Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με καλώδιο CRT οθόνης

boutsak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και κάμποσο καιρό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έχω τη Philips 107S (κλασικά) και όταν το καλώδιο παίρνει συγκεκριμένες κλίσεις , τότε η οθόνη παίρνει ένα κιτρινωπό χρώμα και συνεπώς δεν βλέπεται. Όταν το επαναφέρω σε άλλες κλίσεις (μάλλον προς τα αριστερά) τότε ΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι τη χρησιμοποιώ και σαν τηλεόραση, οπότε χρειάζεται να την στρίβω δεξιά και αριστερά και κάθε φορά πρέπει να φτιάχνω μετά και το καλώδιο της :mad:

Σκέφτηκα να αλλάξω καλώδιο, αλλά βλέπω πως το καλώδιο της είναι ενσωματωμένο στο monitor, εκτός και αν χρειάζεται κάποια πατέντα και βγαίνει με κάποιο τρόπο που εγώ δεν γνωρίζω.

Εν τέλει, έχω παραγγείλει έτσι κιαλλιώς LCD οθόνη, αλλά αυτή που έχω θα την κληρονομήσει ο αδερφός μου, οπότε κληρονομεί και το πρόβλημα.

Παιδιά τα φώτα σας!

Δημοσ.
Μηπως πρεπει να κοιταξεις τι συμβαινει στην καρτα

Η κάρτα δεν παίζει να φταίει, την οθόνη την τσέκαρα κ σε άλλο PC.

η στα pins της φισσας.

Ομολογώ ότι αυτό δεν το πιασα. What is φισσα?? :confused:

Δημοσ.

Κλασικό πρόβλημα φθαρμένου καλωδίου. Κάτι έχει κοπεί μέσα (το καλώδιο που μεταφέρει το ένα από τα τρία χρώματα - RGB) και ευχήσου να μην είναι από την μεριά που καταλήγει μέσα στην οθόνη. :)

Όπως τα λες πάντως, φαντάζομαι ότι δυστυχώς αναγκάζεσαι να κουνήσεις την άκρη που καταλήγει στην οθόνη για να δουλέψει οπότε και μάλλον θα χρειαστεί να την ανοίξεις για να το κολήσεις αν είναι εφικτό. Εκτός αν έχει κοπεί κάπου παραέξω οπότε θα το κόψεις στο κατάλληλο σημείο και θα το ενώσεις με ένα καινούργιο.

Δημοσ.

Κι εγώ είχα αυτό το πρόβλημα με το παλιό monitor Sony 15SFII. Κανονικά πρέπει να αλλαχτεί το καλώδιο αλλά δεν ξέρω που θα βρεις καλώδιο τέτοιο. Εγώ που την είχα ανοίξει ήταν με βύσμα πάνω στην πλακέτα της οθόνης και είχε και κανα δυο κολλημένα αν θυμάμαι καλά.

Πάντως η "λύση" που είχα βρει ήταν να σταθεροποιήσω το καλώδιο στο σημείο που φαίνονταν όλα τα χρώματα, με μονωτική ταινία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...