Προς το περιεχόμενο

Windows Ext2 / Ext3 driver

apoikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνοντας να βρω ένα σωστό τρόπο να διαβάζω ext3 από windows, έπεσα πάνω σε αυτό:

http://www.fs-driver.org/

Ο τύπος έχει γράψει έναν ωραιότατο Windows IFS driver, με τον οποίο υποστηρίζεται ανάγνωση και εγγραφή ext2 και ext3 partitions (δηλαδή σε ext2, διότι το ext3 journal δεν το χρησιμοποιεί). Τον εγκατέστησα σε XP SP2 για να κάνω mount το 50αρι partition (ext3) που έχω όλα μου τα έγγραφα στο laptop, και εκ πρώτης όψεως παίζει πολύ καλά. Δοκίμασα τόσο ανάγνωση, όσο και εγγραφή, χωρίς κανένα πρόβλημα. Παλιότερα είχα δοκιμάσει κάποιους άλλους drivers για ext2 που κυκλοφορούσαν, οι οποίοι όμως δεν ήταν kernel space, αλλά έτρεχαν ως service και είχαν ένα κάρο προβλήματα. Αυτός δε φάνηκε να έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα ελληνικά ονόματα αρχείων εμφανίζονται κανονικά (γι' αυτό απαιτείται βέβαια να έχεις ελληνικά regional settings στα Windows και el_GR.ISO locale στο linux).

Ρίξτε μια ματιά ;-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

γεια σου ρε άποικε με τα ωραία σου...άψογος....Ακόμα θυμάμαι τα μερόνυχτα διαβάσματος για να το καταφέρω μόνος μου(φυσικά οδηγήθηκα σε παταγώδη αποτυχία....;-))

• 3 εβδομάδες αργότερα...

δυστυχώς, μέχρι να βρεθεί κάτι σταθερό και ευέλικτο για το σύστημα ReiserFS ή να τελειοποιηθεί η εγγραφή αρχείων σε ntfs απο linux, πολλοί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν περιτομές fat32 και flash disks.

παρ'όλα αυτά, ναί είναι αρκετά καλό προγραμματάκι.

To ext3 πάντως προσφέρει αντίστοιχη ασφάλεια με το ReiserFS και καλύτερες επιδόσεις ανάλογα με το μέγεθος αρχείου. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από το να προτιμήσεις το fat32, αφού τουλάχιστον στο Linux είναι journaled.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...