Προς το περιεχόμενο

Firefox & Greek encoding

MiXXiM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου παρουσιάζεται πρόβλημα στη σελίδα του hotmail με τους ελληνικούς χαρακτήρες - περισσότερο με κινέζικα μοιάζουν παρά με ελληνικά. Σαν default encoding είναι επιλεγμένο το Greek (ISO-88-59-7) και τονίζω ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ΜΟΝΟ στην σελίδα του hotmail (??? :? ???)

Any ideas?

Δημοσ.

Το autodetect είναι off. Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν φορτώνει για πρώτη φορά η σελίδα δεν είναι επιλεγμένο το Greek (ISO-88-59-7), αν και το έχω πρώτο-πρώτο στην customize list του character encoding. Εννοείτε ότι με δεξί click και επιλογή του Greek (ISO-88-59-7) - ή Greek (Windows-1253) - όλα φαίνονται ΟΚ.

Η ερώτησή μου είναι: Πώς θα μπορέσω να βλέπω ελληνικούς χαρακτήρες στο hotmail απο τη πρώτη φορά που θα ανοίξει η σελίδα χωρίς να χρειάζεται να επιλέγω το σωστό encoding με δεξί click (κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται κάθε φορά που κάνει refresh η σελίδα!)

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει και αυτό και δεν βοήθησε. Βέβαια το συγκεκριμένο option έχει να κάνει με το να εμφανίζονται σελίδες που υποστηρίζουν πολλές γλώσσες με τη γλώσσα επιλογής οπότε...

Στο link που μας έδωσες λέγεται το εξής:

crimson

τελικά, αν επιλέξεις να χρησιμοποιούνται πάντα οι γραμματοσειρές που έχεις επιλέξει [κι όχι αυτές που "θέλει" ο σχεδιαστής του σάητ], δείχνει σωστά κ το proportional font - εννοείται ότι θα χεις επιλέξει 8859-7 γραμματοσειρά κτλ

Δεν μας λέει όμως ΠΩΣ γίνεται αυτό, εκτός κι αν απο τη βιασύνη (quite busy at the moment...) κάτι χάνω...

Δημοσ.

Διαβάζοντας πιο προσεκτικά μπήκα στο νόημα :razz:

Επιλέγοντας λοιπόν Tools / Options / General / Fonts & Colors στο drop down menu Fonts for επέλεξα Western (το encoding format που χρησιμοποιεί η σελίδα του hotmail) και έπειτα επέλεξα ως γραμματοσειρά (Serif και Sans-serif boxes) την Arial Greek. Επίσης check-αρα την επιλογή Always use my fonts

Eusebius thanks for the hint! I appreciate it ;-) Επίσης credits αξίζουν και στον crimson που βεβαίως βοήθησε πολύ, μέσω άλλου forum όμως :-)

regards!

Δημοσ.
Δεν μας λέει όμως ΠΩΣ γίνεται αυτό, εκτός κι αν απο τη βιασύνη (quite busy at the moment...) κάτι χάνω...

Μάλλον εννοεί να ξετικάρεις το «Allow pages...» (Το screenshot είναι από τον 1.5):

ΥΓ: Άκυρο -- το βρήκες μόνος σου. Χαίρομαι που βοήθησα. Γενικά, πάντως, Hotmail+Firefox είναι άτιμος συνδυασμός, και αυτή η λύση δεν είναι ιδανική, αφού τώρα θα βλέπεις σε όλα τα σάιτ την ίδια γραμματοσειρά. Πάει η ποικιλία...

post-25957-129062926356_thumb.png

Δημοσ.
ΥΓ: Άκυρο -- το βρήκες μόνος σου. Χαίρομαι που βοήθησα. Γενικά, πάντως, Hotmail+Firefox είναι άτιμος συνδυασμός, και αυτή η λύση δεν είναι ιδανική, αφού τώρα θα βλέπεις σε όλα τα σάιτ την ίδια γραμματοσειρά. Πάει η ποικιλία...

Σωστό... Σαν λύση "ανάγκης" πάντως δουλεύει μια χαρά. Αν κάποιος βρει κάτι πιο ιδανικό ας το μοιραστεί μαζί μας!

Υ.Γ. Στη συνημμένη εικόνα φαίνεται το menu αλλαγών για τις προηγούμενες ρυθμίσεις, σε Firefox v.1.0.7

post-475-129062926358_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...