Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος στα linux

sotalotsopa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

egw tou eixa pei na ta valei etsi akolouthontas O GRUB περιμένει το partition σε μορφή hdx-1,y-1. pou esy exeis grapsei.den eixa prosexei tis ypoloipes kataxwriseis pws einai sto menu lst.

dealer me to cd evgales akri h den thn glirtwnw thn episkepsi?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το ξέρω ότι έχω γράψει έτσι, αλλά εδώ είναι ειδική περίπτωση*: κατά πάσα πιθανότητα η μητρική έχει και κάποιον άλλον controller πάνω και ο πυρήνας κάνει renumbering των ελεγκτών στην εκκίνηση. Ο Grub όμως βλέπει τις συσκευές με BIOS numbers, και όχι όπως τις βλέπει ο πυρήνας (αν και στο 99% των περιπτώσεων αυτά τα δύο συμπίπτουν).

*Και εν πάση περιπτώσει το ότι έχω γράψει κάτι δε σημαίνει ότι είναι και σωστό :-P

Μη νομίζεις πάντως ότι ο lilo θα παίζει καλύτερα. Ενδέχεται να μπερδευτεί χειρότερα. Πάντως από άποψη δυνατοτήτων και ευελιξίας, ο lilo και ο GRUB είναι μέρα με τη νύχτα...

ok tha dokimaso na allakso to hd(4,4) se hd(0,4).alla mou emfanistike allo provlima...xoris na exo peiraksei tipota otan pao na kano sudo mou petaei afto

sudo: /etc/sudoers is mode 0640, should be 0440

kserei kanenas ti simainei?

eimai se adieksodo...katarxin otan kano afto pou eipes mou leei operation not permitted,me sudo mprosta den boro,k otan pao na kano su root,parolo pou dino to sosto passwd pairno authentication failure!gia ton root ton kodiko me ton opoio kano login den dino?

Χμ, στειλ'το αυτό μια σε κάποια mailing list του ubuntu μπας και καταλάβουν ότι το να μην έχεις root account δεν είναι και πολύ καλή ιδέα...

Μετά κάνε ένα boot από το cd του ubuntu, κάνε mount το δίσκο και άλλαξε τα permissions. Και την επόμενη φορά που θα κάνεις boot κάνε ένα sudo passwd για να ενεργοποιήσεις τον κανονικό root και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Προσπαθώ και εγώ να γίνω νέος χρήστης των Suse 10.0 αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα¨

Κατέβασα το evaluation version σε 5 cd's.Ξεκινώ κανονικά το installation κανοντας boot από το πρώτο cd.Σε κάποια στιγμη τοu installation εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης μια αντλιστροφη μέτρηση που λέει οτι μετά ακολουθεί το 2 cd.Τελειώνοντας όμως απο το πρώτο cd ξεκινά διαδικασία rebooting χωρίς να μου ζητά το δεύτερο cd.Μέχρι να προλάβω να αλλάξω τα cd γίνεται rebboot και μετά το σύστημα κολλάει.

Αν ξέρει κανείς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω με παραπάνω ακριβεια ας με βοηθήσει.

Μπορείς ίσως να βάλεις έναν κωδικό στο root, μέσω του 'Users and Groups". Μετά χρησιμοποίησε το su για να μπεις σα root και να αλλάξεις τα permissions του /etc/sudoers.

apoikos, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το sudo στο Ubuntu. Πιστεύω πως είναι ιδανικό για ένα σύστημα που προορίζεται για απλούς χρήστες που θα χρειαστεί να αλλάξουν ελάχιστα τα settings. Εξάλλου, νομίζω, είναι η πρακτική που ακολουθεί και η Apple στο MacOSX.

Δεν αντιλέγω ότι το sudo είναι βολικό. Το θέμα είναι όμως ότι το sudo ως μηχανισμός μπορεί να συνυπάρξει με ένα κανονικό root account ;-) Δε βλέπω το λόγο να κρατάς το root account κλειδωμένο.

sto users and groups den mporo na mpo giati den exo dikaiomata root...

@apoikos

mporeis na mou doseis leptomereies gia to pos tha allakso ta permissions apo to boot cd?

den nomizo na einai toso aplo oso akougetai..

k kati allo,ta permissions tou sudoer pos allaksan?afou den peiraksa kati

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...