Προς το περιεχόμενο

gigabyte & ddr

panx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μητρικη καρτα gigabyte 8ipe1000 fh προσπαθω να κανω αναβαθμισει το bios με της μητρικης το προγραμμα αλλα δεν γινετε τιποτα!πως μπορω να κανω αναβαθμισει την μητρικη μου?

και ενα αλλο ερωτημα που εχω ειναι οτι εχω μνημη 512mb ddr-400 cl2.5 και θελω να βαλω μνημη 512mb ddr-400 cl 3.οταν βαζω την μνημη και ξεκιναει ο pc μετα απο λιγο κανει επαναεκινηση μονος του!για ποιο λογο γινετε αυτο?που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν σηκωνει την συγκεκριμενη μνημη (512mb ddr-400 cl3)

Δημοσ.

Οταν σου κανει restart εμπα στο bios και δωσε Load Optimized Defaults..μπορει να φτιαξει ετσι..Οσον αφορα το bios update υπαρχουν 3 τροποι...μεσω windows με το @BIOS Utility που δινει η Gigabyte (δεν στο συνιστω),μεσω dos με δισκετα και το αναλογο update αφου εχεις διαβασει τι ακριβως κανεις και τελος με το Q-Flash Utility (αυτον τον τροπο χρησημοποιω εγω) μεσω bios πλεον πατωντας το F8 κι αφου εχεις φτιαξει παλι την δισκετα με το update...

Eδω μπορεις να διαβασεις λεπτομερως τους τροπους και το πως > http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Support/BIOS/HowToReflash/HowToReflash_1.htm

Δημοσ.

τι διαφορα υπαρχουν μεταξυ τους!ΔΗΛ Στις μνημες 512mb ddr-400 cl2.5 και στη

512mb ddr-400 cl3?και το αναβαθμισμενο bios στην παραπανω ιστοσελιδα θα το βρω?

Δημοσ.

CL=Cas Latency ειναι παραμετρος που αφορα τους χρονισμους (timings) της μνημης,το CL 2.5 ειναι καλυτερος ,πιο γρηγορος χρονισμος...το bios που ζητας θα το βρεις εδω > http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_NewProduct_List.htm

κι αφου επιλεξεις την μητρικη που εχεις

Δημοσ.

εχω μια μνημη 512mb ddr-400 cl2.5 και μια 512mb ddr-400 cl3 και τις βαλω για να κανω 1gb μνημη στον pc θα υπαρξει καποιο προβλημα?που φενετε ποια εκδοση bios εχω?εκανα αναβαθμισει με το προγραμα της gigabyte και εκανε κανονικα την αναβαθμισει αλλα δεν μπορω να δω ποια ειναι!οταν ανοιγω τον pc στην αρχη μου βγαζει award bios 6.0 και πριν και μετα απο την αναβαθμισει!

ευχαριστω για την βοηθεια nimik!!!

Δημοσ.
εχω μια μνημη 512mb ddr-400 cl2.5 και μια 512mb ddr-400 cl3 και τις βαλω για να κανω 1gb μνημη στον pc θα υπαρξει καποιο προβλημα?που φενετε ποια εκδοση bios εχω?εκανα αναβαθμισει με το προγραμα της gigabyte και εκανε κανονικα την αναβαθμισει αλλα δεν μπορω να δω ποια ειναι!οταν ανοιγω τον pc στην αρχη μου βγαζει award bios 6.0 και πριν και μετα απο την αναβαθμισει!

ευχαριστω για την βοηθεια nimik!!!

Οι μνημες λογικα θα δουλεψουν μαζι χωρις προβλημα..Την εκδοση του bios την βλεπεις ειτε οταν ανοιγει το πισι μετα την 1η μαυρη σελιδα που εμφανιζονται πληροφοριες για την καρτα γραφικων και το bios της στην επομενη καπου λεει το μοντελο της μητρικης σου π.χ Gigabyte K8 NS Ultra...<F9>!!!...ειτε με καποιο προγραμμα οπως το everest >http://www.lavalys.com/products/download.php?pid=1&lang=en

το οποιο σου παρεχει πληροφοριες για το hardware σου κτλ..

Ποια μητρικη εχεις,πες μου ακριβως το μοντελο..?

Δημοσ.

Field Value

Motherboard Properties

Motherboard ID 08/17/2005-i865PE-6A79ZG0GC-00

Motherboard Name Gigabyte GA-8IPE1000(-L) v2.0

Front Side Bus Properties

Bus Type Intel NetBurst

Bus Width 64-bit

Real Clock 201 MHz (QDR)

Effective Clock 804 MHz

Bandwidth 6434 MB/s

Memory Bus Properties

Bus Type DDR SDRAM

Bus Width 64-bit

Real Clock 201 MHz (DDR)

Effective Clock 402 MHz

Bandwidth 3217 MB/s

Chipset Bus Properties

Bus Type Intel Hub Interface

Bus Width 8-bit

Real Clock 67 MHz (QDR)

Effective Clock 268 MHz

Bandwidth 268 MB/s

Motherboard Physical Info

CPU Sockets/Slots 1 Socket 478

Expansion Slots 5 PCI, 1 AGP

RAM Slots 4 DDR DIMM

Integrated Devices Audio

Form Factor ATX

Motherboard Size 230 mm x 300 mm

Motherboard Chipset i865PE

Extra Features CPU Intelligent Accelerator, EasyTune 4

Motherboard Manufacturer

Company Name Gigabyte Technology Co., Ltd.

Product Information http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_NewProduct_List.htm

BIOS Download http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_List.htm

αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα της μητρικης!αυτο που θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω windows 64-bit!και οτιδηποτε αλλο μπορω να κανω στον pcμου πεστε μου!ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Loipon file den mporeis na kaneis anavathmisi bios gia ton aploystato logo oti den exeis kanei disable ti prostasia flash bios apo to bios menu. pws tha ti kaneis disable einai poli aplo pas sto bios menu kai sigegrimena : advanced bios features -> kai apla kaneis disable tin epilogi poy leei bios flash bios(disable). an den stin exei emfanizomeni apo tin arxi afti tin epilogi apla vgais sto kentriko menu toy bios kai pata ta pliktra ctrl+f1 kai xanapigene sto menu pou soy eipa. meta ap' ola ayta kane kanonika bios update kanonika apo to programma tis gigabyte kai prin xekinisoyn ta windows. elpizw na voithisa.

Δημοσ.
ευχαριστω για την βοηθεια ενα τελευταιο ερωτημα που εχω!μπορω να βαλω windows 64-bit?

Eξαρταται απ'τον επεξεργαστη σου αν υποστηριζει 64 bit η οχι...πηγαινε στο site της Intel και δες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...