως δεν σημαίνει οτί εγω ειμαι ο ΜΑΓΚΑΣ και ο άλλος που αγοράζει ο βλάκας, ούτε ότι ο κατασκευαστής ότι είναι ακόμα πιο βλάκας που λιώνει με τις ώρες για να κατεβάσεις εσύ το παιχνίδι και να πεις "τί μούφα είναι αυτό, ριχτου ένα uninistall". Και μόνο αυτό που έιπες ότι αν δεν του αρέσει να πάει να αλλάξει δουλειά, δείχνει ότι το επίπεδό σου είναι πολύ κατωτερο από το μέσο όρο. ΝΑΙ, όλοι μας αντιγράφουμε, αλλά δεν βγαίνουμε να το παίζουμε σταυροφόροι ενάντια στο κατεστημένο, στην άτιμη την ψέυτρα την κοινωνία και δεν ξέρω και γω τί... Κάνε τα αντίγραφά σου, κάνε και το share σου, κάνε και τουμπεκί όμως γιατί γίνεσαι γραφικός.... και εσύ και οι υπόλοιποι "συμμαχοί" σου, του στυλ "πες τα ρε δικέ μου, πες τα ρε αλάνι, θα μας φάνε τα λεφτά, κάτω η εκμετάλευση κλπ..."
polaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 polaki Κάτι τέτοια σχόλια μου φέρνουν στο μυαλό άτομα σαν και αυτά που κατεβάζουν τόνους δεδομένων απο το internet και μόλις κατέβει αυτό που θέλουν' date=' διακόπτουν την σύνδεση αδιαφορώντας για όλους τους αλλους που ακομα δεν έχουν κατεβάσει αυτό που θέλουν.... κάνουν την δουλεία μονάχα για την πάρτυ τους....και χιμάνε, στην πρώτη, να υπερασπιστούν το σωστο και δίκαιο, ενάντια σε όσους κάνουν αυτό που και οι ίδιοι θα έπρεπε να κάνουν….. [/quote'] Ή είσαι πολύ κουρασμένος, ή απλά βρίσκεσαι σε άλλο μήκος κυματος.. Δεν είπαμε ούτε ότι δεν κατεβάζουμε, ούτε ότι δεν μοιραζόμαστε. Εγω είχα έρθει διακοπές ελλάδα και είχα αγγλία το pc ανοικτό με το ups και μοίραζε ότι είχα και δεν είχα.. επί ένα μήνα, και με upload speed σοβαρή, όχι τα 12kb/sec τα δικά σου που την έχεις δεί και καλά μεγάλος ευεργέτης... Φίλε ο κόσμος ήξερε το ΣΟΒΑΡΟ filesharing πολύ πριν το μάθει η ελλαδίτσα, οπότε άσε! Η μοναδική διαφορά στην τακτικη μας είναι ότι εγώ (και απότι κατάλαβα και ο Bigi) δεν κάθομαι να το παίζω σταυροφόρος. Κάνω τη δουλειά μου, κατεβάζω ότι θέλω και τελειώνει η υπόθεση.. Δεν θα κατέβω και στο Σύνταγμα να φωνάζω ότι ΠΡΟΣΦΕΡΩ κιόλας επειδή κάνω ένα upload... ΕΛΕΟΣ! Και τις μουσικές εταιρίες τις βρίζω για τις προστασίες τους όχι επειδή δεν μ'αφήνουν να ριπάρω και να μοιράσω σε όλους τα τραγούδια, αλλά επειδή δεν με αφήνουν με μία κίνηση να φτιάξω τη δική μου συλλογή και να την παίξω στο αυτοκίνητο, στο ipod, σε μια playlist ενώς πάρτυ κλπ κλπ. Οχι να τους βρίζω που προσπαθούν να προστατέψουν το προιόν τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wolfidis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Bigi444444 Αλλά για πες μου εσύ ρε wolfy, αν δούλευες σαν το ***** να φτιάξεις κάτι (και μη μου πεις δε θέλει δουλειά ένα καλό σημερινό παιχνίδι, γιατί τότε θα σου πω φτιάξε μου εσύ και μένα μερικά έτσι για να γουστάρω) και ερχότανε ο άλλος και το καρπονόταν χωρίς να σου δώσει τίποτα, θα συνέχιζες να μου πουλάς τη φιλοσοφία σου ή θα κατέβαζες καντηλέρια ολημερίς κι ολονυκτίς αφρίζοντας;Αν απαντήσεις θετικά στο δεύτερο, να σε έχω υπόψη μου πάντως, είσαι ευκαιρία... Η κάθε δουλειά έχει τα + και τα - .... Ας έκαναν άλλη δουλεία... το ξέραν πως έχει ή φάση.... Και επαναλαμβάνω : Τώρα, αν όσοι φτιάχνουν παιχνίδια δεν γουστάρουν με την κατάσταση ας πάνε να δουλέψουνε στην οικοδομή για να μην τους κλέβουν, άλλοι, την δουλειά τους....αλλά δεν μπορόυν όλοι το χαμαλίκι... Και αν το θέτεις σε προσωπική βάση και βέβαια θα με πείραζε...κάθετι αρνητικό με πειράζει στην δουλεία, αλλά εγω, ας πούμε, το διάλεξα να χορέψω ή μάλλον να με χορέψουν, ας μην διάλεγα.... Οι αντιγραφές κάποτε ήταν ή μοναδική πηγή, όταν δεν υπήρχαν τιτλοι να βρείς να αγοράσεις (1984) Τότε ήταν ή μόνη οδός.... Τώρα είναι μια εναλακτική οδός... Ας πρόσεχαν οι εταιρίες. Γιατί? Γιατί αυτες φταίνε που σημερα υπάρχει πειρατεία, αυτές την δημιούργησαν. Bigi444444 Και τέλος δεν έχει σχέση/συνάφεια το ratio σου σε ανεβάσματα/κατεβάσματα με το γεγονός ότι υπολογίζεις και λιγάκι την προσπάθεια του άλλου και δεν τα θες όλα μονά-ζυγά δικά σου. Εγώ νομίζω πως έχει και μεγάλη μάλιστα, τη στιγμή που οι περισσότεροι έξυπνοι παίρνουν παρά δινουν. polaki Όπως είπε και ο Bigi44444,και εγω 2 χρόνια παρά 2 μήνες έχω και εγώ DSL όταν όλοι τρέχανε με τις 56άρες στους φίλους στη γειτονιά και πληρώνανε 10 ευρω τα αντίγραφα παιχνίδια.. Και αυτά στην Ελλάδα, γιατί απ'το 99 που ήμουν αγγλία έχω φτιάξει μια συλλογή που αν τη δείς θα πάθεις πλάκα. Δεν θα σου πω εγω οτι δεν το κάνω, και αυτό το διευκρίνησα απτην αρχή,και ταινίες θα αντιγράψω, και παιχνίδια και τα πάντα. Και αν μου αρέσει κάτι θα το αγοράσω αν μπορώ, όπως έχω 20+ ταινίες και τουλάχιστον 80 παιχνίδια ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΑΤΑ. Έτσι επειδή το είδα στο ράφι, είχα λεφτά και το πήρα. Σαν να μου θυμίζεις την θεία από το Σικάγο νομίζω... Tι να κάνουμε? Εμέις δεν έιχαμε την "ευκαιρία" ούτε Αγγλία να ζήσουμε ούτε 80 αυθεντικότατατατατατα παιχνίδια να έχουμε..... και τα αντίγραφα δεν κάνανε 10 ευρώ αλλά 6...τόσο τα έπαιρνα. polaki Δεν είπαμε ούτε ότι δεν κατεβάζουμε, ούτε ότι δεν μοιραζόμαστε. Εγω είχα έρθει διακοπές ελλάδα και είχα αγγλία το pc ανοικτό με το ups και μοίραζε ότι είχα και δεν είχα.. επί ένα μήνα, και με upload speed σοβαρή Σϊγουρα θα το λές και στα εγγόνια σου αυτό σου το κατόρθωμα!! Για ένα ολόκληρο μήνα το έιχα ανοικτο και ανέβαζε και ανέβαζε!!! Βέβαια έλειπα από το σπίτι αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.... Τέτοια ρεκόρ πρέπει να μένουν γιατί δεν ξαναγίνονται... Δεν τα πήγες κι άσχημα για έλληνας... Πότε θα ξαναφύγεις? polaki όχι τα 12kb/sec τα δικά σου που την έχεις δεί και καλά μεγάλος ευεργέτης... Φίλε ο κόσμος ήξερε το ΣΟΒΑΡΟ filesharing πολύ πριν το μάθει η ελλαδίτσα, οπότε άσε!Κί ομως εγώ με τα ελλεονικά μου 12αρια έχω ανεβάσει σε ένα χρόνο τόσα όσα εσύ με τους ρυθμούς σου στην Αγγλια θα τα έπιανες σε μια δεκαετία... Κάνεις μπαμ... polaki Και μόνο αυτό που έιπες ότι αν δεν του αρέσει να πάει να αλλάξει δουλειά, δείχνει ότι το επίπεδό σου είναι πολύ κατωτερο από το μέσο όρο. Κοίτα αν κάτσω κάνα δυο χρόνια στην Αγγλία μπορεί να το ανεβάσω λίγο, αλλά και πάλι αποκλειεται να σε φτάσω, το ξέρω....είμαι ηλίθιος... polaki Κάνω τη δουλειά μου, κατεβάζω ότι θέλω και τελειώνει η υπόθεση.. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά. Τι να κάνουμε... Γκουντ Μπαϊ και τα λέμε Τρομπεν Των Χαζων
polaki Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Εγω αυτό που προσπαθώ να σου δείξω είναι ότι "κατηγορείς" κάποιον ότι δεν μοιράζεται χωρίς να ξέρεις τί κανει. Ουτε το ratio με νοιάζει ούτε τίποτα, πλεον δεν κατεβάζω τίποτα παρά μόνο ελάχιστα πράγματα, και όμως στο emule είναι shared τα πάντα, και κλείνουν μονο οταν παίζω online που θέλω καλά pings. Επίσης δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό οτι εσυ εχεις στην ελλάδα περισσότερο απ'οτι εγώ στην αγγλια... με δεδομένο ότι είχα ενα upload γύρω στα 120kb/sec (γυρω στα 80kb average) σε 100/10 γραμμή του πανεπηστιμίου και ήταν μονίμως ανοικτό.. Κάπου το χασες μεγάλε... Τώρα κάθεσαι εσύ και αλλάζεις τα λεγομενα μου, λες και σου είπα εγώ ότι είμαι ο μεγάλος ευεργέτης. Αλλά σου ξαναλέω, υπάρχουν άτομα που έχουν κανει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από σένα, ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΗ, οπότε μην το παίζεις και πολύ σουπερ, χαλάρωσε.. Και φυσικά δεν εννοώ εμένα, αλλά πλέον τί να συζητήσω μαζί σου. Προφανώς θα είσαι κάπου γύρω στα 16-17 το πολύ, αλλιώς δεν εξηγείται, προφανώς η σημερινη νεολαία στα 16-17 θεωρεί ότι είσαι πιο άντρας όσο πιο μεγάλο ratio έχεις.. Ε δεν πειράζει, εκεί γύρω στα 18-19 θα θεωρείς ότι πιο άντρας ειναι αυτος που την έχει πιο μεγάλη, και στα 20-21 αυτός με το πιο ωραίο αμάξι..... Grow the F up....... {TDi}Dj2k..infc, αν έχεις έστω το 1/10 της φαντασίας που είχες όταν έγραψες το nickname σου, πες μας και εσύ τις απόψεις σου... Δε νομίζω να έχει ανάγκη από υποστηρικτές ο Wolfidis (που τουλάχιστον μπαίνει στον κόπο να γράψει 5 αράδες), και ειδικά από μονολεκτικές απαντήσεις "Etsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"...
Wolfidis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 polaki Επίσης δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό οτι εσυ εχεις στην ελλάδα περισσότερο απ'οτι εγώ στην αγγλια... με δεδομένο ότι είχα ενα upload γύρω στα 120kb/sec (γυρω στα 80kb average) σε 100/10 γραμμή του πανεπηστιμίου και ήταν μονίμως ανοικτό.. Κάπου το χασες μεγάλε... Εννοώ πως δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα αλλά με την διάθεση του καθενός....την να τα κάνεις τα 120κβ αν είσαι ιδιοτελής.... polaki λλά σου ξαναλέω, υπάρχουν άτομα που έχουν κανει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από σένα, ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΗ, οπότε μην το παίζεις και πολύ σουπερ, χαλάρωσε.. Δεν χρειάζεται να μου το λες. το ξέρω! Και πάλι καλα που κάποιοι βρέθηκαν πριν χρόνια με αυτή τη νοοτροποία και δημιούργησαν τα σημερινά π2π δίκτυα. Γιατί αν περιμέναμε από άτομα σαν και σ' ένα το πότε θα μεγαλώσουν για να πάνε να σπουδάσουν, ή μάλλον να ΤΟΥΣ σπουδάσουν άλλοι, στο εξωτερικό,για να έχουν ανοικτή την σύνδεση στο πανεπηστίμιο, τότε ακόμα θα ψάχναμε κάνα warez site για να κατεβάσουμε τίποτα (που και τα warez μια χαρα ήταν τα καημένα αν εξαιρέσεις τις τσόντες)... polaki Προφανώς θα είσαι κάπου γύρω στα 16-17 το πολύ, αλλιώς δεν εξηγείται, Προφανώς δεν διάβασες πιο πάνω αυτό που είπα, ότι από 1984 ασχολούμαι με αντιγραφές... Αλήθεια εσύ που κρίνεις τους άλλους ως πιτσιρίκια (λες να φταίει η Αγγλία για αυτό ή τα πολλά λεφτά lol) που ήσουνα το 1984???? Η μάλλον τι ήσουνα????? Απάντησε σε παρακαλώ!!!!
Bigi444444 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Tραβιέται πολύ το σκινί μου φαίνεται σε ένα άσχετο θέμα. Εγώ θα πω κάτι και θα κλείσω: wolfidi, ο καθένας έχει την άποψή του για τον κόσμο γύρω του.Δεν το προσδιορίζω ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι.Ο καθένας έχει για τον εαυτό του - πάντα - πιο δίκαιο και απ το δίκαιο.Αυτός είναι ο σωστός και όλοι οι άλλοι οι καραγκιόζηδες.Λογικό μου ακούγεται, βέβαια. Τώρα: εγώ αν βρω ένα παιχνίδι που αξίζει τον κόπο και ασχοληθώ μαζί του καιρό και με διασκεδάσει αρκετά, για ποιο λόγο να μην πω ότι αξίζει να το αγοράσω ή θα άξιζε να το αγόραζα αν είχα τα λεφτά;Ακόμα και το τελευταίο δείχνει διαφορετική νοοτροπία.Δηλαδή είναι πιο μάγκικο να πω ότι αυτός που το έφτιαξε δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο και είναι υποχρέωσή του να μου το δώσει και αφιλοκερδώς και... και... και....;Απλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εκτιμούν και λιγουλάκι τον κόπο των άλλων και οι απόψεις τους δεν είναι ισοπεδωτικές.Δε θα τρέξουν να αγοράσουν ό,τι παιχνίδι βρουν, αλλά δε θα λοιδορούν και τους κατασκευαστές παιχνιδιών ούτε θα τους χλευάζουν, έτσι; Αυτό που έγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου είναι πολύ σημαντικό νομίζω.Αν θεωρείς υποχρέωση του άλλου να σε ψυχαγωγεί τσάμπα, δε θα ταχθώ μαζί σου.Και επίσης δε θεωρώ λάθος των εταιρειών το σημερινό σκηνικό με την πειρατεία.Ναι, έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά έχε υπόψη σου ότι τις τιμές δεν τις καθορίζουν μόνο αυτές.Και επίσης έχε υπόψη σου ότι και 20 με 25 ευρώ να έκανε κάθε παιχνίδι πάλι δε θα το αγόραζες και πάλι αιδοιόπανα θα τους έλεγες.Μη σου πω το ίδιο θα 'κανες και με 10 ευρώ...Αλλά 2 καφέδες με 10 ευρώ δε θα είχες πρόβλημα να πιεις, καθώς εκεί ο άλλος έχει βάλει όλη την τεστιμονική του γνώση και μαεστρία για να καταφέρει να ερεθίσει τα αισθητήρια κύτταρά σου.Αυτό το παράδειγμα είναι για να έχουμε μια σύγκριση τιμών/προσπάθειας για ένα <<προϊόν>>.Αν θεωρείς τέλοσπάντων πολλά τα 50 ευρώ για ένα παιχνίδι θα συμφωνήσω μαζί σου.Αλλά τα 25 είναι πολλά για ένα τέτοιο δημιούργημα;Τόσο πάντως κάνουν (και λιγότερο ακόμα) αρκετά παιχνίδια ενός ή δύο χρονών που είναι και αρκετά αξιόλογα. Γενικά και 'μένα αν με ρωτήσεις, θα σου πω πως θα τρελαινόμουν να ζούσα σε έναν κόσμο απόλυτης ελευθερίας και κοινοκτημοσύνης.Γιατί ο άλλος να μη δημιουργεί παιχνίδια που να τα διαθέτει ελεύθερα προς όλους;Γιατί να μην φτιάχνει προγγράματα, τραγούδια, ταινίες, αμάξια ή ό,τι άλλο και να κάνει το ίδιο; Γιατί ρε γαμώτο να μη μπορώ να χαρώ και 'γω τη γυναίκα σου (αν έχεις) ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό, που στο κάτω κάτω δεν την έφτιαξες κι εσύ (μην προσπαθήσεις να με πείσεις για το αντίθετο, δε θα σε πιστέψω!);Ε γιατί;Κρίμας κρίμας!Ζω τελικά σε έναν πολύ καταπιεστικό κόσμο.Αλλά εγώ θα κουβαλήσω υποτακτικά το σταυρό μου.Ευτυχώς θα έχω εσένα όμως να ορθώνεις το ανάστημά σου (και ας είμαι κάτω από τη σκιά του) και αυτό θα μου φτάνει.Τελικά δεν υπάρχει λόγος να αυτοκτονήσω, δε θα είμαι πια κορόιδο!Ναι ναι! Νομίζω ήταν πολύ σαφή αυτά που είχα να πω.Αν δε τα καταλαβαίνεις, τσάμπα καθόμουνα και 'γραφα (όπως έπρεπε να ναι και τα παιχνίδια ένα πράμα).Δε σου λέω να τα συμμεριστείς κιόλας.Ο καθένας έχει τη γνώμη του είπαμε.Απλά να καταλάβεις τι προσπαθώ να πω και να είσαι πιο μετριοπαθής σε τέτοια θέματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.