Προς το περιεχόμενο

φορητός σκληρός

sarcaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστά όλα αυτά,αλλά στην πράξη το firewire όλως παραδόξως αποδειχτεί ταχύτερο απο το usb2,γι'αυτό και πρέπει να είναι προτιμηταίο όταν αυτό είναι εφικτό.

P.S. Το ICY box 2.5'' είναι ελάχιστα μεγαλύτερο απο ένα σκληρό των 2.5'',εν αντιθέσει με τα κουτιά των 3.5''...

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε συ.. αυτοί είναι πιο ακριβοί απο τους 5400rpm..

Γι΄αυτό πάρε έναν στις 5400. ;-)

Τι διαστάσεις έχει το ICY BOX 2.5'' ??

137x80x12 mm

http://www.raidsonic.de/en/pages/products/external_cases.php?we_objectID=2518

H ταχύτητα του USB 2.0 ειναι 480Mbps.. νομίζω ότι το firewire 1394 υποστηρίζει μέχρι και 400Μbps.. που σημαίνει ότι η ταχύτητες μεταφορας είναι 50-60ΜΒ/sec (θεωρητικά).. ενας σκληρος 7200rpm σε ΑΤΑ133 μεταφέρει μεχρι το πολυ 35ΜΒ/sec...

Aν δεν κάνω λάθος, υπάρχει firewire a (στα 400Mbps) και b (στα 800Mbps).

Δημοσ.

Λογικο ειναι να πληρωνεις το μικροτερο μεγεθος πιο ακριβα.

Παρε εναν 3.5 σε 7200 στροφες και μην σκεφτεσαι τα αλλα.

Το Firewire b μπορει να πιασει μεχρι 800mb ωστοσο δεν νομιζω πως υπαρχουν κουτια για σκληρους που να το υποστηριζουν.

Δημοσ.

Εγω απλά 8έλω το firewire γιατι στο μηχάνημα μου στο σπίτι έχω usb1.1 (ενω στο πανεπ και απο τα δυο..)

το κουτάκι είναι ότι πρεπει.. πολύ μικρό όσο και αυτό της Lacie.. νομίζω θα καταλήξω στον συνδυασμό Toshiba σκληρό και το ICY BOX.. παιζει όμως σε linux?

Δεν θελω να παρω 3.5 γιατι είναι μεγαλοι.. θελω κατι πολύ compact..το θέλω σαν αντι-usbstick.. παντου και παντα μαζί μου..

Δημοσ.
Το firewire ειναι σαφως πιο γρηγορο απο το USB 2.0.

Οσο για τους 2.5 εμενα μια φορα δεν με συγκινουν.

Γιατι να δωσω 100ε για εναν 80gb 4200rpm οταν με 55ε παιρνω παλι 80gb και με 7200rpm ??

Το οτι το USB δεν πιανει τις ταχυτητες ενος σκληρου ειναι σχετικο εφοσον εκτος απο το read/write υπαρχει και το access time κτλ κτλ κτλ.

Τωρα αν για μερικους το οτι ο 2.5 εχει το μισο μεγεθος απο εναν 3.5 παιζει τοσο μεγαλο ρολο ας παρουν 2.5 για μενα προσωπικα το να εχω μια θηκη και να τον κουβαλαω στο χερι αντι για την τσεπη δεν με ενοχλει :)

( Το Firewire ειναι ελληνικη πατεντα. Ειπα να ενημερωσω για ιστορικους λογους )

για να κουβαλάς το 3,5 κουτί στο χέρι πρέπει να έχεις μεγάλη παλάμη. έχεις δει ποτέ κανένα από κοντά; δεν έλαβες υπόψη σου ακόμα ότι πρέπει να κουβαλάς ταυτόχρονα το usb καλώδιο, το καλώδιο τροφοδοσίας και το μετασχηματιστή για να δίνει ρεύμα στο σκληρό, ώστε να λειτουργήσει εκεί που πας. αυτόματα από τσέπη χρειάζεσαι τσάντα για να το μεταφέρεις.

Σίγουρα και τα κουτιά 3,5 για εξωτερικούς σκληρούς είναι χρήσιμα, πχ για κάποιο που έχει φορητό ή mini PC και θέλει μεγάλο σκληρό για αποθηκευτικό χώρο, για backup και απόκρυψη σημαντικών αρχείων εκτός δικτύου, και για κάποιο που πολύ σπάνια κάνει μεταφορές σίγουρα συμφέρει σε κόστος και κέρδος αποθηκευτικού χώρου.

Δημοσ.

Είχα USB κουτί για 3.5' δίσκο με έναν 200άρη μέσα και

φυσικά μετά από λίγο διάστημα πούλησα το κουτί...

Για μεταφορά δεν αξίζει με τίποτα. Εχεις το κουτί που

είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από CD-Rom, το USB

καλώδιο και φυσικά την τροφοδοσία του που ανάλογα

το κουτί έχει και το ανάλογο βάρος και όγκο.

Προσωπικά όταν είχα το κουτί αυτό δεν σκεφτόμουν

καν να το μετακινήσω, διότι μιας και καλό κουτί με

ανεμιστήρα, είχε αρκετό όγκο καθώς και τον τροφο-

δότη του ο οποίος ήταν αρκετά μεγάλος. Δεν μου

έκανε λοιπόν κάτι τέτοιο αφού ήθελα να έχω τον

σκληρό μαζί μου. Για να μην μακρυγορώ...

Αυτό που έχω και θα πρότεινα για όσους θέλουν να

έχουν "πάνω τους" πολλά GB είναι ένας σκληρός 2.5'

ανεξαρτήτως στροφών και ένα κουτί για 2,5 δίσκο με

δική του τροφοδοσία. Βάζεις μόνο τη USB και τελείωσε.

Το μέγεθος του είναι μικρότερο από παλάμη και ιδιαίτερα

λεπτό. Έτσι μπορεί να χωρέσει ακόμα και στην τσέπη.

Δημοσ.

Ένα φεγγάρι (3ημέρες διάρκεια) το e-shop έδινε (και τον πήρα) Lacie εξωτερικό 40GB (2,5" με τροφοδοσία από USB) με 80?. Έχε το νου σου. Μπορεί να φέρει πάλι κάποια στιγμή.

Δημοσ.
Ένα φεγγάρι (3ημέρες διάρκεια) το e-shop έδινε (και τον πήρα) Lacie εξωτερικό 40GB (2,5" με τροφοδοσία από USB) με 80?. Έχε το νου σου. Μπορεί να φέρει πάλι κάποια στιγμή.

Έχει και τώρα έναν στα 98?. Αυτόν έχεις;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304023

Δημοσ.

Εμενα δεν μου ειναι κοπος να εχω εναν 3.5 στο αμαξι μου ξερωντας πως και πιο γρηγορος ειναι και πιο οικονομικος.

Οσο για τα κουτια υπαρχουν πολλα κουτια για 3.5 μικροτερα κατα πολυ απο ενα CD-ROM.

Δημοσ.

παιδια εγω εχω λιγο μπερδευτει!!!

γιατι πρεπει να κουβαλαμε τον δισκο στο χερι???????

χαθηκαν οι τσαντες?

προσωπικα διαπιστωσα κατι

τα κουτια των 2,5 ειναι πολυ φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα των 3,5 αλλα οι τιμες των σκληρων ειναι αντιστροφως αναλογες !!!!!

εχω καπου λαθος?

προσωπικα εχω δυο κουτια 3,5 με 80 και 160 gb, δεν με πειραζει καθολου που εκτος απο usb συνδεονται και στην πριζα και τα εχω μεταφερει μια χαρα ακομα μεσα και σε πλαστικες σακουλες απο σουπερ μαρκετ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...