nzeppos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Αποχή από το internet στην Ελλάδα είχε γίνει για ένα 24ωρο γύρω στο '97 ή '98 αν δεν κάνω λάθος. Για δικούς μου λόγους το είχα παίξει "απεργοσπάστης" τότε αλλά γενικά η συμμετοχή ήταν καθολική και η εξέλιξη μάλλον επιτυχημένη. Αν θυμάμαι καλά ήταν η εποχή που οι περισσότεροι είχαν πλέον "ψηφιακή" χρέωση (με το λεπτό...πού είναι οι παλιές καλές αναλογικές γραμμές!) και ήθελε ο ΟΤΕ να καταργήσει τον ΕΠΑΚ ή τελοσπάντων να μην υπάρχει ξεχωριστή χρέωση για internet. Τελικά δεν του πέρασε και διατήρησε ΚΑΙ το νυχτερινό κοστολόγιο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θυμάμαι ακριβώς τους λόγους, αν κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει θα ήταν χρήσιιμο. Γιατί μάλλον ήρθε ο καιρός να επαναληφθεί! Αλήθεια με την Comdex τι έγινε? Δεν έφαγαν ξύλο ακόμα οι Οτέδες? (τόσες δεκάδες χιλιάδες χρόνια το ξύλο και ο αποκεφαλισμός ήταν η λύση και ξαφνικά μέσα σε 100-200 χρόνια εκπολιτιστήκαμε και φλωρέψαμε??? χεχεχε, πλάκα κάνω! :twisted: )
bakatack Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΡΤΕΣ!!!! ΠΟΣΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ Dial Up ΚΑΙ Isdn ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΩΛΗΘΕΙ???? ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΣΟ ΕΠΑΚ????? ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ???????? ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ!!!!!!! ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙΔΗΔΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗΝ Dsl ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ!!!! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!!!!!
nzeppos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Για να ξεφύγω λίγο από το κύριο θέμα, ας κάνω ένα...γραμμικό υπολογισμό. Στην Γαλλία (φτηνότερη ευρωπαϊκή χώρα στα internet τιμολόγια) το κόστος είναι 1,5 ευρώ/mbps αν δεν κάνω λάθος. Στην Ελλάδα 86 ευρώ/Mbps μέχρι πρότινος (τώρα πάμε να πέσουμε γύρω στα 70). Στη Γαλλία ξεκίνησε η παροχή 20 Mbps triple play με 49 ευρώ/μήνα. Στην Ελλάδα η Intracom (μέσω θυγατρικής σε σταθερή τηλεφωνία) και η Vivodi μας έχουνε τάξει επίσης triple play. Τα 20 Mbps πόσα φορτηγά_γεμάτα_πενηντάευρα/μήνα θα έχουν? Θα μου πείτε "Είσαι τρελός? Η σχέση δεν είναι γραμμική αλλιώς δεν θα πάρει ούτε ο Κόκκαλης ο ίδιος". Δίκιο έχετε. Αλλά εδώ που ζούμε ΟΛΑ είναι πιθανά, ακόμα και η 200% αύξηση του pstn εν έτει 2005!
capthookb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δεν κατάλαβα bakatack, οι συνδέσεις PSTN και ISDN, πωλούνται ανα κεφαλή ή ανα DNA; Μήπως όσοι μπαίνουν ίντερνετ με EPAK δεν χρεώνονται; Το ΤΣΑΜΠΑ που το είδες δε μπορώ να καταλάβω.
bakatack Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δεν κατάλαβα bakatack, οι συνδέσεις PSTN και ISDN, πωλούνται ανα κεφαλή ή ανα DNA; Μήπως όσοι μπαίνουν ίντερνετ με EPAK δεν χρεώνονται; Το ΤΣΑΜΠΑ που το είδες δε μπορώ να καταλάβω. capthookb θα σου κάνω μια διαλεκτική ερώτηση τύπου Σωκράτη!!! Αν ο οτε σου έλεγε σου παρέχω δωρεάν σύνδεση στο ιντερνετ με τις καινούργιες χρεώσεις επακ καταργώντας τις συνδρομές στις dial up: α) πόσοι θα κατηγορούσαν τον οτε για την κίνηση αυτή???? β) πόσοι θα τον επιβράβευαν???? γ) πόσοι θα κατηγορούσαν τους εναλλακτικούς για την αστική χρέωση στις δωρεάν συνδέσεις????? Για δυνατούς λύτες σε συνδυασμό με το προηγούμενο post Σε ευχαριστώ παντός που διάβασες το post μου.
nzeppos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο ΟΤΕ καταργεί τις συνδρομές και χρεώνει μόνο τη χρήση της γραμμής με τα νέα απάνθρωπα τιμολόγια. -Κλείνουν όλοι οι ISP γιατί πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ή μήπως θα βγάλουν τα λεφτά τους από το web hosting και τις διαφημίσεις? -Αν υπάρχουν ενάμιση-δύο εκατομμύρια Ελληνες που μπαίνουν στο internet, αρκετοί είναι οι περιστασιακοί που μπαίνουν για 1-2 ώρες, το πολύ, τη μέρα με -αναπροσαρμοσμένο- κόστος περίπου 40 ευρώ/μήνα (αντί για περίπου 20 που έδιναν παλιότερα, αν υπολογίσετε και τα νυκτερινά τιμολόγια). Με τους ISP να χρεώνουν μηνιαία συνδρομή avg. 10 ευρώ, που όμως υποθέσαμε ότι καταργήθηκε, πάλι το νέο κόστος θα ήταν κατά 5-10 ευρώ επαυξημένο. -Προφανώς τα λεφτά του από το dialup ο ΟΤΕ τα βγάζει από αυτούς που μπαίνουν αρκετές ώρες τη μέρα στο internet και είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, αυτοί είναι που εξωθούνται να βάλουν DSL. Αν όμως δεν υποστηρίζεται στην περιοχή τους ή αν απλά δεν θέλουν να βάλουν για χίλιους μύριους λόγους, τι γίνεται? (εγώ π.χ. δεν ήθελα να βάλω γιατί ήταν να μετακομίσω...τελικά τράβηξε πολύ καιρό η μετακόμιση και το ανέβαλα συνεχώς). Τελοσπάντων οι...μόνιμοι internet χρήστες με λογαριασμούς 70-150+ ευρώ/μήνα (με τις παλιές χρεώσεις) ελάχιστα υπολογίζουν το κόστος της συνδρομής, αυτό που τους νοιάζει είναι ο ΕΠΑΚ. Αρά κι αυτοί χαμένοι θα έβγαιναν. Όλη η Ελλάδα πάλι με τον ΟΤΕ θα τα έβαζε και ίσως θα ήταν και χειρότερα, δεν καταλαβαίνω γιατί να τον επιβραβεύσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι το κόστος της συνδρομής είναι τόσο σημαντικό. Όσο για τους εναλλακτικούς που διαφημίζουν την πρόσβαση χωρίς συνδρομή, είναι πραγματικά για γέλια. Για την Tellas π.χ. (που την υποστηρίζω ως το αντίπαλο δέος και είμαι πελάτης της) είναι ντροπή να λέει σ'όλο τον κόσμο τι καλό που είναι το TellasFree και τι ωραίο αστικό κόστος που έχει. Μάλλον απευθύνεται σε ανίδεους και δεν ξέρουν καν πόσο κοστίζει η σύνδεση με ΕΠΑΚ.
sotos65 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Ο ΟΤΕ δεν έκανε αυτό που λες φίλε batatack έτσι κι αλλιώς. Το ερώτημα είναι λοιπόν υποθετικό, και δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση πάνω σ' αυτό (μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο). Αυτό που έκανε ο ΟΤΕ είναι τελείως διαφορετικό και επί αυτού γίνεται όλη η συζήτηση. Από σενάρια του τι θα μπορούσε να κάνει ο ΟΤΕ είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε χιλιάδες αν ήταν αυτό το ζητούμενο του topic.
capthookb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Κοίτα να δεις. Το ίντερνετ είναι ήδη πολύ ακριβό. ΤΣΑΜΠΑ δεν ειναι σε καμια περιπτωση. Ότι πακέτα και γαλιφιές και να βγάλει ο ΟΤΕ και οι υπόλοιποι, από τη στιγμή που στον Έλληνα θα του κοστίζει περισσότερο από όσα ήδη πληρώνει τότε θα υπάρχει διαμαρτυρία και αντίδραση. Όσο για το θέμα των συνδρομών PSTN+ISDN ο ΟΤΕ δεν χάνει τίποτα. Αντιθέτως κερδίζει με το να τις χρησιμοποιούν περισσότερα άτομα.
bakatack Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο ΟΤΕ καταργεί τις συνδρομές και χρεώνει μόνο τη χρήση της γραμμής με τα νέα απάνθρωπα τιμολόγια. -Κλείνουν όλοι οι ISP γιατί πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ή μήπως θα βγάλουν τα λεφτά τους από το web hosting και τις διαφημίσεις? -Αν υπάρχουν ενάμιση-δύο εκατομμύρια Ελληνες που μπαίνουν στο internet' date=' αρκετοί είναι οι περιστασιακοί που μπαίνουν για 1-2 ώρες, το πολύ, τη μέρα με -αναπροσαρμοσμένο- κόστος περίπου 40 ευρώ/μήνα (αντί για περίπου 20 που έδιναν παλιότερα, αν υπολογίσετε και τα νυκτερινά τιμολόγια). Με τους ISP να χρεώνουν μηνιαία συνδρομή avg. 10 ευρώ, που όμως υποθέσαμε ότι καταργήθηκε, πάλι το νέο κόστος θα ήταν κατά 5-10 ευρώ επαυξημένο. -Προφανώς τα λεφτά του από το dialup ο ΟΤΕ τα βγάζει από αυτούς που μπαίνουν αρκετές ώρες τη μέρα στο internet και είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, αυτοί είναι που εξωθούνται να βάλουν DSL. Αν όμως δεν υποστηρίζεται στην περιοχή τους ή αν απλά δεν θέλουν να βάλουν για χίλιους μύριους λόγους, τι γίνεται? (εγώ π.χ. δεν ήθελα να βάλω γιατί ήταν να μετακομίσω...τελικά τράβηξε πολύ καιρό η μετακόμιση και το ανέβαλα συνεχώς). Τελοσπάντων οι...μόνιμοι internet χρήστες με λογαριασμούς 70-150+ ευρώ/μήνα (με τις παλιές χρεώσεις) ελάχιστα υπολογίζουν το κόστος της συνδρομής, αυτό που τους νοιάζει είναι ο ΕΠΑΚ. Αρά κι αυτοί χαμένοι θα έβγαιναν. Όλη η Ελλάδα πάλι με τον ΟΤΕ θα τα έβαζε και ίσως θα ήταν και χειρότερα, δεν καταλαβαίνω γιατί να τον επιβραβεύσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι το κόστος της συνδρομής είναι τόσο σημαντικό. Όσο για τους εναλλακτικούς που διαφημίζουν την πρόσβαση χωρίς συνδρομή, είναι πραγματικά για γέλια. Για την Tellas π.χ. (που την υποστηρίζω ως το αντίπαλο δέος και είμαι πελάτης της) είναι ντροπή να λέει σ'όλο τον κόσμο τι καλό που είναι το TellasFree και τι ωραίο αστικό κόστος που έχει. Μάλλον απευθύνεται σε ανίδεους και δεν ξέρουν καν πόσο κοστίζει η σύνδεση με ΕΠΑΚ.[/quote'] Όταν βλέπω ότι έχεις τον Γκάλη είμαι σίγουρος τουλάχιστον ότι σκέφτεσαι ΘΕΟΣ όλα σε αυτόν τα χρωστάμε!!! Και μετά το Γκάλη ας πάμε στα ποταπά του ιντερνετ αναφέρω δωρεάν συνδρομή μόνο στις dial up οι εναλλακτικοί ας βάλουν επακ και έλεος δεν δουλεύω στον οτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν το λεω για σενα φιλε
sotos65 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μα και να ήθελε ο ΟΤΕ, είμαι σίγουρος ότι η ΕΕΤΤ δεν θα ενέκρινε τέτοια απόφαση αφού καταφανώς θα το έκανε για να καταποντίσει τις άλλες εταιρίες ευνοώντας ταυτόχρονα την ΟΤΕΝet (ίσως και επιδοτώντας την μέχρι να πετύχει το σκοπό του) αφού θα έφευγε ο ανταγωνισμός ο οποίος ζει από τις συνδρομές και δεν εισπράτει τίποτα από το επάκ.
nzeppos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Όλα σ'αυτόν τα χρωστάμε, φίλε ps. αν πρέπει να βάλουν και ΕΠΑΚ οι εναλλακτικοί, τότε παραδίνομαι, γίνεται περίπλοκο το θέμα. Και μάλλον ποτέ δεν θα δούμε τι θα γινόταν "ΑΝ" γιατί οι εναλλακτικοί δεν ενδιαφέρονται να βάλουν δικά τους ΕΠΑΚ. Αν τους ενδιέφερε πραγματικά, τόσα χρόνια όλο και κάτι θα είχε γίνει.
MasterX Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Απλά, κόβεις τη σύνδεση COSMOTE, βάζεις VODAFONE και εχεις δωρεαν συνδρομή Ιντερνετ PSTN μέσω Panafonet. Εγώ τέτοια χρησιμοποιώ και δεν πληρώνω συνδρομή τα τελευταια 5 χρονια....!!!
sotos65 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δίκιο έχεις MasterX, αυτό το είχα ξεχάσει, ένας παραπάνω λόγος πάντως να μην θέλεις με το ζόρι να πας σε Adsl (με τον εκβιασμό της αύξησης των τιμών του επακ) αν δεν μπαίνεις κάμποσες ώρες την ημέρα στο internet.
kounabi22 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δηλαδή δεν καλείς μέσω ΕΠΑΚ !!! έτσι; Αν καλέσεις μέσω ΕΠΑΚ θα έχει πάλι την ίδια χρέωση; Θέλω να πω αν βάλεις μπροστά από τον επακ το νούμερο βάζουν αυτές οι εταιρίες δεν θα είναι το ίδιο = 10 λεπτά χρέωση; Χμμμμ !!!! Πρέπει συντόμος να βρώ την teledom για να δω τι γίνεται. Γιατί και με την ηπάρχουσα χρέωση ίντερνετ ας πούμε φτηνή εγώ το παρακάνω λιγάκι. Dikemou ωραία υπογραφή. :-P . den kalo epak kai den bazo prothema giati exo proepilogi. apla kalo ton topiko kombo tis polis gia na exo xreosi astiki kai na xrisimopio ta pronomia tis statheris tilefonias poy moy dinei gia statheres klisis. aplo kai logiko.
marinos35 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 o ote einai enas... o ote einai makrus...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.