Προς το περιεχόμενο

RMA Western Digital

eurander

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε.

Εχει κανεις εμπειρια με RMA western digital στην Ελλαδα;

(Εψαξα στο forum, αλλα συγκεκριμενες εμπειριες βρηκα μονο για Plextor)

Αυτα που με ενδιαφερουν ειναι τα εξης:

Σκοπευω να ζητησω advance replacement επομενως:

-- Σε ποσες ημερες να περιμενω το δισκο αντικαταστασης;

-- Πρεπει να το στειλω πισω μεσα σε 30 ημερες. Ο courier που θα μου φερει το replacement θα παρει επιτοπου τον χαλασμενο δισκο μου(οπως γινεται με την plextor) ή θα πρεπει να παω σε DHL, UPS, ... μονος μου;

-- Προτεινομενη συσκευασια; Υποθετω μπορω να κρινω και απο τη συσκευασια του replacement.

-- Το πιο σημαντικο: Ποσο θα μου κοστισει; Αν πρεπει να το στειλω στη Μαλαισια πχ, το κοστος ειναι εξωπραγματικοσε σχεση με την αξια του δισκου, αρα κατι αλλο θα παιζει. Ξερει κανεις συγκεκριμενα; Υποθετω πως θα υπαρχει καποιος τροπος να μην χρεωθω τιποτα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Καταρχήν δες εδώ:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=79728&highlight=%F7%E1%EB%E1%F3%E5

Προσωπικά έστειλα έναν WD σκληρό δίσκο στην Γερμανία. Μου κόστισε 12 ?. Δεν έκανα advance replacement. Ακόμα δεν έχω λάβει τον νέο HD αφού χθές τον έλαβαν (έκανε 10 μερες να πάει περίπου με ΕΛΤΑ συστημένο).

Ευελπιστώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχω τον καινούργιο HD.

-- Σε ποσες ημερες να περιμενω το δισκο αντικαταστασης;

Περίπου 20 με 25 μέρες θα πάρει η διαδικασία. Βέβαια αν κάνεις advance replacement θα έχεις τον HD σε 7-10 μέρες.

-- Πρεπει να το στειλω πισω μεσα σε 30 ημερες. Ο courier που θα μου φερει το replacement θα παρει επιτοπου τον χαλασμενο δισκο μου(οπως γινεται με την plextor) ή θα πρεπει να παω σε DHL, UPS, ... μονος μου;

Νομίζω ότι θα τον στείλεις εσύ εκτός αν τον έχεις έτοιμο και τον παραδώσεις την στιγμή που θα λάβεις τον καινούργιο.

-- Προτεινομενη συσκευασια; Υποθετω μπορω να κρινω και απο τη συσκευασια του replacement.

Έχει αναλυτικές οδηγίες πως πρέπει να τον πακετάρεις. Θέλει το ηλεκτροστατικό σακουλάκι. Τον βάζεις μέσα σε ένα κουτί χάρτινο, βάζεις και φενιζόλ και είναι έτοιμος. Καλύτερα να πας σε ένα μαγαζί που πουλάε HD και να ζητήσεις κανα πακετάκι. Έχουν αυτοί.

-- Το πιο σημαντικο: Ποσο θα μου κοστισει; Αν πρεπει να το στειλω στη Μαλαισια πχ, το κοστος ειναι εξωπραγματικοσε σχεση με την αξια του δισκου, αρα κατι αλλο θα παιζει. Ξερει κανεις συγκεκριμενα; Υποθετω πως θα υπαρχει καποιος τροπος να μην χρεωθω τιποτα.

Δε νομίζω ότι γίνεται να μην χρεωθείς τίποτα. Τα έξοδα μεταφοράς του χαλασμένου HD είναι δικά σου. Και δεν θα τον στείλεις Μαλαισία αλλά Γερμανία. Κόστος 10-15 ?.

Δημοσ.

OK, σε ευχαριστω για το link. Δεν το ειχα προσεξει. Εχει μερικες πληροφοριες.

Ευχαριστω και για την απαντηση σου.

Δημοσ.

Χαίρομαι που μετά από τόσον καιρό το θέμα μου ακόμα βοηθάει κόσμο... :):):)

Όλες οι εταιρείες σου δίνουν αναλυτικές οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις...

Δημοσ.

Ωστοσο μονο η maxtor και η plextor που εχω δοκιμασει δεν σε χρεωνουν για το παραμικρο.

Αυτο για την Maxtor είναι σίγουρο; Δεν αμφιβάλω για τα λεγόμενα σου. Απλά να το έχουμε υπόψη μας. ;-)

Δημοσ.

Το ξερω οτι εχουν οδηγιες, τις οποιες και διαβασα.

Για αυτο το λογο ζητησα *προσωπικες* εμπειριες για τη συγκεκριμενη εταιρια με εμφαση στο χρονο αποστολης και στο κοστος της διαδικασιας. Αυτες οι πληροφοριες δεν προκυπτουν απο τις οδηγιες της εταιριας.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παντως.

Δημοσ.

Το 2003 εστειλα στην maxtor. Περασαν 2 χρονια αλλα δεν νομιζω να αλλαξε η πολιτικη τους.

Στειλανε courier με νεο σκληρο , πηρε τον παλιο και αυτο ηταν.

Δημοσ.

Oλα έχουν το ρίσκο τους -Καλύτερα να απευθυνθείς στο κατάστημα που τ'αγόρασες ν'άναλάβουν εκείνοι-Σε δικές μου 2 περιπτώσεις ,με courier "ακόμα" περιμένω τον WD από το 2004 αγορά από Plaisio (εισαγωγής του,μου έκοψαν τελικά πιστωτικό μετά από 3 μήνες) ,ενώ από αλλο κατάστημα πιό αξιόπιστο μου τον άλλαξαν αμέσως με νεώτερο.

Δημοσ.

Το λαθος με το να απευθυνθει καποιος στο καταστημα αγορας ειναι πως μπορει να του δωσουν πισω τον ιδιο δισκο Επισκευασμενο.

Μου εχει συμβει γιαυτο το λεω.

( Προσοχη κατω κατω στους σκληρους. Οι επισκευασμενοι λενε " Refurbished to meet **** standards )

Οπου *** φυσικα η καθε μαρκα.

Δημοσ.

Eαν είναι supermarket πληροφορικής που συνήθως κάνει πολλές δικές του εισαγωγές,είναι πολύ πιθανό να σου δώσουν επισκευασμένο δίσκο

-Σε μικρότερα καταστήματα δύσκολο,γιατί δεν κρατανε μεγάλο stock,απλά έχουν συμφωνία με τους "αντιπροσώπους" να το κάνουν αυτό,και κρατάνε χρεωστικά για επόμενη αγορά από τους ίδιους "αντιπροσώπους"

- Κανείς όμως δεν εγγυάται και στο απευθείας RMA με την "μαμά" εταιρία δεν θα γίνει το ίδιο,γιατί δεν ξέρεις πως αξιολογούν την κάθε βλάβη (και πολλά προιόντα, παράνομα προφανώς,δεν λένε κάν,ότι είναι Refurbished, και τρέχα γύρευε ...)

Δημοσ.

Ναι, απλα θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι ο δισκος δε θα παει στο καταστημα, αλλα θα παει RMA.

Αυτο ειναι οριστικο και ισως επρεπε να το εχω πει στο πρωτο post.

Απο το RMA περιμενω refurbished δισκο και δεν θα μου προκαλεσει ουτε εκπληξη, ουτε απογοητευση αν ειναι refurbished ο δισκος.

Επεμεινα στο κοστος της διαδικασιας για να δω αν εχει νοημα να το κανω. Πχ, αν μου κοστιζε 25 euro δεν θα ειχε νοημα. Πιο πανω πηρα μια συγκεκριμενη απαντηση για 10 euro, το οποιο ειναι αποδεκτο. Αν και θα περιμενα να υπαρχει τροπος να μη χρεωθω τιποτα αφου ειναι εντος εγγυησης, οπως κανει η plextor για παραδειγμα.

Ευχαριστω οσους προσπαθησαν να με βοηθησουν :)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να κλεισουμε το θεμα, να παραθεσω την προσωπικη, πραγματικη μου εμπειρια απο το Rma της Wd.

Καταχωρησα το Rma στις 24.11, μου ηρθε ενας δισκος ιδιας χωρητικοτητας (δυστυχως :( ) μετα απο 10 ημερες, χρησιμοποιησα την ιδια κουτα και εστειλα πισω τον χαλασμενο δισκο με ΕΛΤΑ συστημενο και με κοστος 9.5 ευρω. Ο χαλασμενος δισκος εφτασε στη Γερμανια στη Wd στις 23.12.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...