dimitris_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Συμφορουμήτες την βοήθεια σας. Έχω ένα μηχάνημα (AMD ATHLON 64+ ,1 GB Ram , ASUS K8V SLI) με Win XP SP2. Το πρόβλημα μου είναι ο χρόνος του για να boot-άρει. Κάνει περίπου ένα λεπτό, πράγμα αδιακιολόγητο μιας και δεν σηκώνει καμία σχεδόν εξτρα process σε defragmented δίσκο. Χρησιμοποίησα το TuneXP αλλά τίποτα. Κάπου εδώ μέσα διάβασα για το bootvis της MS και με αυτό βρήκα ότι τον περισσότερο χρόνο στο boot μου τον τρώει το Prefetche. Τι είναι αυτό και τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.
dimitris_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Όχι, λειτουργία των Windows (fetch = φορτώνω). Απ' ότι καταλαβαίνω το prefetch πρέπει να είναι οι λειτουργείες που επιτελούν τα Win όταν μας δείχνουν εκείνη την μπλε (πράσινη) μπάρα που φορτώνει όταν ξεκινά ο υπολογιστής.
nimik Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Prefetch ..εχω την εντυπωση πως αφορα, οτι φορτωνεται στο tray και στην μπαρα..
dimokritos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 To prefetch einai ena folder sta windows kai krataei pliroforeies kapoion programmaton. Mporeis na ton adeiaseis eleuthera opote thes. Den ksero na tha sou gltoseis xrono alla sigoura xoro.
giorgos th. Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 aaaaaaaa auto to prefetch...xoris e sto telos.nai.ekei ta win kratane plirofories ton programmaton pou exoun anoixtoi gia na ta anoigoun pio grigora..exei mesa o fakelos arxeiakia ligon kb.svista afova.tha kerdiseis xrono.
HellasVagabond Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 1) Φροντισε το prefetch να παρακολουθει μονο τα startup options. ( Κατεβασε το tweaknow powerpack 2006 και θα μπορεσεις να αλλαξεις πολλα μεταξυ του prefetch. ) 2) Κανε disable το windows restore. ( Start - control panel - system - system restore ) 3) Ρυθμισε την virtual memory/paging file χειροκινητα. ( Start - control panel - system - advanced - settings - advanced - virtual memory ) Αν τα φτιαξεις ολα αυτα θα εχεις ενα startup περιπου 20-30δευτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.