Προς το περιεχόμενο

Windows Ext2 / Ext3 driver

apoikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

metefera megala arxia ke gemisa to partition me ext3 (ta arxia ta metefera sto / an exi simasia) ke otan bika apo ta linux(ubuntu) mu ipe oti exi provlima to fs tu partition ke tu ekane check. telika den bike sta linux ke to fs sto partition exi katastrafi. iparxi tropos na soso ta arxia?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

και εγώ από τότε που έβαλα τον driver έχω παρόμοια προβλήματα... Ευτυχώς όχι κάτι τόσο σοβαρό όσο το δικό σου... Βρίσκει και μένα το Mandriva error στο fs αλλά ευτυχώς το διορθώνει... Έχουν χαθεί βέβαια κάποια αρχειάκια που πότε δεν κατάφερα να επαναφέρω, όχι το έψαξα κιόλας δεν ήταν τίποτα το φοβερό...

me to explore2fs ida ta arxia alla den exo xoro na ta metafero gia na ksero an ine entaksi opote den prepi na exi megali vlavi to fs iparxi kana programma pu na ftiaxni ta errors sto fs xoris na butaro ta linux giati den ta ksekinane (tsekari to fs ke meta mu kani restart)

Γεια σας.

Έχω μια απορία. Έχω βάλει ubuntu εδώ και μια εβδομάδα και έχω ξεπαστρέψει τα ΧΡ και μάλιστα δεν θέλω να επιστρέψω ποτέ στην Microsoft. Από την απάντηση που θα πάρω θα εξαρτηθεί η κατάληξη του εγχειρήματος μου:

Έχω έναν σκληρό 40άρη όπου φορμαρίστηκε και εγκατέστησα το Ubuntu. Έχω επίσης άλλον ένα 120άρη NTFS, όπου προφανώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για να γράφω λόγω του ότι έχω μόνο linux. Έχω αποφασίσει (μετά από αρκετό ψάξιμο) να κάνω τον 120άρη EXT3. Απ' όσο είδα σε ερώτηση που έκανε παραπάωνω κάποιος φίλος χρήστης, δεν γίνεται μετατροπή σε EXT3 χωρίς να χάσω τα δεδομένα. Οπότε λέω να κρατήσω backup σε σκληρούς διαφόρων φίλων, που όμως χρησιμοποιούν αποκλειστικά ΧΡ και έχουν δίσκους σε NTFS. Λέω λοιπόν:

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Έστω ότι πάω σε έναν φίλο, αντιγράφω τα δεδομένα του 120άρη στον NTFS του φίλου, μετά του κάνω το φορμάτ. Μπορώ από ΧΡ να τον κάνω ΕΧΤ3? Μάλλον όχι ε? Οπότε πρέπει να τον φέρω πίσω στο linux και να τον φορμάρω σε ΕΧΤ3. Σωστά?

2ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο 120άρης θα είναι πλέον ΕΧΤ3, θα μπορέσω εγκαθιστώντας το προγραμματάκι του χρήστη apoikou στο pc του φίλου, να μεταφέρω τα δεδομένα από τον NTFS του, πίσω στον EXT3 μου?

Περιμένω με αγωνία. Μια εβδομάδα τώρα, ο σκληρός μου είναι "παροπλισμένος"...

Ευχαριστώ.

1. Όχι. Αλλά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μια live διανομή που θα έχει formatting εργαλείο το οποίο θα σου κάνει αυτό που θές, χωρίς να τρέχεις πέρα δώθε.

2. Δεν νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μετέφερνε λίγα λίγα, όχι όλα μαζί.

Οπως ειπε ποιο πανω ο φιλος subdee αν εχεις ενα Live CD/DVD τοτε ολα γινονται πιο ευκολα.

Σε πρωτη φαση τα αντιγραφεις ολα στου φιλου σου.

Μπαινεις σε linux και τον φορμαρεις σε ext3 και μετα τα τραβας

(ενω παντα εισαι σε linux ) πισω στον δικο σου ext3.

Αφου κανεις copy ολα οσα θελεις, κανεις reboot. Πρεπει μεσα απο το BIOS

να εχεις να κανει πρωτα boot απο το cd. Αφου φορτωθει το linux και ειναι

ολα καλα τοτε μπορεις η μεσα απο κονσολα να γραψεις fdisk και μεσα απο

εκει να το φορμαρεις σε ext3 η μεσα απο καποιο γραφικο προγραμμα που

εχει το knoppel διαχειριση δισκων.

Ευχαριστώ. Μόλις ολοκληρώσω θα προσπαθήσω να θυμηθώ να κάνω ποστ το αποτέλεσμα της διαδικασίας για μελλοντικούς χρήστες που έχουν παρόμοια ερωτήματα αναπάντητα. ;-)

• 1 μήνα μετά...
...γι' αυτό απαιτείται βέβαια να έχεις ελληνικά regional settings στα Windows και el_GR.ISO locale στο linux...

Πώς μπορείς να αλλάξεις το locale σε el_GR.ISO; Αν έβαζα οτιδήποτε άλλο locale που να μην είναι όμως UTF8 (που δεν υποστηρίζει το driver) θα τα βγάζει ελληνικά? Τώρα έχω el_GR.UTF-8 και διαβάζει τα Ελληνικά των Windows σαν κινέζικα....

Εγώ που το δοκίμασα απέτυχε.

Οι ελληνικοί χαρακτήρες των ονομάτων των αρχείων εμφανίζονται κινέζικοι.

Θα ξανακάνω το backup μέσω linux.

Αν βρείτε άλλη λύση πειτε.

• 1 μήνα μετά...

Λεπόν χρειάζομαι πληροφορίες σε ότι αφορά αυτόν τον οδηγό. Έχω Windows + Linux σε 2 IDE δίσκους, καθώς και 2χ120gb S-ata δίσκους οι οποίοι είναι καθαρά για Storage (ntfs both). Επειδή δεν θέλω να τους κάνω FAT32 αλλά ούτε να ρυψοκινδυνεύσω να γράψω από linux όσο είναι ntfs, σκέπτομαι να εγκαταστήσω τον Driver όταν κατεβάζω κάτι όταν είμαι Logged σε Linux, να το κρατάω σε εκείνο τον σκληρό και μετά μέσω Windows να τραβάω τα δεδομένα από τον ext3 και να τα αποθηκεύω στους Storage δίσκους. Τι λέτε? Θα μπορώ να το κάνω ή θα αλλοιώνονται τα δεδομένα κατά την μεταφορά? Θα άξιζε να κάνω τους δίσκους μου FAT32 για να μην μπλέξω με drivers ΚΤΛ ΚΤΛ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...