aledjo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δε ξερω αν το θεμα ειναι για γελια η για κλαματα... Εχθες που λετε κατα τις 9 το πρωι εκει που κοιμομουν μια χαρα διπλα στο PC που κανει θορυβο και το χρησιμοποιω σαν κατεβαστηρι, ξαφνικα σταματησε να δουλευει! Δε ξερω πως, τηλεπαθητικα η οχι, εγω αμεσως ξυπνησα! (μπορει επειδη το αφτι μου εχει συνηθησει το θορυβο) σηκωνομαι και βλεπω οτι σε ολο το σπιτι δεν εχουμε ρευμα και βγαινω εξω να δω τι γινεται, και βλεπω ενα χαρτακι κολημενο απο τι ΔΕΗ να λεει οτι θα γινει διακοπη του ρευματος λογο εργων και οτι θα ερθει το ρευμα παλι τις 1 το μεσημερι. ΟΚ λεω δε τρεχει τιποτα.... φευγω απο το σπιτι να κανω τις δουλειες μου και γυρναω κατα τις 1. το ρευμα ειχε ερθει κανονικα και ολες οι συσκευες δουλευαν εκτος απο το PC που το ειχα αφησει κλειστο... Απο μερες σκεφτομουν να αλλαξω τη θεση του πολυπριζου που ειχα το PC και ολες τις συσκευες του (οθονη, ηχεια, εκτυπωτη κτλ) και να το βαλω σε μια αλλη πριζα που βρισκεται 1 μετρο μακρια απο τη πριζα που δουλευε τοσο καιρο. Με την ευκαιρια λεω που το PC υστερα απο 3 μηνες εσβησε ας του κανο αυτη την αλλαγη. Κανω λοιπον την αλλαγη της πριζας, ολα δουλευουν κανονικα, (οθονη, ηχεια, εκτυπωτης, λαμπα, κτλ) που εχω επανω στο πολυπριζο και παω να ανοιξω και το PC... Παταω το κουμπακι, αναβουν ανεμιστηρες, λαμπακια και ολα τα σχετικα αλλα δεν ακουω ουτε μπιπ ουτε βλεπω τιποτα στην οθονη! Δεν εκανε ΒΟΟΤ με τιποτα! ΑΜΑΝ λεω καικε η καρτα γραφικων! Βγαζω τη καρτα γραφικων, βαζω μια αλλη και παλι τα ιδια! βγαζω ολες τις καρτες, παλι τιποτα! ειχα κανει το PC βιδες και δεν εβρισκα τι φταιει. ε λεω παει! καικε το τροφοδοτικο! ευτυχως ειχε ενας φιλος ενα πεταμενο (αλλιως θα αγοραζα αλλο). Πριν παω ομως να του το ζητησω, λεω κατσε να ξαναβαλω το πολυπριζο στη προηγουμενη πριζα... Το εβαλα, παταω το μαγικο κουμπακι και ολα δουλεψαν κανονικα! Με λιγα λογια το τροφοδοτικο δε γουσταρε την αλλη πριζα και δουλευει μονο με τη προηγουμενη! Βαζω πολυμετρο: 230ν βαζω τηλεοραση: δουλευει βαζω λαμπα: δουλευει οτι και να βαλω δουλευει εκτος απο το PC μου! Συμπερασμα: Οι υπολογιστες ειναι σαν τις γυναικες! Τους δινεις αυτο που ζητανε αλλα ουτε αυτες/αυτα δε ξερουν αν ειναι αυτο που θελουν!
qspock Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Το εχω παθει κι εγω, ακιρβως το ιδιο. Η πριζα που δεν δουλευε δεν ηταν σουκου. Το εβαλα σε σουκου κι ολα καλα. Μετα απο καιρο το βγαζω απο τη σουκου και το επαναφερω στην αλλη, δουλευε μια χαρα!!! Και οταν τα ξαναεπαιξε, το βγαζω απο την απλη, το βαζω στη σουκου και δε δουλευε ουτε εκει! Το ανοιγω, βγαζω/βαζω τις μνημες και πλεον δουλευει μια χαρα και στις 2 πριζες... Αβυσσος η ψυχη του PC...
MariaTs. Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 ''Θα σας πω την μικρή πονεμένη μου ιστορία που με συνεκλόνησε στα 16 μου χρόνια. Το όνομά μου είναι Ηλεκτρούλα, ο μπαμπάς μου με φώναζε Τούλα και μου'μεινε! Κλαψ! Aαα! Ξέχασα να σας πω, πως είμαι μια πριζούλα τριπολικιά... Άμε τι νομίζεται! Εκείνον, άχ! εκείνος, τον έλεγαν Καλώδιο...'' Χάρυ Κλυν
Challenger Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Τρελό!!!! Υπάρχει κάποια εξήγηση γι'αυτό? Τώρα δουλεύει και στις δύο πρίζες??
spirosta Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Πολλά τροφοδοτικά αρνούνται να δουλέψουν αν η πρίζα δεν έχει καλή ή δεν έχει καθόλου γείωση.
aledjo Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μα το κουφο ειναι οτι η δευτερη πριζα που το εβαλα και δε δουλευε εχει γειωση! ειναι σουκου ολα κανονικα! εγω λεω οτι καποια μ@λ@κι@ εχει κανει ο ηλεκτρολογος στο σπιτι γιατι αυτη η πριζα ειναι σε αλλη γραμμη. κατι με τα hz πρεπει να παιζει....
k_w_t Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Παρε ενα ηλεκτρολογο και πες του να τραβηξει καινουργια γειωση απο τον πινακα στο εδαφος(SOS οχι στον σωληνα του νερου) και ολα θα ειναι ΟΚ!!!
Tenshi Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω οτι το ρεύμα που περνάει απο τις σούκο μπρίζες (ας με διορθώσει κάποιος γιατί μπορεί να λέω και μπαρούφες) είναι τριφασικό σε αντίθεση με της απλές μπρίζες που το ρεύμα είναι διφασικό.Επιδή θεωρούνται και πιο δυνατές συνηθίζουμε να τις χρησημοποιούμε για συσκευές που τραβάνε πολύ ρεύμα,όπως ψυγεία,πλυντήρια και κουζίνες. Τώρα αν η μπρίζα είναι σούκο και παίζει πρόβλημα,ενδέχεται να οφείλεται σε αυτό που είπες,να έκανε πατάτα ο ηλεκτρολόγος. Εγώ δέν μπορώ να ανάψω ένα αερόθερμο απο μια συγκεκριμένη μπρίζα σούκο μέσα στο σπίτι γιατί κινδυνεύω να γίνω ήχος και φώς.Ο κυρ Μήτσος το έκανε πάλι το θαύμα του...
madsc Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω οτι το ρεύμα που περνάει απο τις σούκο μπρίζες (ας με διορθώσει κάποιος γιατί μπορεί να λέω και μπαρούφες) είναι τριφασικό σε αντίθεση με της απλές μπρίζες που το ρεύμα είναι διφασικό. Όχι Tenshi, δεν ισχύει κάτι τέτοιο με το τριφασικό κ τις πρίζες. Α και διφασικό => μονοφασικό Το 2ο που είπες περί πιο "δυνατών" συσκευών στις σούκο ισχύει - υπό ΚΣ πάντα. Το πιο πιθανό είναι να είναι θέμα διαρροής, γείωσης της πρίζας. Αυτό καλό θα ήταν να καλέσεις κάποιον ηλεκτρολόγο να το κοιτάξει. /sc
Tenshi Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 madsc, δέν είναι θέμα πρίζας,είναι θέμα πίνακα,άσε σου λέω έβλεπα τον μάστορα να βγάζει, να βγάζει, να βγάζει καλώδια να κάνει πατέντες και αλχημείες...ανάθεμα τι έχει συνδεθεί με τι. Πρός το παρόν δέν επείγει η επισκευή,αλλά θα το δρομολογήσω στο μέλλον...είδομεν. :-| Σορρυ για το οφ-τοπικ
agent_smith Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Για δοκίμασε να γυρίσεις το φις τις πρίζας αντίστροφα δηλ όπως βάζεις στην πρίζα, του πολύπριζου το φις να το αντιστρέψεις. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα πόλωσης.
spirosta Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Για δοκίμασε να γυρίσεις το φις τις πρίζας αντίστροφα δηλ όπως βάζεις στην πρίζα, του πολύπριζου το φις να το αντιστρέψεις. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα πόλωσης. Το ρεύμα εδώ λέγεται και "εναλλασόμενο". Όχι για πλάκα.... Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κοίτα και κάτι άλλο. Καινούργιες μητρικές αν δεν είναι βιδομένες καλά επίσης δεν δουλεύουν. Και ίσως αυτό και πάλι να είναι το πρόβηλμα σου αφού γυρνούν ανεμιστήρες ενώ δεν δουλεύει το σύστημα. Τα βήματα να κάνεις: 1) Κοίτα αν είναι καλά βιδωμένη στο σασί η μητρική 2) Φέρε ηλεκτρολόγο να ελέγξει την γείωση της πρίζας και του σπιτιού. Πολλές νέες συσκευές αν δεν έχουν γείωση καλή δεν δουλεύουν για θέματα ασφαλείας. Μπορεί να είναι και η μητρική.
agent_smith Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Το ρεύμα εδώ λέγεται και "εναλλασόμενο". Όχι για πλάκα.... Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κοίτα και κάτι άλλο. Καινούργιες μητρικές αν δεν είναι βιδομένες καλά επίσης δεν δουλεύουν. Και ίσως αυτό και πάλι να είναι το πρόβηλμα σου αφού γυρνούν ανεμιστήρες ενώ δεν δουλεύει το σύστημα. Τα βήματα να κάνεις: 1) Κοίτα αν είναι καλά βιδωμένη στο σασί η μητρική 2) Φέρε ηλεκτρολόγο να ελέγξει την γείωση της πρίζας και του σπιτιού. Πολλές νέες συσκευές αν δεν έχουν γείωση καλή δεν δουλεύουν για θέματα ασφαλείας. Μπορεί να είναι και η μητρική. Αφού ο άνθρωπος λέει ότι το pc δουλεύει κανονικά στην μια πρίζα και δεν δουλεύει στην άλλη. Τι του λες να κοιτάξει αν είναι καλά βιδωμένη η μητρική. Από την άλλη μερικές συσκευές όπως για παράδειγμα UPS για να λειτουργήσουν χρειάζονται σωστή πόλωση, μπορεί και το τροφοδοτικό αυτό να έχει παρόμοια λειτουργία.
ppetr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω οτι το ρεύμα που περνάει απο τις σούκο μπρίζες (ας με διορθώσει κάποιος γιατί μπορεί να λέω και μπαρούφες) είναι τριφασικό σε αντίθεση με της απλές μπρίζες που το ρεύμα είναι διφασικό Μπορεί να έχεις τριφασικό ρολόι και πίνακα, αλλά οι πρίζες είναι ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΕΣ. Δεν υπαρχει η λέξη-έννοια "διφασικό". Οι 2 τρύπες που έχουν οι ΣΟΥΚΟ είναι φάση (1) και ουδέτερος. Τα κερατάκια πάνω-κάτω είναι η γείωση. Οι τριφασικές πρίζες έχουν 5 καλώδια (3 φάσεις, ουδέτερος, γείωση) 380V και συναντώνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Σε ένα σπίτι λοιπόν τα φορτία μοιράζονται στις φάσεις. Μάλλον έχεις πρόβλημα διαρροής στη συγκεκριμένη πρίζα
spirosta Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Θα ξαναεπαναλάβω οτι μπορεί επειδή ο συνδυασμός μη καλής γείωσης στη μία πρίζα και μη καλα βιδωμένης μητρικής μπορεί να κάνει το πρόβλημα. Και σίγουρα το κάνει η μητρική αφού για να γυρνάνε ανεμιστηράκια το PSU δίνει ρεύμα. Μάλιστα πρόσφατα εδω μέσα κάποιος είχε πρόβλημα με μητρική που δεν πάταγε καλά σε μία βίδα. Έπρεπε να πατάνε όλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.