Προς το περιεχόμενο

φορητός σκληρός

sarcaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω έναν εξωτερικό (φορητό σκληρό)...

Είδα μια καλή μαγκιά ενός παιδιού:

Είχε σκληρό για laptop (που είναι αρκετά μικρός) σε εξωτερική θήκη...

Μπορεί κανένας να μου πει τι παίζει?

Θα ήθελα να έχει σύνδεση USB 2.0 αλλά και firewire... Επίσης έχω δει να παίρνει ρεύμα μέσω USB αυτό γίνεται?

Θέλω να μου βγει το κοστούμι γύρω στα 100 euro... Καμμιά πρόταση?

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πάρε σκληρό για φορητό 2,5 ιντσών, οι κανονικοί 3,5 μαζί με τις θήκες τους είναι σαν τούβλο και αν υπολογίσουμε και το εξωτερικό μετασχηματιστή που έχουν κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο "φορητοί". οι 2,5 καθώς είναι χαμηλής κατανάλωσης αφού είναι σχεδιασμένοι για Laptop, παίρνουν ρεύμα από το Usb (όπως τα usb Mouse) ταυτόχρονα με τη σύνδεση για τα δεδομένα. συνήθως ένα καλώδιο usb αρκεί αλλά μερικές φορές χρειάζεται και δεύτερο καλώδιο usb που συνδέεται αποκλειστικά για να τραβήξει επιπλέον ρεύμα από τις USB θύρες, αν το χρειαστεί ο σκληρός(έτσι τουλάχιστον είναι το δικό μου κουτί). αυτό στο δικό μου 2,5αρι συμβαίνει μόνο σε συστήματα με αδύναμο τροφοδοτικό - πεσμένες τάσεις δηλαδή στη μητρική . σε PC με αξιοπρεπές τροφοδοτικό αρκεί ένα καλωδιο usb που μεταφέρει και τα δεδομένα.

Δεν σου εγγυόμαι όμως ότι στο 2,5 σκληρό που θα διαλέξεις θα αρκεί ένα καλώδιο usb για τροφοδοσία πιθανόν αν διαλέξεις ένα μεγαλύτερης χωριτικότητας με υψηλές στροφές να μη σου φτάνει έτσι και αλλιώς.

Combo κουτιά πρέπει να υπάρχουν με usb 2 και firewire αλλά το δεύτερο νομίζω είναι υπερβολή και ακριβότερο, αρκεί το usb για συμβατότητα με σχεδόν όλα τα PC.

Τα αρνητικά των 2,5 σκληρών είναι πως είναι αρκετά ακριβότεροι ανά GB και πιο αργοί από τους 3,5. δηλαδή οι 2,5 είναι ιδανικοί για μεταφορές αρχείων αλλά όχι για μόνιμη αποθήκευση και επεξεργασία από αυτούς.

Δημοσ.

Θα ήθελα να έχει σύνδεση USB 2.0 αλλά και firewire... Επίσης έχω δει να παίρνει ρεύμα μέσω USB αυτό γίνεται?

Θέλω να μου βγει το κοστούμι γύρω στα 100 euro... Καμμιά πρόταση?

Αυτό είναι το σετάκι που χρειάζεσαι. :D

http://www.pc-store.gr/details.asp?cat=9&subcat=13&item=410

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.333508

Δημοσ.

Δηλαδή στους 2,5 σκληρούς δεν φτάνει κανείς τις 7200rpm? Αυτό εννοείς? Αν υπάρχει και απλά θέλει παραπάνω USB δεν βρίσκω λόγο να μη τον πάρω...

Αν τον συνδέσω με firewire δεν θα έχω πολλή καλύτερη πρόσβαση?

Δημοσ.
Δηλαδή στους 2' date='5 σκληρούς δεν φτάνει κανείς τις 7200rpm? Αυτό εννοείς? Αν υπάρχει και απλά θέλει παραπάνω USB δεν βρίσκω λόγο να μη τον πάρω...

Αν τον συνδέσω με firewire δεν θα έχω πολλή καλύτερη πρόσβαση?[/quote']

Πως δεν υπάρχει; Αλλά είναι πιο ακριβοί από αυτούς στις 5400.

http://www.plaisio.gr//IWCatProductPage.process?Section_Id=840&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=213101&Merchant_Id=1&sts_cid=3%22

Δημοσ.

Φίλε μου το ίδιο έχω κάνει κι εγώ. Έβγαλα απο ένα χαλασμένο laptop το 20άρη δίσκο του που ήταν ΟΚ, αγόρασα μια θήκη με 19? που υποστηρίζει USB 2.0 και επιπλεον τροφοδοσία και είμαι άρχοντας για μεταφορά δεδομένων.

Το όλο πακετάκι είναι τρομερά οικονομικό (ανάλογα το δίσκο που θα αγοράσεις βέβαια) και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. ;-)

Δημοσ.
Φίλε μου το ίδιο έχω κάνει κι εγώ. Έβγαλα απο ένα χαλασμένο laptop το 20άρη δίσκο του που ήταν ΟΚ' date=' αγόρασα μια θήκη με 19? που υποστηρίζει USB 2.0 και επιπλεον τροφοδοσία και είμαι άρχοντας για μεταφορά δεδομένων.

Το όλο πακετάκι είναι τρομερά οικονομικό (ανάλογα το δίσκο που θα αγοράσεις βέβαια) και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. ;-)[/quote']

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα πρότεινε σε παρακαλώ έναν καλό συνδιασμό!

Ποια θήκη να προτιμήσω από άποψη αξιοπιστίας/τιμής/απόδοσης ;

Αν θέλω για παράδειγμα 200 gb πόσο θα μου κοστίσει ;

Δημοσ.

Ναι απλο 3.5'.

Ενας 200gb με μια θηκη καλη θα σου κοστισουν περιπου 150-160ε.

Τωρα πια θηκη ειναι καλη αυτο ειναι σχετικο εφοσον ολες τα ιδια κανουν απλα αλλαζει η ποιοτητα της θηκης και το αν εχουν USB 2.0 η Firewire συνδεση.

Δημοσ.

.και εγω θελω να το κανω αυτό.. και πιστευω πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα του κουτιού και η αξιοπιστία του σκληρού μιας και , τουλαχιστον ο δικός μου , θα είναι καθημερινά στον δρόμο και θα μεταφέρει τουλάχιστον 3GB απο τον εναν υπολογιστή στο αλλον..

..ετσι είχα βρεί αυτό : http://www.pixmania.com/gr/gr/155562/art/lacie/mobile-hard-drive-2-5-des.html

αλλά και η λύση του sa1901 είναι συζητήσιμη.. αλήθεια το εχεις το σετακι sa1901 ?

Δημοσ.

mai leptomeria pou poloi agnoite oso mikroteri i taxitita peristrofis tou diskou toso megaliteri i antoxi tou se sok to toso en litourgia OSO KAI SBISTOU.opote opoios ton taksidevei kathimerina kai den prosexei kai katholou isos na min einai ipervoli na paei akoma kai se 4200(pou einai arketa argoi (alla kai ftinoi))

(afto pou leo basizee se times pou dinoun oi kataskevastes gia shock stous diskous tous en leitourgia kai sbistous)

Δημοσ.

..προσωπικα δεν με πειραζει τόσο η ταχύτητα.. αλλα τα παραπάνω που είπα και το συνολικό φυσικο μέγεθος που θα κουβαλαω μαζί μου..

κυκλοφορούν όμως στις 4200??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...