ALR Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Ναι απλο 3.5'.Ενας 200gb με μια θηκη καλη θα σου κοστισουν περιπου 150-160ε. Τωρα πια θηκη ειναι καλη αυτο ειναι σχετικο εφοσον ολες τα ιδια κανουν απλα αλλαζει η ποιοτητα της θηκης και το αν εχουν USB 2.0 η Firewire συνδεση. Thanks man. Μάλλον αυτό θα κάνω μιας και δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος. Ο σκληρός δεν θα κουνιέται και πολύ από τη θέση του.Τον θέλω μόνιμα συνδεδεμένο δίπλα από το λάπτοπ Και αμα τύχει καμιά φορά για μεταφορά δεδομένων δεν τρέχει και κάτι.
HellasVagabond Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Οταν ο σκληρος δεν λειτουργει δεν εχει προβλημα εκτος αν βεβαια τον πεταξεις κατω. Μην ξεχναμε πως με αυτη την λογικη κανενας σκληρος δεν θα εφτανε στα χερια μας εφοσον στις αντιπροσωπειες τους κανουν πινκ πονγκ δεξια και αριστερα.
deathlok Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Οταν ο σκληρος δεν λειτουργει δεν εχει προβλημα εκτος αν βεβαια τον πεταξεις κατω.Μην ξεχναμε πως με αυτη την λογικη κανενας σκληρος δεν θα εφτανε στα χερια μας εφοσον στις αντιπροσωπειες τους κανουν πινκ πονγκ δεξια και αριστερα. pantos oi kataskevastes dinoun times kai gia to shock pou boroun na dextoun sbistoi oi diskoi (to opoio bebea einai sinithos pano apo mia taksi megethous megalitero) nai iparxoun 4200rpm (stis 2,5 instes)
sa1901 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 αλλά και η λύση του sa1901 είναι συζητήσιμη.. αλήθεια το εχεις το σετακι sa1901 ? Εγώ πήρα το κουτάκι χωρίς firewire. Μόνο USB. http://www.pc-store.gr/details.asp?cat=9&subcat=13&item=411 και έχω μέσα τον δίσκο που είχε το laptop μου. Έναν 40άρη Toshiba στις 4200 στροφές. Δίσκοι στις 4200 στροφές υπάρχουν πολλοί. http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=2.5+4200&sp_catcode=SKROUTZ
random Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δηλαδή στους 2' date='5 σκληρούς δεν φτάνει κανείς τις 7200rpm? Αυτό εννοείς? Αν υπάρχει και απλά θέλει παραπάνω USB δεν βρίσκω λόγο να μη τον πάρω...Αν τον συνδέσω με firewire δεν θα έχω πολλή καλύτερη πρόσβαση?[/quote'] Εχω την εντύπωση οτι και ο πιό αργός IDE σκληρός δίσκος ειναι πολύ ταχύτερος απο την USB. Οποτε ότι και να συνδεσεις σαν εξωτερικό με την ιδια ταχυτητα θα περνανε απ το καλώδιο τα δεδομένα. Διαφορές 4200, 5400, 7200 θα καταλαβεις αν τον τοποθετησεις σε εσωτερικό σε λαπτοπ. Θελω κι εγω να παρω εναν 2,5, και αν βρω 4200 τον παιρνω, απλα οι περισότεροι παλιοι, ειναι και μικροί. θελω 80-100 γιγα. το πιο συμφερον (σε καινουριο) που εχω δει, Ελλάδα, ειναι το Πλαίσιο,788910 TOSHIBA 80GB UDMA 2.5' / 4200 ? 100.00 θηκες παιζουν 15-20. Ακριβοί ειναι σε σχεση με τους 3,5'' , αλλα το καλό πληρώνεται Η θηκη μπαινει σε μια τσέπη μπουφάν, και θες ενα μονο καλώδιο. καμια σχέση με το "τούβλο", τον μετασχηματιστή, και τα 2 καλώδια του 3,5. Αν το θες απλα για μεταφορά, δηλ. θα τον αδειαζεις συνεχεια, βρισκεις ευκολα μεταχειρισμενους σε αγγελια. χαλανε οθονες των λαπτοπ, και μενουν οι σκληροι για πουλημα. Αν θα τον εχεις μόνιμα σε λειτουργία, δωσε προσοχή στη θηκη. Να βγαινει εξω η ζέστη για το καλό του δίσκου. κατι πλαστικές που εχω δεί (για 3,5) ειναι ύποπτες.
sarcaster Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Random: Και πως θα βγαίνει έξω η ζέστη από το κουτι? Και κάτι άλλο όλα καλα για τις ταχύτητες των σκληρών σε σχέση με USB 2.0. Αυτό που δεν μου είπες είναι αν η Firewire έχει διαφορά ή όχι... Απ'ότι γνωρίζω έχει διαφορά Όποτε αν τον συνδέω με firewire δεν αξίζει να πάρω έναν γρήγορο δίσκο?
Sorath Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Είχα πάρει τον Αύγουστο αν δεν κάνω λάθος μια θήκη της VIPOWER. Δουλεύει σε USB2.0 και έχει και καλώδιο επιπλέον τροφοδοσίας αν χρειαστεί. Το είχα πάρει απο το Πλαίσιο στα 19?. Στην Καλλιθέα που κοίταξα πρόσφατα δεν το είχαν το συγκεκριμένο. Είχαν το ακριβότερο που έχει επιπλέον και Firewire. Ίσως στη Στουρνάρη να υπάρχει ακόμα. Το συνιστώ πάντως, είναι πολύ μικρό (όσο είναι ο δίσκος) και δουλεύει σφαίρα.
sa1901 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Αυτό που πήρα εγώ είναι από αλουμίνιο. Νομίζω ότι αυτό βοηθάει στο να ψύχεται ευκολα ο δίσκος
sarcaster Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω ότι βρήκα το τέλειο για 2,5 σκληρό: Κωδικός: 19.12.002 Κατασκευαστής: ICY BOX Προϊόν: IB-250UE Υλικό: Aluminum Είδος Συσκέυης: ΙDE Σύνδεση: USB 2.0 / IEEE 1394 Χρώμα: Silver Τροφοδοσία: USB Εγγύηση: 1 Χρόνο Τιμή με ΦΠΑ: 35 ? http://www.pc-store.gr/details.asp?cat=9&subcat=13&item=410 Κάνω κάποιο λάθος?
HellasVagabond Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Το firewire ειναι σαφως πιο γρηγορο απο το USB 2.0. Οσο για τους 2.5 εμενα μια φορα δεν με συγκινουν. Γιατι να δωσω 100ε για εναν 80gb 4200rpm οταν με 55ε παιρνω παλι 80gb και με 7200rpm ?? Το οτι το USB δεν πιανει τις ταχυτητες ενος σκληρου ειναι σχετικο εφοσον εκτος απο το read/write υπαρχει και το access time κτλ κτλ κτλ. Τωρα αν για μερικους το οτι ο 2.5 εχει το μισο μεγεθος απο εναν 3.5 παιζει τοσο μεγαλο ρολο ας παρουν 2.5 για μενα προσωπικα το να εχω μια θηκη και να τον κουβαλαω στο χερι αντι για την τσεπη δεν με ενοχλει ( Το Firewire ειναι ελληνικη πατεντα. Ειπα να ενημερωσω για ιστορικους λογους )
sa1901 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 ( Το Firewire ειναι ελληνικη πατεντα. Ειπα να ενημερωσω για ιστορικους λογους ) Για εξήγησε το λίγο αυτό.
Sorath Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 @ sarcaster Ναι, 2.5 είναι. Παιδιά χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν νομίζω οτι αν συνδέσεις το 2.5άρι σκληρό σε Firewire θα δεις διαφορά απο οτι με σύνδεση USB2.0. Μπορεί ο δίαυλος επικοινωνίας του πρώτου να είναι μεγαλύτερος αλλά ο δίσκος δεν θα χρησιμοποιεί ποτέ το μέγιστο της διαθέσιμης ταχύτητας. Εννοώ οτι το USB2.0 καλύπτει τις απαιτόμενες ανάγκες. Το θέμα ταχύτητας/όγκου/χωρητικότητας είναι καθαρά προσπωικό. Πχ εμένα με ενδιέφερε να έχει μεγάλη φορητοτητα, χωρητικότητα για 3-4 ταινίες και ταχύτητα απλά ικανοποιητική. Έτσι κι αλλιώς για απλό data transfer το θέλω.
HellasVagabond Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Το Firewire εφευρεθηκε απο Ελληνες που ειναι το δυσκολο σε αυτο που ειπα ? Βεβαια γιατι πουλησανε τα δικαιωματα και δεν εκαναν μια Ελληνικη Εταιρεια που θα το κατασκευαζαν μονο αυτοι και ετσι θα φαινοταν και η Ελλαδα σε κατι σχετικο με υπολογιστες δεν ξερω. ( μαλλον βγαλανε περισσοτερα πουλωντας την πατεντα )
MoUCLAs Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δίσκοι στις 4200 στροφές υπάρχουν πολλοί. http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=2.5+4200&sp_catcode=SKROUTZ Ρε συ.. αυτοί είναι πιο ακριβοί απο τους 5400rpm.. Τι διαστάσεις έχει το ICY BOX 2.5'' ?? H ταχύτητα του USB 2.0 ειναι 480Mbps.. νομίζω ότι το firewire 1394 υποστηρίζει μέχρι και 400Μbps.. που σημαίνει ότι η ταχύτητες μεταφορας είναι 50-60ΜΒ/sec (θεωρητικά).. ενας σκληρος 7200rpm σε ΑΤΑ133 μεταφέρει μεχρι το πολυ 35ΜΒ/sec...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.