yiah Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 για σας παιδια! εχω ενα pc και ενα mac και το linksys54g της forthnet. ενω απο το mac βλεπω και μπορω να μπω στους κοινοχρηστους φακελους του pc, απο το pc βλεπω το mac αλλα δε μπορω να μπω! λεει οτι μου απαγορευεται η προσβαση! στο system preferences του 10.3.9 εχω κανει τικ στα personal file sharing windows sharing personal web sharing remote login ftp access διπλα γραφει personal file sharing ON ενω το firewall OFF τι γινεται; και κατι ακομα, απο το mac δεν μπορω να μπω και στο ρουτερ! (απο το αλλο pc οκ) οταν παταω την διευθυνση του ρουτερ μου γραφει 401 Unauthorized Authorization required. υγ μαλλον καμμια πατατα θα εχω κανει παλι! :razz: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andr3as Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Για να συνδέσεις Mac με Windows θέλεις στα Windows το πρωτόκολλο Appletalk το οποίο έχουν ενσωματωμένο οι εκδόσεις Server... Ψάξε βρες το στο Internet... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiah Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 ευχαριστω adr3as ! καλα τιποτα δεν εχουν αυτα τα windows επιτελους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andr3as Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Μόνο οι εκδόσεις Server όπως προανέφερα το έχουν ενσωματομένο. Απλά αν έχεις 2003 Server εγκατεστημένα θα μπορείς να τα κάνεις όλα αυτόματα... Βλέπουν ο ένας τον άλλον στο δευτερόλεπτο... 2 PowerMac G5 + 1 2003 Server + 1 2000 Server και ένα PC με MacOS X86 Tiger 10.4 (Intel) βλέπονται σαν να είναι "αδέρφια" (jξέρω κρύο το αστείο).... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Βασικά εγώ στο δίκτυό μου βλέπω το μακ κανονικότατα και δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα περίεργο στα win. Απλά στο μακ έχω βάλει ένα εργαλείο για την πιο αναλυτική ρύθμιση των shares. Λέγεται sharepoints. Δοκίμασε το και ξανακοίτα τις ρυυθμίσεις σου. Αυτό όλο το πακέτο έχει να κάνει με το χαζό μοντέλο ταυτοποίησης στο SMB/CIFS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Για να συνδέσεις Mac με Windows θέλεις στα Windows το πρωτόκολλο Appletalk το οποίο έχουν ενσωματωμένο οι εκδόσεις Server... Ψάξε βρες το στο Internet...Δεν είναι απαραίτητο το AppleTalk. Το MacOS υποστηρίζει TCP/IP και SMB, συνεπώς "βλέπει" και "βλέπεται" μια χαρά από PC με Windows κι ας μην έχουν AppleTalk. Αλλού είναι το πρόβλημα. Πιθανότατα είναι θέμα ταυτοποίησης. yiah, δοκίμασε να αλλάξεις τα username και password με τα οποία κάνεις login στους υπολογιστές σου, έτσι ώστε να είναι ίδια και στο PC και στο Mac. Ακόμα (αν και δεν ξέρω αν σίγουρα φταίει αυτό), δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το "Simple File Sharing" στα WindowsXP Pro: άνοιξε το My Computer και πήγαινε στο μενού Tools, από εκεί στο Folder Options, από εκεί στο View και εκεί, στη μεγάλη λίστα με τίτλο Advanced Settings απενεργοποίησε την τελευταία επιλογή που λέει Use Simple File Sharing (Recommended) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiah Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 "Simple File Sharing" στα WindowsXP Pro: άνοιξε το My Computer και πήγαινε στο μενού Tools, από εκεί στο Folder Options, από εκεί στο View και εκεί, στη μεγάλη λίστα με τίτλο Advanced Settings απενεργοποίησε την τελευταία επιλογή που λέει Use Simple File Sharing (Recommended) george, κανω αυτα που λες, αλλα στη μεγαλη λιστα δεν υπαρχει simple file sharing. To τελαυταιο ειναι Show pop-up description for folder and desktop items, ενω το προ τελευταιο ειναι το Show encrypted NTFS files in color. Μηπως επειδη ειναι SP2; Δοκιμασα και το sharepoints αλλα και παλι τα ιδια, διαλεξα φακελο και τον εκανα share και εκανα τικ και στο Allow windows user. Appletalk δεν υπαρχει για XP, αυτο καταλαβα απο το λιγο που εψαξα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 george, κανω αυτα που λες, αλλα στη μεγαλη λιστα δεν υπαρχει simple file sharing.Μάλλον τότε έχεις τα WinXP Home Edition που υποστηρίζουν ΜΟΝΟ Simple File Sharing (έλεγξε το κάνοντας δεξί κλικ στο My computer και επιλέγοντας το Properties από το μενού). Appletalk δεν υπαρχει για XP, αυτο καταλαβα απο το λιγο που εψαξα.Το AppleTalk δεν θα έπρεπε να το χρειάζεσαι. Θα έπρεπε να δουλεύει και χωρίς αυτό. yiah, δοκίμασε να αλλάξεις τα username και password με τα οποία κάνεις login στους υπολογιστές σου, έτσι ώστε να είναι ίδια και στο PC και στο Mac.Αυτό το δοκίμασες? Να χρησιμοποιείς το ίδιο username και password και στο PC και στο Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiah Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 δε χρησιμοποιω password στους υπολογιστες, για το username δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι το ιδιο ακριβως! θα παω σε λιγο να φερω το μακ να δω ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Για δοκίμασε να βάλεις και password. Τα XP δεν τα πάνε και πολύ καλά με τα κενά password στα δικτυακά τους. Και αν δεν θέλεις κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows να δίνεις password, κατέβασε το TweakUI από τη Microsoft (από εδώ) και ενεργοποίησε το auto login (στο mac αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andr3as Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 @georgeADAMS Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο (βλέπε AppleTalk) απλά εγώ βρήκα τι λύση μ'αυτό και δούλεψε... @yiah Password Υπόχρεωτικά στα XP αλλιώς δεν θα μπορείς να μπεις στον υπολογιστή... Μετά αποθήκευσε το στη μνήμη και ξεμπέρδεψες... Όσο για το AppleTalk ψάξε PC MACLAN και θα καταλάβεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.