Προς το περιεχόμενο

Windows Ext2 / Ext3 driver

apoikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

eho to eksis provlima...eho sindesi ena eksoteriko skliro disko sto laptop me egkatestimeno linux mesa...evala ton driver sto disko ton windows ala den mporo na do ta periehomena tou eksoterikou diskou...evala to mountdiag pou leei sto site gia ton driver ke mou leei oti den mpori na ton kani mount...sigkekrimena mou lei "The volume has not been mounted, because it does not have an Ext2/Ext3 file system , but ReiserFs....

ti mporo na kano gia na do ta periehomena tou diskou? me to partition magic pou kitaksa na do mipos iha vali reiserfs ke den to thimomoun mou leei oti ine ext2 o diskos ....kamia idea?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

έχω ένα sata σκληρό για file storage.

αρχικά ήταν ntfs ενώ τώρα είναι ext3.

στα win εγκατέστησα το fs-driver και όλα μια χαρά!

στο linux όμως (ubuntu 6.06) δεν βλέπει τα ελληνικά filenames!

όταν ο δίσκος ήταν ntfs τα έβλεπε μια χαρά!

EDIT: έφτιαξα sto Ubuntu ένα νέο αρχείο με ελληνικό filename και όπως το φαντάστηκα εμφανίζεται κανονικά.

Μετά μπήκα στα Windows XP και το έβλεπε κινέζικο!

Έφτιαξα και στα XP ένα ελληνικό αρχείο το οποίο πάλι δεν εμφανίζεται σωστά στο Ubuntu...

τι παίζει ρε παιδιά?

και μια άλλη ερώτηση σχετικά με το ext3: γιατί όταν φτιάχνω νέο partition ext3 μετα χρησιμοποιείται αξιοσέβαστο ποσοστό του χώρου? πχ έφτιαξα ένα 160gb partition και μετά χωρίς να έχω γράψει τπτ μέσα έλεγε ότι χρησιμοποιούνται 10gb! αυτό γίνεται είτε φτιάξω το partition με Partition Magic από windows, είτε με gparted από linux...

Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί αυτό που θα πω, αλλά συγχωρήστε με αν ναι,γιατί δεν το παρακολουθώ αυτό το thread. Χθες έμαθα ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός του driver για να αναγνωρίζουν τα Windows τα partitions ext2 και ext3 του Linux. Κοιτάξτε το παρακάτω link...

http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm

Υ.Γ.:Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει γιατί από χθες δεν έχω κάνει επαννεκίνηση από το Linux για να μπω σε Windows,αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

When I access to an Ext2/Ext3 volume on Windows' date=' file names with language-specific characters appear distorted.

It is probably caused by an activated UTF-8 encoding in your Linux installation. You may check it by the locale tool (on Linux):

locale

When it outputs something, which ends with "utf8" in the line "LC_CTYPE=", UTF-8 encoding is enabled. Unfortunately, the current version of the Ext2 IFS software does not support UTF-8 encoded file names. (The driver always uses the current code page of Windows.) [/quote']

How do I enable write support.

Because of the bugs' date=' write support has been permanently removed.[/quote']

Άλλα 2 ακόμα projects που τσέκαρα δεν υποστηρίζουν εγγραφή...

:( :( :( ...We're FAQed up! :mrgreen:

• 6 μήνες μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Βρήκα και την εξής λύση: http://www.crossmeta.com/crossmeta.html

Δεν ξέρω πόσο καλά μπορεί να δουλέψει.

Ιδέα: αν θέλετε να έχετε απόλυτα ήσυχο το κεφάλι σας και έχετε κύκλους μηχανής για να ξοδέψετε (αν έχετε 2+ πυρήνες, τότε είναι μια χαρά), μπορείτε να κάνετε το εξής:

1) Διαλέγετε κάποιο virtualization software που να τρέχει καλά στο μηχάνημά σας (VMWare, qemu, κάτι άλλο).

2) Παίρνετε μια πολύ stripped έκδοση linux/freebsd που είναι απόλυτα βελτιστοποιημένη για το συγκεκριμένο virtualization software.

3) Κάνετε mount τα ext3/reiserfs/xfs/κλπ partitions σε αυτό το linux που τρέχει στην εικονική μηχανή.

4) Τα κάνετε export μέσω Samba σε ένα εικονικό δίκτυο που συμμετέχει μόνον το host machine και η εικονική μηχανή.

Εναλλακτικά, αντί για τα 1 & 2, μπορείτε να δείτε και το http://www.colinux.org/

• 1 μήνα μετά...

Ο driver δουλεύει πολύ καλά.

Έχω όμως 2 παρατηρήσεις.

1ον) από ταχύτητα τα πάει μέτρια.

2ον) σε διακοπή ρεύματος, έχασα τον αποθηκευτικό μου δίσκο που περιείχε 180Gb αρχεία. Απλά να προσέχετε τα δεδομένα σας. Και καλό είναι να κάνετε και κανένα Bug report ;)

Δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, αλλά τα windows είναι windows!

• 4 μήνες μετά...

-Γειά σας καταρχην είμαι καινούργιος στο site....

-συχαριτήρια στον αποικο για την ανακάληψή του και ότι το χρειαζόμουν :-D

και να ζητήσω συγνώμη που το 1ο μου post είναι ερώτηση:(

- έχω ένα πρόβλημα κ θα σας παρακαλούσα αν γίνετε να έχω την βοήθειά σας...

το έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να βρω λύση:(

-Το πρόβλημα που έχω είναι ότι αφού εγκατέστησα αυτόν τον driver όλα δούλευαν κομπλέ στην αρχή...αλλά την επόμενη μέρα που άνοιξα το pc, μου έβγαζε ότι ο ένας μου δίσκος (75giga ide)είναι άδειος και συγκεκριμένα είναι 0 giga.(τον δίσκο με τα linux τον βλεπω κανονικά ο δίσκος που δεν βλέπω περιέχει mp3 και τέτοια .)

Απο το administrative tools τον βλέπω και μου τον αναγνωρίζει και τον βρίσκει 75giga αλλά όταν πατάω να μπω να δω τα αρχεία του μου βγαζει το εξής μήνυμα: E:\ is not accessible the file or directory is corrupted and unreadable.

-Έχω τα ubuntu 7.04 και έχω κατεβάσει και το kde αν παίζει ρόλο..

απο τα linux δουλεύει κανονικά από τα win xp sp2 δεν τον δουλεύει

-Συγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

μέχρι να εμφανιστεί "ο απο μηχανής apoikos":-D

ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω link

http://www.diskinternals.com/linux-reader/

*σήμερα βλέπω όλο το δωδεκάθεο πήγε για μπάνιο ! :mrgreen:

.

μέχρι να εμφανιστεί "ο απο μηχανής apoikos":-D

ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω link

http://www.diskinternals.com/linux-reader/

*σήμερα βλέπω όλο το δωδεκάθεο πήγε για μπάνιο ! :mrgreen:

.

ευχαριστώ για την απάντηση θα το κοιτάξω απλά έκανα λάθος πριν(το διόρθωσα τώρα) και δεν διευκρίνησα ότι τον δίσκο με τα linux τον βλέπω αυτός που δεν βλέπω είναι ένας που περιέχει mp3 και απλά πριν τον έβλεπα,

τη έγινε τώρα με τον driver?:(

Θα προτείνω έναν άλλον driver τον Ext2fsd τον οποίο και χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό σε read-only mode χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πλεονεκτήματα:

• Έχει άδεια GPL, δηλαδή είναι ελεύθερο λογισμικό με ανοικτό κώδικα και όχι απλώς δωρεάν.
  • Έχει experimental write support αν θέλεις να το ενεργοποιήσεις. Παρόλα αυτά δεν θα το πρότεινα γιατί γενικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανσφαλές να μπορείς να γράφεις σε linux partition από τα windows, ιδιαίτερα στο root partiion. Μπορεί καταλάθος ή λόγω ιού να καταστρέψεις την εγκατάστασή σου.
  • Υποστηρίζει UTF-8 που είναι πλέον το πιο διαδεδομένο character coding στις τελευταίες διανομές. Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Εύκολη εγκατάσταση.

Θα προτείνω έναν άλλον driver τον Ext2fsd τον οποίο και χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό σε read-only mode χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πλεονεκτήματα:

• Έχει άδεια GPL, δηλαδή είναι ελεύθερο λογισμικό με ανοικτό κώδικα και όχι απλώς δωρεάν.
  • Έχει experimental write support αν θέλεις να το ενεργοποιήσεις. Παρόλα αυτά δεν θα το πρότεινα γιατί γενικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανσφαλές να μπορείς να γράφεις σε linux partition από τα windows, ιδιαίτερα στο root partiion. Μπορεί καταλάθος ή λόγω ιού να καταστρέψεις την εγκατάστασή σου.
  • Υποστηρίζει UTF-8 που είναι πλέον το πιο διαδεδομένο character coding στις τελευταίες διανομές. Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Εύκολη εγκατάσταση.

-Σε ευχαριστώ φιλε μου θα το δοκιμάσω επιτόπου !!!

-Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί ο άλλος ο driver μου επηρεάζει έναν άσχετο σκληρό που δεν έχει καν linux

-Στο site βεβαια είδα που έχει για troubleshooting και έλεγε ότι αυτό είναι "αρεκτα" πιθανό να συμβεί εάν έχεις δίσκο μεγαλύτερο τον 128 giga αλλα εμενα δεν είναι μεγαλύτερος απο 128(75αρης για την ακριβεια), εκτος αν κάτι δεν καταλαβαίνω.

-Βασικά αυτό που θέλω είναι όταν είμαι στα win να μου δουλεύουν όλοι οι δίσκοι κομπλέ και να μπορώ, αρχεία που είναι στο partition του linux, να τα ανοίξω και όχι μονο να δω ότι υπάρχουν.Δοκίμασα το πρόγραμμα που έδωσε ο φίλος/η gtroza αλλα όταν πχ ήθελα να ανοίξω ένα αρχείο που ήταν στο linux partition αυτό πρώτα μου το έκανε copy σε έναν άλλο δίσκο και η αλήθεια είναι ότι δεν με ικανοποίησε και πολύ γιατί αν ήθελα πχ να δω έναν φάκελο με 10 φωτογραφίες τον έκανε copy πρώτα και σε άλλον δίσκο και δεν με εξυπηρετεί anyway σε ευχάριστο και εσένα αλλα και όλους όσους θέλησαν να δώσουν μια γνώμη για την επίλυση του προβλήματος μου

ΥΓ.οποιαδήποτε άλλη ιδέα για λύση δεκτη

" Βασικά αυτό που θέλω είναι όταν είμαι στα win να μου δουλεύουν όλοι οι δίσκοι κομπλέ και να μπορώ, αρχεία που είναι στο partition του linux, να τα ανοίξω και όχι μονο να δω ότι υπάρχουν."

Tantrikelo, ζητάς πολλά από τα win.:)

ανάστρεψε το "θέλω" , μήπως η λύση είναι πιό καλή !

parism_s, καλώς ήρθες.

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...