Προς το περιεχόμενο

"Γεμάτη" ram...

Antonisk2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω 768mb ram και έχω ένα πρόβλημα. Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή, σύμφωνα με το Asus pc probe, η χρήση της ram βρίσκεται περίπου στο 30%. Όσο περνάει όμως η ώρα και δουλεύω κάποια προγράμματα το ποσοστό χρήσης της συνεχώς ανεβαίνει και κάποια στιγμή φτάνει μέχρι και στο 90%!!! Με αποτέλεσμα να κάνουν σπασίματα συνεχώς κυρίως τα βίντεο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να "καθαρίζει" τη μνήμη χωρίς να χρειάζεται να κάνω επανεκκίνηση συνέχεια μιας και αυτό είναι αδύνατο γιατί χρησιμοποιώ προγράμματα του τύπου emule κλπ...

Υ.Γ.1 Μήπως ο λόγος που γεμίζει τόσο γρήγορα η ram έχει σχέση με το ότι μου βγάζει κάποια σφάλματα στο memtest?

Υ.Γ.2 Στη διαχείριση εργασιών μου βγάζει ότι την περισσότερη μνήμη τη χρησιμοποιεί το vsmon.exe (περί τα 165mb!) τι είναι αυτό και τρώει τόση μνήμη;

Δημοσ.

Με το vsmon.exe (True Vector Internet Monitor) απο το zonealarm pro υπάρχει πρόβλημα, κάνε ενα search στο google και θα δείς τι πάιζει ..αν όλα τα άλλα στη διαχείριση είναι φυσιολογικά.. α) άλλαξε έκδοση του zonealarm ή βάλε άλλο firewall

β) (από το google) ένας προτείνει τα παρακάτω για να μην αρχίζει το vsmon.exe ..αν θες τα δοκιμάζεις

1. Open CONTROL PANEL

2.Open ADMINISTRATIVE TOOLS

3. Open SERVICES

4. Find the TRUEVECTOR INTERNET MONITOR

5. Right click on it and select PROPERTIES

6. In the STARTUP TYPE drop down select MANUAL.

Restart your computer.

The next time you access the internet, you MAY find that your blocked, but don’t worry. Just start up your Zone Labs firewall program and them shut the program down. This will reset all connection protocols and allow you to access the internet without using Zone Labs.

Δημοσ.

Thanks guys για τις απαντήσεις! Θα τα δοκιμάσω αυτά που λέτε.

Καλά ε! Το zone alarm θα ήταν το τελευταίο που θα σκεφτόμουνα ότι κάνει τη "ζημιά"!

Δημοσ.
β) (από το google) ένας προτείνει τα παρακάτω για να μην αρχίζει το vsmon.exe ..αν θες τα δοκιμάζεις

6. In the STARTUP TYPE drop down select MANUAL.

them shut the program down.

αυτος που το σκέφτηκε ηταν ξύπνιος' date=' ή παραμίλαγε στον υπνο του; :grin:

αν ειναι να αχρηστεψεις το firewall, ξεπέτα το απο το uninstall κατευθειαν, δεν ειναι ανάγκη να ξεγελας τον εαυτό σου οτι εισαι προστατευμενος, ενω το εχεις απενεργοποιήσει.

Με το vsmon.exe (True Vector Internet Monitor) απο το zonealarm pro υπάρχει πρόβλημα, κάνε ενα search στο google και θα δείς τι πάιζει ..αν όλα τα άλλα στη διαχείριση είναι φυσιολογικά.. α) άλλαξε έκδοση του zonealarm ή βάλε άλλο firewall

Σωστά. δε νομιζω οτι αξίζει να ψαχνεις για τα Bugs του καθένα για να δουλεψει. βάλε άλλο . Outpost υπάρχει και δωρεάν, και Pro.

Aν θελεις ακομα το Zonealarm, το φορουμ τους εχει δεκάδες ερωτησεις περι memory problem

http://forum.zonelabs.org/zonelabs

Μπορεις να κανεις κατι με αυτά: (σιγουρα να τα κανεις αν εχεις ενα σοβαρο antivirus παράλληλα με το zonealarm)

1. Turn Basic mailsafe off (ελεγχει τα mail. αλλα το ιδιο κανει και το AV)

2. Turn off the Anti-Virus monitoring (ελεγχει αν το AV ειναι ενεργό, μπας και το τερματισε ενας ιός. αλλα προκαλει πρόβλημα)

3. Change to manual check for updates. (να μην κανει αυτοματα update το zone)

και φυσικά, clean install τελευταια εκδοση zone, μπας και το εχουν διορθώσει το θεμα.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν πάντως να κοιτάξεις όλα τα process απο τη διαχείριση να ξέρεις τι είναι το καθένα (σε ποιό πρόγραμμα ανήκουν κτλ). Για όποιο έχεις απορίες κάνε search στο google, έτσι θα βεβαιωθείς οτι έφταιγε μόνο το zone alarm και στο μέλλον θα μπορείς να προσέξεις οποιοδήποτε νέο (και ίσως περίεργο) process.. btw και γω το Outpost έχω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...