Προς το περιεχόμενο

Stay

Guerriero4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σόρυ ρε παιδιά αλλά δεν κατάλαβα Χριστό!! Τι έγινε ακριβώς, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος απλά και χωρίς Hints, άντε γιατί τα έχω πάρει. Η άποψη μου είναι ότι η ταινία είναι λίγο σουρρεαλιστική και ότι δεν έχει 1 συγκεκριμένη πλοκή. Εγώ έχω σκεφτεί 10 πιθανά σενάρια και άλλα τόσα "hints" που τα καταρρίπτουν!! Ας το κουβεντιάσουμε λίγο...

Δημοσ.

Κι εγώ πριν μια βδομάδα την είδα την ταινία, την κατάλαβα παρ'ότι δεν ξετρελάθηκα κιόλας με το στόρυ...

Γενικά είναι μια καλή ταινία που σε κρατάει σε αγωνία αλλά μόλις τελειώσει μένεις με ένα ερωτηματικό

Chris Mall τι ακριβώς δεν κατάλαβες εσύ?

Δημοσ.

Το βάθος της ταινίας αυτής δεν βρίσκεται στο στόρυ αλλά στη σκηνοθεσία

π.χ. (SPOILER ALERT)

Ο Ewan McGregor φαίνεται να φοράει υπερβολικά κοντά παντελόνια στη φαντασία του Henry, γιατί στη πραγματικότητα έτσι όπως είναι γονατισμένος πάνω από τον Henry το παντελόνι του έχει μαζευτεί και φαντάζει κοντό στα μάτια του Henry

Εμένα προσωπικά δε μου άρεσε τόσο η ταινία, μου φάνηκε σαν Lynch τρίτης κατηγορίας. Από ένα σημείο και μετά αγνοούσα σκηνοθεσία κλπ και απλά έσπαγα το κεφάλι μου για να καταλάβω τι στο διάολο συμβαίνει. Και η εξήγηση στο τέλος με ξενέρωσε απίστευτα, αφού με αυτή την εξήγηση θα μπορούσε να γίνεται ό,τι να 'ναι στη διάρκεια της ταινίας και να δικαιολογείται μια χαρά στο τέλος (όπως και έγινε). Όμως η ταινία δεν είναι έκτη αίσθηση, δεν εστιάζει δηλαδή στο μυστικό στο τέλος αλλά στην όλη φάση. Αν έχει όρεξη κανείς να ξεφλουδίσει το κρεμμύδι (εγώ δεν έχω) θα δει ότι η ταινία έχει πολλά στρώματα, και σίγουρα θα του προσφέρει πολύ περισσότερα απ' ότι σε μένα που δε μου προκάλεσε το ενδιαφέρον να τη ψάξω βαθύτερα.

Δημοσ.

Δεν είναι μια ταινία που θα αποκομήσεις κάτι όπως θα έκανες διαβάζοντας μια ιστορία του Αισώπου.

Όλη η ταινία είναι, ουσιαστικά, ένας γρίφος που, εγώ τουλάχιστον, κάνοντας 98475 σενάρια κατά την διάρκειά της, δεν κατάφερα καν να πλησιάσω στο τί συνέβαινε πραγματικά.

Συνήθως «προβλέπω» την πορεία μιας ταινίας. Αυτή πρέπει να ήταν η μοναδική που δεν κατάφερα να κάνω ούτε μια υπόθεση που να έχει σχέση με το τέλος της ή έστω και την εκάστοτε «επόμενη» σκηνή.

Απίστευτα έξυπνη ιδέα που ο σκηνοθέτης έκανε θαύματα επάνω της, δημιουργόντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, παίζοντας με τον θεατή και την παρατηρητικότητά του, αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα τον βοηθούσαν όλα τα στοιχεία που θα ανακάλυπτε κατά τη διάρκεια, πριν δει το τέλος, το οποίο τα βάζει όλα στην θέση που πρέπει.

Δεν θα μπορούσε να παίξει μαζί της καλύτερα, θαρρώ...

Με άφησε με το βλέμμα χαμένο να κοιτάζω τους τίτλους τέλους προσπαθόντας να συνειδητοποιήσω το πόσο απρόβλεπτο ήταν το τέλος της... Προσπαθόντας να συνδέσω ό,τι είχα δει ώστε να τα ενώσω με το φινάλε που δεν κατάφερα ούτε για μια στιγμή να φανταστώ, πριν το δω...

egw nomizw pws h tainia h apla einai poly aplh, h egw eimai poly rhxos an8rwpos:P pali exw ksexasei pws bazoun aspra gia spoiler. otan ma8w, 8a sou pw thn aplh ekshghsh mou

spoiler

blink.gif

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχει δει κανείς το stay;Πρωτότυπη ταινία αλλά το τέλος σε βάζει να σκεφτείς τι ακριβώς έβλεπες τις 2 προυγούμενες ώρες.Αν δεν έβλεπα κάποια από τα extras της ταινίας δεν παίζει να καταλάβαινα

Δημοσ.

Μετανιωσα τα 2 ευρο που εδωσα για να την δω, απο τις χειροτερες που εχω. Να βλεπεις 2 ωρες ταινια και στα τελευταια 2 λεπτα να καταλαβεις τι παιζει και οτι τοση ωρα εβλεπες οτι'ναι.... Δε τη συνιστω σε κανεναν

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

δεν το είδα ακόμα το εργάκι. δεν ξέρω τί να κάνω. αλλός λέει πως είναι τέλειο άλλός λέει πως είναι ακαταλαβίστικο άλλος λέει πως είναι απαίσιο. ε λοιπόν θα τι δω και θα αποφασίσω τι από όλα είναι τελικά.

Δημοσ.
δεν το είδα ακόμα το εργάκι. δεν ξέρω τί να κάνω. αλλός λέει πως είναι τέλειο άλλός λέει πως είναι ακαταλαβίστικο άλλος λέει πως είναι απαίσιο. ε λοιπόν θα τι δω και θα αποφασίσω τι από όλα είναι τελικά.

Τοσο χάλια δηλαδη να μην τη δω! Καλά εγώ θα την δω από περιέργια και θα επιστρέψω με τα δικά μου σχόλια.

Ευχαριστουμε για το update....

Δημοσ.

Η ταινία, όντως, ανήκει στην κατηγορία "δεν καταλαβαίνω τι σκατά συμβαίνει, παρά μόνο στα τελευταία 2 λεπτά που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα". Θα σου σπάσει τα νεύρα, θα σε κάνει να θες να την σταματήσεις στη μέση ΑΛΛΑ βλέποντας το τέλος και καταλαβαίνοντας πεί τίνος πρόκειται, την εκτιμάς λιγουλάκι παραπάνω. Είναι μέσες-άκρες καλή ταινιούλα, παρά το γεγονός ότι η ψευτοαβαντγκαρντίλα της καταντά κουραστική. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...