kirimis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Είμαι στην φάση να παραγγείλω ένα καινούργιο κουτί στα πλαίσια χτισίματος καινούργιου PC. Μιλάμε για πάνω κάτω 150 ευρώ κόστος, κατά προτιμηση αλουμινίου (δεν είναι αναγκαστικό όμως) και να δείχνει σοβαρό…. Ούτε πολλά πολλά λαμπιόνια, ούτε διάφορα ψιλοτραγικα σχέδια όπως τα Xaser. To χρώμα πάντα ασημί… μιας και είναι ουδέτερο και μπορεί να δέσει είτε με μαύρο είτε με άσπρο setup. Από αυτά που είδα πρόσεξα το Gigabyte Aurora ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700311 και http://www.gigabyte.com.tw/Peripherals/Products/Products_GZ-FSCA1-ANS(ANB).htm ) το οποίο φαίνεται να είναι καλό. Το έχει δει κανένας σας? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο με βάση τις παραπάνω απαιτήσεις? Πάντως επειδή μπορεί να μου προτείνετε να προτιμήσω BTX compatible κουτί… σας λέω πως δεν με απασχολεί, μιας και το BTX εν τελεί δεν έπιασε και φαίνεται να πηγαίνει ακλαυτο.
Nikos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Τι να πώ το έχω δει από κοντά και μου θυμίζει μύτη με τους δύο αεραγωγούς στην βάση να είναι τα ρουθούνια . Από μέσα το κουτί δεν λέει και πολλά πράγματα, καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά πληρώνεις περισσότερο το πλαστικό περίβλημα και το όνομα. Αν πας για ΒΤΧ δύο μόνο κουτιά παίζουν: Το Stacker που δίνει υποστήριξη ΒΤΧ κατευθείαν και το Thermaltake Armor/ Kandalf που χρειάζονται ένα εξτρά κιτ. To Stacker είναι μεγαλύτερο, έχει αφαιρούμενη βάση για την μητρική αλλά είναι μεταλικό και ζυγίζει 17 κιλά περίπου. Το Armor (το ασημί πάντα) είναι αλουμινένιο, δίνει 2 12 εκ. ανεμιστήρες και 2 8 εκ. αλλά είναι μικρότερο και έχει ορισμένες σχεδιαστικές ιδιορυθμίες π.χ. τα πτερύγια που έχει δεξια και αριστερά από τις θέσεις 5,25 καθαρά για "εμφάνιση" ή την διατρητη οροφή που είναι πολύ καλή για ψύξη αλλά εκτός από τον ξεστό αέρα που βγαίνει, μπαίνει η σκόνη και άλλα πράγματα αν είσαι απρόσεκτος. To Stacker έχει βγει και σε νεα εκδοση αλουμινίου αλλά δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και από ότι θυμάμαι ειναι αρκετά ακριβότερο (~30?). Εννοιείται ότι κανένα από τα δύο δεν έχουν τροφοδοτικό. Εγώ πάντως αγόρασα το Αrmor.
kirimis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 το armor ειναι too much for me... απο αποψη σχεδιου. Απο εκει και περα κατι ειπες για πλαστικο περιβλημα στο Aurora??? Τι εννοεις? Αυτο υποτιθεται πως ειναι full ALU... σωστα? Τα Stalker σε αλουμινιο ειναι φανταστικο... αλλα... δεν εχω σκοπο να ξεφυγω πολυ στο κουτι. Τα λεφτα θα τα φαει η Dual core CPU.
Sanctu82 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Tha sou proteina to Shark Thermaltake to exo edo kai poli kairo opos kai alloi 2 filoi kai eimaste oloi para poli ikanopioimenoi apo apopsi xorou psixis alla stin efkolia topothetisis kai vasovgalsimatos! Rixe mia matia sto site tis Thermaltake... einai poli analitiko!
nitro-gun Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Nai! Ki egw thermaltake tha proteina ..Einai ligo akriva parexoun omws kali kikloforia aera kai eukoli diaxeirisi sto eswteriko tou tower..Wstoso einai ligo akriva alla opws sinithizw na anaferw kai se alla posts oti plirwneis pairneis ;-)
Nikos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Σόρυ, είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το μήνυμα το Asus Vento και όχι το Aurora. Aυτό είχα δει και γι αυτό τα σχόλια. Το Gigabyte δεν το έχω δει οπότε δεν μπορώ να πω τεκμηριωμένη άποψη. Ωραίο από πλευράς εμφάνισης είναι αλλά δεν είναι λιγο μικρό. Από τις εικόνες που είδα φαίνεται αρκετά στριμωγμένο ιδιαίτερα αν βάλεις αρκετούς δίσκους (ένα παραπάνω αν είναι και IDE). Τώρα για το Armor, αν δεν σου αρέσει η εμφάνιση εγώ δεν μπορώ να πώ κάτι. Πάντως είναι αρκετά ευρίχωρο αν και το stacker ειναι μεγαλύτερο Πάντως σε όσα κουτιά έχω αγοράσει έχω αποφασίσει να έχουν τα εξής: 1. Θέσεις για 12 εκ. ανεμιστήρες. Πολύ καλύτερη ψύξη με λιγότερο θόρυβο. 2. Όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Ένα προηγούμενο μηχάνημα μου ζύγιζε 24 κιλά και μου έβγαζε την πίστη να το ανεβάζω στο τραπέζι για να βάλω-βγάλω κάτι. 3. Να έχει φιλτρα στους ανεμιστήρες ή χώρο να πάρει. Απαραίτητα αν δεν θέλεις να καθαρίζεις το κουτί σου κάθε μήνα. 4. Να μην έχει πολλά φωτάκια, εφφέ κτλ. Τα θεωρώ ανούσια, ασε που θέλω να μπορώ να κοιμάμαι κιόλας χωρίς να έχω ένα λουνα παρκ δίπλα μου
kirimis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Να σου πω την αληθεια Nikos, δεν καιγομαι για τους χωρους... μιας και οτι και να παρω θα ειναι πολυ καλυτερο απο την κονσερβα που εχω τωρα και που εχει πετσκαρει απο 10 παντες και δεν μπορει να κλεισει χωρις να το καβαλησω με χερια και ποδια... Ενας λογος που φοβαμαι τα Stalker και παραγωγα του ειναι το πετσκαρισμα, γι αυτο και<ειναι ποιο προτιμητεο το αλουμινιο σαν υλικο και ας χασω σε μεγεθος. εντοπισα και αυτο το coolermaster http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806092 το οποιο ειναι και σε πολυ καλα λεφτα. Σε οτι αφορα τα drives που θα φιλοξενει... εχω γινει τελευταια φανατικος του minimal... οποτε οτι πραγματικα χρειαζομαι.... εναν σκληρο και ενα DVD-REC. Οσο για τους ανεμιστηρες, δεν ειναι σιγουρο πως θα τους χρησιμοποιησω καν... αν σας πω, πως τα μονα fans που υπαρχουν εν λειτουργια ειναι της CPU και του τροφοδοτικου... και με κομμενες στροφες μαλιστα μεσω ροοστατη. Μα θα μου πει κανεις πως ανεβαζει θερμοκρασια... so? Λειτουργει εδω και 1,5 χρονο ετσι... (μιλαω για Athlon XP 2Ghz κλπ) Αααα... και μια ευλογη ερωτηση. Επειδη ξερω πως οι ανεμιστηρες για CPU εχουν γινει γαιδουρια που χρησιμοποιουν κατι 60χ60 η και 80χ80 μεγεθη... τι γινεται με τους χωρους μεσα σε ενα midi tower? Επειδη δεν ξερω στους συγχρονους CPU πως ακριβως εχουν την διαταξη... φοβαμαι μην τυχον και ειναι πραγματικα κολλητα τιποτα ανεμιστηρες με την τροφοδοσια. Υπαρχει προβλημα η να μην ανυσηχω?
Nikos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Εγώ έβαλα τον Zalman 9500 που δεν είναι τόσο πλατύς όσο ψηλός, και δεν έρχεται σε επαφή καθόλου με τις μνήμες που είναι την ανω πλευρά την μητρικής. Σε άλλες ΜΒ όμως οι θέσεις για μνήμη βρίσκονται σε άλλο σημειο και κατα κανόνα στην άνω πλευρά ανευρίσκονται κύρια πυκνωτές και τα υπόλοιπα κυκλώματα ρεύματος. Αυτό που πρέπει να δεις είναι πόσος χώρος μένει από την ακρη του socket μέχρι την ακρη της ΜΒ. Κατά κανόνα στα midi κουτιά αμέσως μετά βρίσκεται το τροφοδοτικό οπότε και δεν μπορείς να βάλεις ψύκτρα με μεγαλύτερο πλάτος. Πάντως αν μπορείς να βρείς μια Zalman 7700 να κάνεις τους ελέγχους σου θα είσαι καλυμένος, δεν πρεπεί να υπάρχει πιο πλατιά ψύκτρα πουθενά. Πάντως και το αλουμίνιο στραβώνει, ιδιαίτερα αν έχει φάει μερικούς κτύπους από τα ευγενικά χέρια και πόδια μιας μεταφορικής εταιρίας (όπως το δικό μου που είναι λίγο στραβό και έκανα αμαν να βιδώσω την ΜΒ πανω- 5 από τις 6 βίδες μπαινουν αλλά το παξιμάδι της 6ης είναι ελαφρά έκκεντρο σε σχέση με την τρύπα της ΜΒ οπότε και δεν μπαίνει βίδα). Τα μεταλικά κουτιά δεν είναι τόσο ευαίσθητα. Αφού δεν σε χαλάει το βάρος, ποια είναι η άποψη σου για τα κουτία της chieftec σαν αυτά που φέρνει το πλαισιο. Τα έχω δοκιμάσει και είναι αξιοπρεπέστατα ιδιαίτερα τα full tower της. Είναι βέβαια ατσάλινα αλλά ένα που έχω δεν έχει καταλάβει τίποτα 3 χρόνια που το έχω. Αν ήταν και πιο ελαφριά. Αυτό που έχω εγώ είναι αυτό : http://www.chieftec.de/?page=products_show&item=201&k_id=1&language=uk και το θεωρώ αρκετά καλό αν και λίγο ακριβό.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Για κοιτα και το δικο μου....Το ειχα παρει πριν 5-6 μηνες 160 ευρω χωρις τροφοδοτικο. http://www.antec.com/us/support_productInfo_details.php?ProdID=09160 :smile: :smile: :smile:
zerocode Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 file kirimis, exo pari to Stacker prosfata ke ine mia trela. Ola ta lefta aftou tou koutiou ine sto efkolo, taktopiimeno setup + ke para poli efkolo gia na kanis updates!! Dinis kati parapano ala tha minis parapoli efxaristimenos. To case afto omos ine ligo megalo ke tha sou elega na to paris mono ama exis polous HD ke CD/DVD drives. Esy opos les eisai tou minimal opotan tha sou ine terastio kouti pou tha exis adio...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.