Προς το περιεχόμενο

Ελατε να ψηφισουμε την καλυτερη οθονη για games+movies

KOSTAS4_XT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογω του προηγουμενου μου topic "Αισχος οι lcd και τα forum τους"...

και της παρεξηγησης αυτών που ελεγα, αποφασισα να δημιουργίσω αυτό το topic, για να τους δωσω την ευκαιρια να μου δείξουν οτι η τεχνολογια των tft βρισκεται σε αρκτετα καλα επίπεδα που να δικαιολογουν τα λεφτα τους, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΙΤΕΡΟ να μου αποδείξουν πως πρέπει να αγοράσω tft και οχι crt!.

Δεν απαιτώ κατι τετοιο ( να μου αποδείξετε)...

Το ΕΥΧΟΜΑΙ!

Οποιος διαβάσει το topic και του φανει ειρωνικό, παρακαλω να μεινει OFF γιατι καπως ετσι χαλασε το προηγούμενο topic.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.
αποφασισα να δημιουργίσω αυτό το topic, για να τους δωσω την ευκαιρια να μου δείξουν οτι η τεχνολογια των tft βρισκεται σε αρκτετα καλα επίπεδα που να δικαιολογουν τα λεφτα τους

Αν δεν θέλεις TFT ή αν δεν μπορείς να κρίνεις μόνος σου αν σου ταιριάζει μια τέτοια οθόνη εμείς τι φταίμε?

Ο καθένας ως υπεύθυνος των πράξεων του αγοράζει όποια οθόνη νομίζει ότι του ταιριάζει.

Και εδώ μέσα δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα. Εκφραζουμε απόψεις. Τι δηλαδή... μας λές να σε πείσουμε να πάρεις TFT? ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕ

Δημοσ.

ego agorasa tft

1. gia prostasia ton mation mou (i eizo crt mou arxise na 9olonei kai ta matia mou arxisan na aloi9orizoun :) )

2. poli mikroteri aktinovolia apo tin crt (metrimeno me organaki apo to ergastirio pou douleuo)

3. apeiros kaliteri geometria apo crt

4. oikonomia xorou

tora ... auta pou legontai gia tn - mva panels, poiotita maurou - asprou, gonia 9easis kai to louri tis manas ... emena apla me afinoun adiaforo ...

den eimai zografos oute (epagelmatias) fotografos oute agorasa o9oni gia na tin koitao apo tis 89,999 moires ...

auta ...

ps

esy giati 9eleis na agoraseis crt ?

Δημοσ.

KOSTAS4_XT καθένας έχει τις δικές ανάγκες/προτιμήσεις και επιλέγει σύμφωνα με αυτές. Αν το ζητούμενό σου είναι μόνο η απόλυτη επίδοση σε games και όσο το δυνατόν καλύτερα χρώματα κι αυτά με σε λογικές τιμές ασφαλώς και να πάρεις crt. Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως να μην κουράζονται τα μάτια σου, να μην ακτινοβολείσαι και γενίκα αυτά που πολύ καλά περιγραφεί ο gv, με μικρές παραχωρήσεις στους τομείς που υπερέχουν οι crt τότε πήγαινε για Tft. Το σίγουρο είναι ότι ούτε όλα μπορείς να έχεις και τίποτα δεν είναι απολύτως καλύτερο από το άλλο.

Οπότε τα βάζεις κάτω, διαλέγεις τι θέλεις απ την οθόνη σου και αγοράζεις ανάλογα χωρίς να χρειάζεται να σε πείσει κανένας για τίποτα. Δεν καταλαβαίνω τι σε δυσκολεύει... Όλα πάντως δεν μπορείς να τα έχεις!

Δημοσ.

Κατι ανακριβες που ειπωθηκε για τις CRT. "εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία"

Ναι αληθεια είναι αλλα η εμβελεια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπεμπουν

ειναι περιπου 2-3 εκατοστα μετρημενη με πανακριβο οργανο.

Α και εγω TFT εχω.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι όλοι λένε οτι οι TFT είναι πιο ξεκούραστες για τα μάτια. Εγώ έχω εδώ και ένα χρόνο TFT και τα μάτια μου ακόμη δεν μπορούν να την συνηθησουν. Ειδικά αν δουλευεις WORLD για ώρες, τα μάτια σου θα βλέπουν αστράκια.

Είχα μια NEC crt με ένα φίλτρο καλό και για χρόνια τα μάτια μου πολύ ξεκούραστα.

Δημοσ.

Εγώ έχω την Samsung 1100df CRT οθόνη και μπορώ να πώ ότι με 450? βλέπω 1600x1200 στα 85hrz χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης με το ffdshow κάνω upscale την εικόνα στην ανάλυση αυτή και πραγματικά η οθόνη αυτή δίνει τα ρέστα της.

Θα μου πείτε ότι υπάρχουν πλέον 20' TFT οθόνες με αυτή την ανάλυση αλλά πόσο κάνουν και τι response time έχουν; Επίσης δεν έχω δει οθόνη TFT που να μπορεί να σηκώσει 2048x1536 (μην μου πείτε για την apple γιατί δεν παίρνεις οθόνη αλλά αυτοκίνητο με τα λεφτά αυτά :) ) στα 75hrz.

Σε μερικά χρόνια όλα αυτά θα έχουν αλλάξει, αλλά για την ώρα σε μεγάλες αναλύσεις μόνο οι CRT μπορούν να παίξουν αξιοπρεπώς και οικονομικά.

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι όλοι λένε οτι οι TFT είναι πιο ξεκούραστες για τα μάτια. Εγώ έχω εδώ και ένα χρόνο TFT και τα μάτια μου ακόμη δεν μπορούν να την συνηθησουν. Ειδικά αν δουλευεις WORLD για ώρες, τα μάτια σου θα βλέπουν αστράκια.

Dokimase na xamilwseis tin fotinotita (mallon tin exeis poly ipsila) , i an exei litourgia Color Tone gyrna thn se Text.

Kai gw katoxos TFT apo CRT kai den mporw toso na thn sini8isw alla tin exw se megalh fotinotita :-)

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι όλοι λένε οτι οι TFT είναι πιο ξεκούραστες για τα μάτια. Εγώ έχω εδώ και ένα χρόνο TFT και τα μάτια μου ακόμη δεν μπορούν να την συνηθησουν. Ειδικά αν δουλευεις WORLD για ώρες' date=' τα μάτια σου θα βλέπουν αστράκια.

Είχα μια NEC crt με ένα φίλτρο καλό και για χρόνια τα μάτια μου πολύ ξεκούραστα.[/quote']

Υπάρχουν tft καλές και άλλες κακές, υπάρχουν σωστά ρυμισμένες tft και χάλια ρυθμισμένες και τέλος υπάρχει και η υποκειμενικότητα της ανθρώπινης αντίληψης. Κατά γενική ομολογία μια καλή tft είναι πιο ξεκούραστη γιατί δεν εκμπέμπει ακτινοβολία και γιατι βγάζει πολύ καθαρή απεικόνιση των χαρακτήρων.

Btw τι Tft έχεις?

Δημοσ.
...Κατά γενική ομολογία μια καλή tft είναι πιο ξεκούραστη γιατί δεν εκμπέμπει ακτινοβολία και ....

Το ειπαμε και προηγουμένως.

Ναι αληθεια είναι οτι η CRT εκπεμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

αλλα η εμβελεια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπεμπουν

Δηλαδη δε φτανει με τιποτα στα ματια μας. Στα 5-10 εκατοστα ειναι ανυπαρκτη.

Και ολοι μας εχουμε τις οθονες μας σε αποσταση τουλαχιστον 20 εκατοστων.(συνηθως 50 εκατοστα και πανω)

Δημοσ.
Το ειπαμε και προηγουμένως.

Ναι αληθεια είναι οτι η CRT εκπεμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

αλλα η εμβελεια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπεμπουν

Δηλαδη δε φτανει με τιποτα στα ματια μας. Στα 5-10 εκατοστα ειναι ανυπαρκτη.

Και ολοι μας εχουμε τις οθονες μας σε αποσταση τουλαχιστον 20 εκατοστων.(συνηθως 50 εκατοστα και πανω)

Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτό... όπως και να έχει η τεχνολογία απεικόνισης των tft (flicker free κλπ.) θεωρείται πιο ξεκούραστη από εκείνη των crt. Ανεξάρτητα από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δέχομαι ότι είναι μικρή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...