getty Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Μου συμβαίνει το εξής: Ανοίγω το pc, βγάζει το logo της Asus (μητρική asus a8n-e) και από κάτω press Del to enter setup και αυτό ήταν σταματάει εκεί! Έβγαλα τη μπαταρία απ τη μητρική μήπως... αλλά τίποτα. Επειδή δε μου έχει ξανατύχει μπορείτε να μου πείτε καμιά ιδέα τι να κάνω και τι μπορεί να φταίει?
random Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Να πατησεις del και να μπεις στο setup! Συνηθως το κανει αυτο οταν εχει αλλαξει κατι στο hardware,(cpu, ram, klp) , συχνα στους δισκους και θελει σεταρισμα. εχει μια οθονη στο bios (1ο ή 2ο μενου) που κανει ερευνα για τους δισκους, τους βρισκει, μετα κανεις save and exit. Αν δεν εχεις αλλαξει κατι, δες μηπως εχει κουνηθει κατι, και δεν καθεται καλα στο slot/υποδοχή, καλωδια δισκων, επεξεργαστης, μνημες, καρτα γραφικών, βυσματα πλητρολογιου, ποντικι, κλπ. Επισης ,(αν δεν εχεις jumper που κανει το reset) για να κανεις reset το bios με αφαίρεση της μπαταριας , πρεπει να βγαλεις και το καλωδιο του ρευματος απο το psu, ή απο την πρίζα, για μερικα λεπτά. Αν το διορθωσεις το προβλημα, κανεις μερικα κανονικά boot, και υστερα απο διακοπη ρευματος (βγαλε την πριζα)... το ξανακάνει, θα εχει τελειώσει ή χαλάσει η μπαταρία. εχω μια μητρική που εχει χαλάσει το όλο συστημα, και με καινουρια μπαταριά παλι δεν κραταει τις ρυθμισεις και την ώρα (αν το βγαλω απο την πριζα).
getty Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Αυτό θα το είχα κάνει ήδη αν γινόταν! Δυστυχώς και που πατάω del δεν ακούει. Έβγαλα ότι usb είχα και τώρα μου βγάζει : CMOS checksum error Defaluts loaded και μετά press f1 or Del, που ότι απ τα 2 και αν πατήσω δεν προχωράει (Η μητρική είναι περίπου 6 μήνου (οπότε η μπαταρία πρέπει να κρατάει) και checkaro ένα ένα αυτά που μου λες) Ουφ! Τέλος καλό όλα καλά (ελπίζω να κρατήσει μονο). Τελικά πήγα πήρα καινούργια μπαταρία, καθάρισα την RTC RAM με το jumper και τώρα κάνει boot και λειτουργούν όλα ρολόι. Τελικά δεν κατάλαβα τι το πείραξε αφού απο χθές δεν το κουτί κλειστό, ούτε hardware έβαλα ούτε τίποτα. Thnx random!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.