Προς το περιεχόμενο

Tι παίζει με αυτή την onboard;;;;;;;

lyckos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά Γεια χαρά σε όλους

Έχω εναν celeron 2.66 με μητρική την ASRock 775Dual- 880Pro, η οποία έχει onboard Realtec ALC850 και την έχω ενεργοποιημένη.

Μνήμη έχω μια 512/166ΜΗz DDR333.Μη ρωτάτε τι μάρκα...δεν θυμάμαι.

Το πρόβλημά μου είναι ότι ο ήχος πολύ συχνα κολλάει και πιο συγκεκριμένα στις εξής 2 περιπτώσεις:

-όταν έχω winamp και ακούω mp3, και ενώ τρέχει το mp3 ανοίγω κάτι άλλο (πιο συχνά κολλάει όταν ανοίγω ενα jpg με το ΑCDSee32, αλλά το έχει πάθει και με άνοιγμα Internet Explorer).

-Όταν τρέχω το GTA Vice City αλλα και το GTAIII, και αφού προχωρήσει για 2 λεπτά μέσα στο παιχνίδι

Όταν λέω κολλάει εννοώ ότι εκεί που ακούγεται το τραγούδι ή ο ήχος του παιχνιδιού, ξαφνικά αρχίζει και βγάζει δυνατό τυχαίο θόρυβο , ενώ κολλάει το winamp στη μια περίπτωση και το GTA στην άλλη.

Τι δοκίμασα τώρα. Έχω αλλάξει κάρτα γραφικών και απο μια AGP GeForce2 MX400 πήγα σε μια 6200 Turbocache, χωρίς να αλλάξει τίποτα πριν και μετά την αλλαγή. Επίσης έχω απεγκαταστήσει τους drivers της κάρτας ήχου, τους επανεγκατέστησα χωρίς να δω αλλαγή. Η επιτάχυνση του υλικού είναι μέγιστη, ενώ όλα τα διαγνωστικά των XP δεν μου βγάζουν πρόβλημα στην κάρτα ήχου.

Κάτι ακόμα ενδεικτικό είναι ότι όταν φορτώνει κάτι μέσα στα XP (π.χ. έναν xplorer) και ακούγεται ήχος απο το winamp ή ακόμα και στην είσοδο στα windows ο ήχος φαίνεται σαν να ζορίζεται να βγεί δηλαδή ακούγεται με διακοπές...μέχρι να φορτωθεί το πρόγραμμα, οπότε ή συνεχιζεται να ακούγεται κανονικά ή κολλάει

Σε άλλα παιχνίδια πάντως που έχω δοκιμάσει,δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο κόλλημα

Τι θα μπορούσε να φταίει;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν την επιτάχυνση του υλικού την κανεις ελάχιστη/απενεργοποίηση?

Επισης, δοκιμασε, με διπλο κλικ στο εικονιδιο με το μεγαφωνο στο tray, που ρυθμιζεις την ενταση του ηχου, πηγαινε μενου properties, και στο Playback τσεκαρε ολες τις εξοδους ηχου.

και στο Recording, τσεκαρε ολες τις ειδοδους (αυτα για να εμφανιζονται μεσως ολα τα ρυθμιστικα με το διπλ.κλικ στο εικονιδιο),

τωρα δοκιμασε, σε οσα μπορεις περισσότερα να κανεις Mute (απενεργοποίηση),

εκτος απ αυτα που θελεις.

δηλ, αν εχεις μονο 2 ηχεια, και χωρις μικρόφωνο,

αφησε ενεργό μονο: master volume, Wave.

εμενα εκανε κατι παράσιτα και οταν απενεργοποιησα το Video in , έφτιαξε (η καρτα μου δεν εχει τετοια εισοδο, αλλα τα win φαινεται βρισκουν τετοιες δυνατοτητες στο chip της).

ποσες out kai in , και ποιες εχει η κ.ηχου; αν εχει speaker out και Line out, άλλαξε θεση το βυσμα των ηχειων. στο αλλο απ εκει που το εχεις.

για την καρτα γραφικων δεν θα το εψαχνα.

τα επομενα, ειναι drivers soundcard (μηπως μπορει να παιξει χωρις οδηγους, με αυτους που εχει η Ms sta win? ..)

και να παιξεις με τις διαφορες επιλογες του Sound στο control panel. τσεκαρε, ξετσέκαρε, κλπ, μεχρι να γινει κατι.

πιο προχωρημένο ακομα, κανε boot me ena Live cd linux, αν υπαρχει καποιο με music or video player, και δες πως παιζει. Αν δεν εχει προβλημα, φταινε τα windows, και εχεις ελπιδες ακόμα.

Ολα αυτα ειναι τα softwarικά ψαξίματα, για να μην πάμε σε περιπτωση ελλατώματος στη μητρική.

Αν την επιτάχυνση του υλικού την κανεις ελάχιστη/απενεργοποίηση?

Επισης' date=' δοκιμασε, με διπλο κλικ στο εικονιδιο με το μεγαφωνο στο tray, που ρυθμιζεις την ενταση του ηχου, πηγαινε μενου properties, και στο Playback τσεκαρε ολες τις εξοδους ηχου.

και στο Recording, τσεκαρε ολες τις ειδοδους (αυτα για να εμφανιζονται μεσως ολα τα ρυθμιστικα με το διπλ.κλικ στο εικονιδιο),

τωρα δοκιμασε, σε οσα μπορεις περισσότερα να κανεις Mute (απενεργοποίηση),

εκτος απ αυτα που θελεις.

δηλ, αν εχεις μονο 2 ηχεια, και χωρις μικρόφωνο,

αφησε ενεργό μονο: master volume, Wave.

εμενα εκανε κατι παράσιτα και οταν απενεργοποιησα το Video in , έφτιαξε (η καρτα μου δεν εχει τετοια εισοδο, αλλα τα win φαινεται βρισκουν τετοιες δυνατοτητες στο chip της).

ποσες out kai in , και ποιες εχει η κ.ηχου; αν εχει speaker out και Line out, άλλαξε θεση το βυσμα των ηχειων. στο αλλο απ εκει που το εχεις.

για την καρτα γραφικων δεν θα το εψαχνα.

τα επομενα, ειναι drivers soundcard (μηπως μπορει να παιξει χωρις οδηγους, με αυτους που εχει η Ms sta win? ..)

και να παιξεις με τις διαφορες επιλογες του Sound στο control panel. τσεκαρε, ξετσέκαρε, κλπ, μεχρι να γινει κατι.

πιο προχωρημένο ακομα, κανε boot me ena Live cd linux, αν υπαρχει καποιο με music or video player, και δες πως παιζει. Αν δεν εχει προβλημα, φταινε τα windows, και εχεις ελπιδες ακόμα.

Ολα αυτα ειναι τα softwarικά ψαξίματα, για να μην πάμε σε περιπτωση ελλατώματος στη μητρική.[/quote']

Εκτός της πρώτης λύσης που μου λες - που ομολογώ ακούγεται ολίγον τι κουφή - οι υπόλοιπες δε μου φαίνεται να έχουν σχέση με το πρόβλημα μου.

Αυτό που λες για το mute παραδειγματος χάρη αφορά στο ενδεχόμενο να ακούγεται κάποιος θόρυβος απο άλλη πηγή. Αλλά εγώ είπα ότι η ίδια η πηγή (winamp ή to Vice City) κάνει το θόρυβο και κατ'επέκταση κολλάει.

Το να αλλάξω θέση στο βύσμα των ηχείων θα είχε ουσία αν ΔΕΝ κολλούσαν τα πρόγραμματα που προείπα

Πάμε τώρα στους drivers της κάρτας ήχου. Το θεωρώ πολύ πιθανόν να φταίνε αυτοί αλλά τι να κάνω...Τους έχω απεγκαταστήσει και ξαναεγκαταστήσει και δεν είδα διαφορά. Όσο για αυτούς των XP δεν έγινε καμμία αλλαγή όταν τους έβαλα.

Δε φαντάζομαι να παίζει ρόλο το που έχω τοποθετημένο το βύσμα μου πίσω στην κάρτα ήχου;

Αλήθεια, από που μπορώ να κατεβάσω drivers για την ALC850 και πως να τους εγκαταστήσω; Κάνοντας πρώτα απεγκατάσταση τους προηγούμενους και μετά ή χωρίς απεγκατάσταση; Επίσης να κάνω install απο το αρχείο που θα κατεβάσω ή μέσω των ΧΡ;

απ' όσο ξέρω το 1111 δε μου λέει τίποτα....

θα με ευχαριστούσε αν εκτός της σχέσης που πιστεύεις οτι μπορεί να έχω με το 1111, μου έδινες και μια απάντηση σχετική με το πρόβλημά μου....ή κανένας άλλος;;;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...