soko Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Ως νέος στο χώρο έχω κάποιες μικρές ερωτήσεις να κάνω, διαβάζω εδώ και πολλή ώρα FAQ και threads από εδώ και το ADSLforum, και έχω κάποιες απορίες που κάποιος που ξέρει μπορεί εύκολα και γρήγορα να απαντήσει ενώ εγώ παιδεύομαι εδώ και ώρα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Δυστυχώς δεν έχω και κάποιον γνωστό με DSL να ρωτήσω. 1)Όσον αφορά την επιλογή modem, ενδιαφέρομαι για surfing και πολύ p2p. Δεν θέλω να δώσω πάνω από περίπου 70 ευρώ. Τα μοντέλα της Zyxel 650,660 ή τα US Robotics 9105-6 είναι καλύτερα? Πιο άλλο στα ίδια λεφτά? 2)Όσον αφορά το κόστος, αν κάνω όλες τις εγκαταστάσεις μόνος μου πληρώνω αν κατάλαβα καλά για ενεργοποίηση τα παρακάτω, αν όχι διορθώστε με: Ενδιαφέρομαι για Vivodi σύνδεση, μέσω ΕΡΥΣ Ενεργοποίηση ΟΤΕ (35 ευρω χωρις ΦΠΑ) Router-Splitter κλπ. Ενεργοποίηση Vivodi (35 ευρώ αν θυμάμαι καλά) 3)Ενδιαφέρομαι για dynamic σύνδεση, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την vivodi? Γιατί κάτι διάβαζα σε κάποια threads αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς. 4)Να κάνω αίτηση κ στην Vivodi και στον ΟΤΕ ταυτόχρονα για να κερδίσω χρόνο ή να περιμένω πρώτα τον ΟΤΕ να με συνδέσει με DSLAM κ μετά? 5)Το τηλέφωνο μέχρι ποια φάση της ενεργοποίησης λειτουργεί χωρίς φίλτρα κλπ? 6)Γενικά έχω χάλια PSTN σύνδεση, μπαίνει το πολύ με 38.6kbps, και ξέρω ότι οι γραμμές είναι γενικά υπερφορτωμένες στη γειτονιά, αυτό σημαίνει ότι και η DSL σύνδεση θα είναι επίσης χάλια? Περιστέρι μένω.
sniper_206 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Μπορείς να κάνεις αίτηση μόνο στη vivodi και να περιμένεις από αυτούς να σου συνδέσουν και τη γραμμή. Μην πληρώσεις τεχνικό να στα συνδέσει, είναι πεταμένα λεφτά. Από modem-router δεν ξέρω πολλά πράγματα να σου πω αλλά για τη Zyxel εχω ακούσει καλά λόγια ενώ και από το Netgear μου δεν έχω κανένα παράπονο αλλά είναι λίγο πιο ακρίβο απ'όσο θέλεις. Το τηλέφωνο θα λειτουργεί με παράσιτα με την απουσία φίλτρου απόι τη στιγμή της ενεργοποίησης της γραμμής του ADSL πάραυτα. Το ότι δεν έχεις καλή γραμμή δε σημαίνει ότι δε θα έχεις και καλή ADSL σύνδεση, η γραμμή του ADSL περνάει από διαφορετικό αγωγο. Ελπίζω να έλυσα μερικές από τις απορίες σου φίλε μου
soko Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Ok, ευχαριστώ πολύ Προσπαθώ τώρα να βρω τι με συμφέρει και έχω χαθεί, θέλω μια τρίμηνη-τετράμηνη σύνδεση, (μετά μπαίνω στρατό), ψάχνω αν υπάρχει κάποια box προσφορά με σχετικά καλό router που να έρχεται πιο φθηνά από να πάρω ανεξάρτητα ένα router των 60-70 ευρώ και να συνδεθώ με Vivodi που είναι φθηνή. Από την εμπειρία σας ποιο πιστεύετε ότι συμφέρει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.