Προς το περιεχόμενο

AMD 64 X2 axizei??

eddiefullmetal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν βγεί και ένα λειτουργικό να αξιοποιεί τους 2 πυρήνες,θα αξίζει.

Τι περιμένεις από ένα λειτουργικό του 2001?

Δημοσ.

Τα XP υποστηρίζουν Dual Processor Systems... (ακόμα και κάποιες εκδόσεις 2000 το υποστήριζαν).

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δεις έαν πραγματικά σου χρειάζετε, τώρα.

Αν και κατα την γνώμη μου επειδή μάλλον όλοι θα πανε εκεί, θα αρχίσουν να βγαίνουν και τα παιχνίδια με υποστήριξη για Dual Core. Τώρα εάν η κύρια ασχολία σου δεν είναι τα παιχνίδια, αποφασίζεις ανάλογα.

Όσο για την ταχύτητα της CPU εγώ προτιμώ να αγοράζω το πιο φθηνό κομμάτι, αρκεί να έχει την τεχνολογία που θέλω, νομίζω ότι ο πιο χαμήλος x2 είναι στα 3.8 οπότε εγώ αυτόν θα έπερνα, αλλά φυσικά αυτό είναι καθαρά προσωπική έπιλογή...

Δημοσ.

Το ότι υποστηρίζεται και από το w2K είναι γνωστό.

Όμως όταν η εκάστοτε εφαρμογή που τρέχει σε αυτό το o/s μοιράζει το utilization σε 50% per cpu,που είναι το κέρδος του χρήστη?Απλά την ώρα που τρέχει η Α βαριά εφαρμογή με 50-50% Load per core,μπορείς να "παίξεις" με το άλλο 50% άνετα.

H μαγκιά θα ήταν να μπορείς να "απασχολείς" τους 2 πυρήνες on-demand...

Έτσι το βλέπω εγώ,έτσι θα με εξυπηρετούσε...

Δημοσ.

Οι x2 εχουν και κερδη σε επιδοσεις απο την multi threaded σειρα 8x.xx drivers. Προσωπικα εγω πλεον δεν βλεπω τον λογο να πληρωνει κανεις για FX-57 εαν δεν ειναι σκληροπυρηνικος O/cer που θα τον τρεξει τουλαχιστον στα 3.3-3.4GHz.

Σε παρα πολλα games εχω δει πολυ καλα κερδη. Υπολογιζεται οτι ο δικος μου ας πουμε που ειναι 2.7-2.75 στα παιχνιδια αυτα εχει επιδοσεις ενος FX-57@3GHz :)

Να αναφερω ετσι ενδεικτικα μερικα παιχνιδια;

HL2,DOOM3,QUAKE4,BF2,CS:S,SC:CT,Chronnicles of Riddick και παει λεγοντας..

Eπισης αν και δεν με πολυενδιαφερει εχει τα ιδια κερδη σε benchmarks τυπου 3dmark05,Aquamark3 σε σχεση με τους αναλογους χρονισμενα single core...

Για μενα εαν σκεφτεσαι να κρατησεις την cpu σου κανα δυο χρονια δεν υπαρχει αλλος δρομος απο ενα x2. Ετσι εχεις καλυμμενο και το ενδεχομενο των SMP games εαν θες να αναβαθμισεις απο τωρα για αρκετο καιρο. :)

Ενας x2 3800+ εαν κανεις o/c και τυχεις και σε καλο κομματι μπορει να σε παει πολυ ψηλα..

Δημοσ.

basika exw pentium 1.5ghz opote epibaletai allgi giati to sistima einai poli palio

skeftomai gia dual giati xrisimopoio baries efarmoges kai thelo na antexei kamia 3 xronakia tora giati ton 4400 giati, apla se efarmoges pou den xrisimopoioun dual tha exw enan 2,200, kai exei kai 1MB cache.

Δημοσ.

otan les baries efarmoges ti ennoeis?kati san 3ds max as poyme?(edw agorazeis mpolikh ram!!)basika apopsh moy einai oti pote, ma pote den agorazeis koryfaia cpu..agorazeis mia metria..(ektos kai an ta exeis xontra kai den exeis problhma) kai ayto giati

1)h aksia ths cpu peftei dramatika apo th stigmh poy to agoarazeis..(agorase twra kai des meta apo 3 mhnes..)

2)den exeis pragmatikh anagkh to teleytaio montelo..pistepse me...

3)egw amd athlon 64 3200+ venice exw,trexw apaitika programmata alla den exw ais9an9ei thn anagkh na to sproksw ligakh..

4)elaxistes einai oi efarmoges poy aksiopoioyn to dual core systhma(kai den einai parallhles..!) opws einai kai elaxistes aytes poy xrhsimopoioyn to SSE3 set entolwn..

5)se tria xronia o epeksergasths aytos 9a einai gia petama...kai ayto giati h taxythta twn epeksergastwn diplasiazetai ka9e 18 mhnes(merphy's law nomizw-correct me)mexri twra ayto den exei diapseystei..correct me here to..

6)h kalyterh agora einai ayth poy ginetai me bash tis pragmatikes anagkes..prepei na labeis yposhn soy ti einai ayto poy pragmatika 9a kerdiseis.

7)kanei 522 eyrw..gia mena einai petamena lefta..

8)agorazeis kati metrio shmera me 250 eyrw kai kati allo metrio meta apo 2 xronia me alla 250 E kai eisai panta mesa sto paixnidh (<--get it?)..

ayta apo mena..

Δημοσ.

Έχω έναν x2 3800 με asus A8N sLI DELUXE το σύστημα μου πάει σφαίρα, δεν ξέρω στα GAmes τι κάνει γιατί δεν παίζω στα άλλα πάντως όπως encoding επεξεργασία φοτωγραφίας και video δουλεύει άψογα.

Τον έχω ανεβάσει και από τα 2Gh στα 2,2Gh και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα που κοστίζει είναι καλή επιλογή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...