ALR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 to exw kai egw auto to koutaki (apo hac shop) kai einai poly kalokai omorfo (gyro gyro vgazei ena blue fotismo) alla an theleis foritothta protimhse ena 2.5 disko Κοίτα τα θέλω όλα αλλά πρώτα με ενδιαφέρει να "κοτσάρω" έναν σκληρό βαρβάτο δίπλα από το λάπτοπ για χώρο και γρήγορη μεταφορά δεδομένων , χρόνους ανάγνωσης κτλ. Και για 2.5 έχω τα λεφτά να επιλέξω το πολύ μέχρι 100gb. Ενώ έτσι θα έχω 250gb και πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Και αφού πρωταρχικός στόχος είναι αυτός και όχι κάτι σαν usb flash drive, τότε λέω να το προτιμήσω. Ο δίσκος πως σας φαίνεται ;
digitalsoul Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 file mou an einai gia laptop tote sigoura 2.5 kai oi taxythtes den einai toso poly megalyteres mono ta kalodia pou den tha exeis den sou lew tipote allo des pantos gia auto pou elega (gia disko tha elega WD md 16mb cash) http://www.supermediastore.com/bytecc-2-5-portable-media-player-pmp-tv-out-enclosure.html
ALR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 file mou an einai gia laptop tote sigoura 2.5 kai oi taxythtes den einai toso poly megalyteres mono ta kalodia pou den tha exeis den sou lew tipote allo des pantos gia auto pou elega (gia disko tha elega WD md 16mb cash) http://www.supermediastore.com/bytecc-2-5-portable-media-player-pmp-tv-out-enclosure.html Το ξέρω αυτό που λές και είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων. Έχουμε θέματα φορητότητας(μέγεθος) , πολυτέλειας(καλώδια) , ταχύτητας και χώρου. Για μένα τα τελευταία 2 παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο και βασικά ο χώρος. Άλλο να χεις 100 και άλλο 250gb. Το λάπτοπ κάθεται όλη την ώρα σε ένα γραφειάκι για αυτό και δε με πειράζει τόσο.Αν είχα βέβαια την δυνατότητα και τα χρήμματα θα επέλεγα τον 2.5.
MoUCLAs Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 ..εγω προσωπικά το θελω αντι για usb-stick , το είπα και πιο πανω.. κουβαλάει κανεις τσάντα για το usb-stick του.. το pc-store ρε παιδιά δεν μου δουλευει.. σε σας? παταω στο καλάθι και "no page found" εχει ακοράσει κανεις απο εκει??
HellasVagabond Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δεν νομιζω πως καποιος μπορει να συγκρινει ενα USB stick με εναν σκληρο. Εγω τουλαχιστον οταν θελω να αντιγραψω κατι απο εναν φιλο δεν ξεπερναει το 1gb πραγμα που εχω σε USB flash. Τωρα αν θελω να πηγαινω απο εδω και απο εκει για να συλλεγω φακελους ναι θα μου χρησιμευσει ενας 2.5 100gb. Απο την αλλη οπως ειπε και ο φιλος εγω δεν παω πλεον πουθενα με τα ποδια αλλα με το αμαξι οποτε δεν τιθεται θεμα μεγεθους οπως πιστευω πως πλεον λιγα ατομα δεν πανε παντου με τα αμαξια τους.
sarcaster Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 ALR γιατί να πάρεις SATA HD για εξωτερικό αφού απ'ότι καταλαβαίνω δεν πρόκειται να πιάσει ποτε την ταχύτητα αυτή μιας και συνδέεται με USB 2.0!!!??? Το καταλαβαίνω μόνο στην περίπτωση που θες αργότερα να τον κάνεις εσωτερικό... Κάνω λάθος?
HellasVagabond Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Η διαφορα στην τιμη sata με ata ειναι πολυ μικρη οποτε γιατι να μην παρει επομενη γενια ?
ALR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δεν σκέφτηκα την περίπτωση του εσωτερικού σκηρού αλλά 1) Εγώ στο κουτάκι βλέπω μια είσοδο firewire ή κάνω λάθος; 2)Καινούργια τεχνολογία είναι και όπως είπε και ο Hellasvagabond ,η διαφορά στην τιμή είναι μικρή,άρα γιατί όχι.
MoUCLAs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 giati re paidia posh taxythta pianei pia enas sata sklhros.. egw den exw dei panw apo 45MB/sec...opote mporei na ton ekmetaleytei kai me usb2 , toylaxiston 8ewrhtika.. ..egw pali otan phgainw apo to spiti sto ergasthrio koybalw ka8e fora toylaxtion 2GB (kata meso oro) , ase poy 8elw na koybalaw kai olh thn doyleia moy spiti h opoy alloy paw.. (kan san backup fysika , ektos apo toy spitioy)..
sa1901 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δεν σκέφτηκα την περίπτωση του εσωτερικού σκηρού αλλά 1) Εγώ στο κουτάκι βλέπω μια είσοδο firewire ή κάνω λάθος; Πήρα χτές το συγκεκριμένο κουτάκι από Πλαίσιο. Εσωτερικά συνδέεις έναν Sata δίσκο και σου δίνει 2 εξόδους. 1 USB και 1 SATA. Επιπλέον έχει και ένα Bracket που βγάζει το Sata πίσω από την μητρική, αν θελεις να τον συνδέσεις με Sata και δεν έχεις κάποιο panel που να σου δίνει συτή την δυνατότητα.
Dorian Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 usb2 kai firewire έχουν σχεδόν τα ίδια specs αλλά στην πράξη είναι πιο γρήγορο το firewire. αυτό οφείλεται από ότι είχα διαβάσει κάποτε, στην καλύτερη αρχιτεκτονική του firewire, που χρησιμοποιεί το κανάλι πιο αποδοτικά κυρίως κατά την ταυτόχρονη λήψη και αποστολή πληροφοριών. Στην πράξη όμως πόσα PC έχουν firewire και στημένο μάλιστα, ενώ μπορείς να βρεις και PC 5 χρόνων και παραπάνω που να δουλέψει ο εξωτερικός σκληρός έστω σε usb 1.1. To usb σε φορητούς για συμβατότητα είναι εντελώς απαραίτητο. Αν κάποιος θέλει να διαθέσει τα 10-20 ? παραπάνω και για το firewire δεν είναι κακή ιδέα.
sa1901 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δείτε και ΑΥΤΟ[/url'] τώρα! Από το link H Memup σας προτείνει μια πρακτική λύση για να προσθέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο Mac, στο PC σας και τον φορητό σας υπολογιστή : τον δίσκο 3,5" Kwest με χωρητικότητα 300 GB, και σύνδεση USB 2.0. Mπορείς να φτιάξεις και μόνος σου τέτοιο και μάλιστα με δισκο της επιλογής σου και κουτί. Για παράδειγμα... http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=1027&Product_Id=289112 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303764 10? παραπάνω και έβαλα SATA δίσκο και κουτί ανάλογο... ;-)
MoUCLAs Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 ..τελικά πήρα το κουτί ViPowER 2.5'' απο το πλαίσιο που έχει firewire και usb2 ... και εναν σκληρό Toshiba 40GB 4200rpm 8MB cache.. ..αλλά απο ότι φαίνεται είτε το έχω σε usb σύνδεση είτε σε firewire κάποια στιγμή κλείνει το λαμπάκι και δεν το βλέπει ο υπολογιστής.. οπότε θέλει και την τροφοδοσία 5V που την πέρνει απο usb πάλι... (εχει ειδικό καλώδιο)..
MoUCLAs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 ..παιδες εγω γραφω στον φορητό σκληρό μου με 13 εως 18ΜΒ/sec με usb2.. μια χαρα! :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.