QW1965 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 hi, exw ena DVD pou periexei 2 diaforetika formats tou idiou hxou. AC3 6chan kai DTS 6chan Poio apo ta 2 formats 8ewreitai poiotika anotero? Poies einai oi diafores metaksu twn 2? (link?) An einai na krathsw ena mono hxo dhladh, na kserw kai giati to kanw.
zavlakas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Oι διαφορες ειναι ελαχιστες... Ειναι δυο διαφορετικα format συμπιεσης του ηχου... Η κυριοτερη διαφορα ειναι στο bitrate(DTS:756-1512 Kbps, AC3: εως 448 Kbps), κατι που εχει επιδραση και στο τελικο μεγεθος. Σε ενα normal ηχοσυστημα, δεν θα καταλαβεις μεγαλες διαφορες... Εαν εχεις περιθωριο, να κρατησεις τον ηχο DTS χωρις να συμπιεσεις παρα πολυ την εικονα, τοτε ειναι η καλυτερη επιλογη... Στην περιπτωση που η εικονα θελει αρκετη συμπιεση, τοτε χρησιμοποιησε το AC3. Θα γλιτωσεις γυρω στα 200 Mb... Δοκιμασε και μονος σου, για να δεις τι προτιμας...
qspock Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Το DTS δεν ειναι συμβατο με ολα τα επιτραπεζια players που εχουν 5.1 εξοδους. Αν δηλαδη σκοπευεις να παιξεις την ταινια σε σαλονι, το DTS μπορει να μην υποστηριζεται απο το συγκεκριμενο player αρα δε θα εχεις ηχο. Το Dolby Digital (AC3) υποστηριζεται απο ΟΛΑ. Αφου μιλαμε για συμπιεση της ταινιας, εγω θα προτιμουσα το Dolby Digital (AC3) γιατι ως μικροτερο σε μεγεθος σου δινει περισσοτερα Mb για την εικονα η οποια στην τελικη θα συμπιεστει λιγοτερο, αρα θα εχει καλυτερη ποιοτητα. Ο ηχος δεν συμπιεζεται, οποτε καλυτερα να διαλεξεις τον μικροτερο σε μεγεθος. Αρα για τη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι μαλλον προτιμοτερο το AC3. Παντως οσες φορες εχω συγκρινει τις 2 φορματ, το DTS ειναι αρκετα ποιοτικοτερο. Αλλα ενας ατυπος κανονας ειναι ενα DVD να περιεχει οπωσδηποτε Dolby και ως δευτερη επιλογη DTS, λογω συμβατοτητας. Δε νοειται να εχεις ταινια μονο με DTS... Οποτε αφου συμπιεζεις οποτε κανεις περικοπες, το DTS ειναι μαλλον πολυτελεια που δε χωραει. Γι' αυτο και το DVD shrink οπου βλεπει DTS δε το εχει τσεκαρισμενο αρχικα, αντιθετα με τα AC3.
nikoskourtis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δεν εχω συγκρινει ποτε τα 2 format με το αφτι να δω αν ακουγεται καμια διαφορα. Παντως απ τη συμπιεση πιστευω οτι τα 448 kbps του AC3 ειναι αρκετα για τον ηχο. Εξαλου πολλες ταινιες εχουν 5.1 ηχο σε AC3 στα 384. Αν ηταν τοσο χαλια το ac3 καμια original ταινια δεν θα το ειχε στο 384. Ολες θα το ειχαν στο 448. Ειναι σαν τη διαμαχη για το mp3. Μερικοι λενε οτι το mp3 στα 128 δεν εχει καλη ποιοτητα. Οταν ακους μουσικη ομως δεν καθεσαι να ψιλαφησεις αν η ποιοτητα του ηχου ειναι τελεια. Αυτοι που ισχυριζονται οτι δεν μπορουν να ακουσουν mp3 128μαλλον δεν πρεπει να ακουν ποτε σταθμους ραδιοφωνου αφου οι σταθμοι κατα κορον χρησιμοποιουν το 128 (ασε που το FM εχει χαμηλοτερη ποιοτητα απο mp3 128). Επισης ολα τα clubs παιζουν 128αρια ακομα και 96αρια σε καποια σπανια τραγουδια που δεν μπορουν να τα βρουν αλλιως. Μην τρελενομαστε με την ποιοτητα. Εξαλλου οι διαφορες αυτες ακομα κι αν ψιλαφησεις τον ηχο δεν θα αντιληφθεις τη διαφορα σε συμβατικα συστηματα 5.1, χρειαζεται πολυ καλος εξοπλισμος για να αντιληφθεις κατι τετοιο (αν βεβαια εχεις και το τελειο αυτι). AC3 φιλε μου ειναι ουσιαστικα τελειο για μενα. Τωρα αν θες και τυπικα το τελειο τοτε δεν υπαρχει και ειδικα σε ψηφιακο ηχο αφου στην ψηφιοποιηση για οσους ξερουν χανεται μεγαλο μερος της ηχητικης πληροφοριας.
damino Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Εγώ με το αυτί ακούω απίστευτο ήχο στο dts σε σίγκριση με το ac3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.