Προς το περιεχόμενο

Internet explorer και popups

Natalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα παιδιά...

Στον υπολογιστή του γραφείου, δουλεύοντας με τον i.e πετάγονται popups παράθυρα με ακατάλληλο περιεχόμενο. Πριν χαμογελάσετε περίεργα, να σας πω ότι ο υπολογιστής αυτός είναι κοινόχρηστος και δυστυχώς πρόσφατα ε ίχε πρόσβαση κι ο έφηβος γιος του αφεντικού.

Την πρώτη φορά κατάφερα με Adaware, SpyBot, Spysweeper, πλήρως ενημερωμένα να τα ξεφορτωθώ.

Δυστυχώς αυτή τη φορά, είμαι άτυχη. Ό,τι κι αν έχω χρησιμοποιήσει δεν τα καταφέρνω.

Ο υπολογιστής αυτός είναι σε δίκτυο με έναν ακόμη και έχω και στον άλλο το ίδιο πρόβλημα.

Επειδή το φορμάτ δεν ενδεικνύεται για ξανθές, κι επειδή όταν δουλεύω τυχαίνει να βλέπουν και πελάτες την οθόνη του υπολογιστή, μπορείτε να μου δώσετε μια λύση πριν ρεζιλευτώ εντελώς;;;;;;;;

Και οι δύο υπολογιστές τρέχουν Windows Xp Sp2

Δημοσ.

Δοκιμασε να κανεις scan με ενημερωμενα τα progs που ανεφερες καθως και με ενα καλο antivirus (π.χ Kaspersky) αλλα σε safe mode αυτη την φορα. Παντως καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις καποιον αλλο browser (π.χ Firefox,Opera) να ξενοιασεις μια και καλη με αυτο το προβλημα...

EDIT: Απενεργοποιησε και το System Restore πριν κανεις οτιδηποτε και μετα τους καθαρισμους το ενεργοποιεις παλι.

Δημοσ.

Άκυρο Ναταλία...δεν πρόσεξα που έγραψες για το λειτουργικό...Βασικά δοκίμασε αυτά που σου είπε ο clio + το ότι σβήσε απο τα options του internet explorer το history pages και τα cookies...μερικά καλά antispyware που μπορείς να δοκιμάσεις,είναι τα spysweeper, lavasoft adaware 6,CWShredder....

Δημοσ.

Ναταλία,

>> Καθάρισε Cookies, Temporary Internet Files από Internet Explorer (Εργαλεία>>Επιλογές Internet...) και κάνε επανεκκίνηση του Η/Υ.

>> Ανέφερες ότι Adaware, SpyBot, Spysweeper είναι ενημερωμένα, οπότε δεν θα σε κουράσω μ' αυτό.

>> Ψάξε στην Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων του Πίνακα Ελέγχου για "υποπτα" προγράμματα (hot bars, κλπ) και κάνε απεγκατάστασή τους.

>> Αλλιώς εάν βρεις νέες προσθήκες στα Program Files (ταξινόμηση κατά ημερομηνία) χωρίς να έχουν "περάσει" από τον Πίνακα Ελέγχου, διέγραψέ τα.

>> Επίσης προτείνω:

Εργαλειοθήκη του Γούγλη:http://toolbar.google.com/intl/el/ γιατί περιλαμβάνει και pop-up blocker

Εργαλείο αντιμετώπισης spyware, scumware της Microsoft: http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/default.mspx

Καλό είναι να μην κάνετε login σε Η/Υ δικτύου με δικαιώματα Διαχειριστή/Administrator (γιατί έτσι ανεξέλεγκτα μπορεί κατά λάθος ή ηθελημένα ο κάθε χρήστης να πατάει ένα αφελέστατο ΝΑΙ όταν ρωτιέται "εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα"). Στο δίκτυο που είμαι εγώ (50 Η/Υ) όλοι οι Η/Υ έχουν δικαιώματα "Χρήστες" μόνο κι έτσι έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια pop-ups.

Ελπίζω η απάντησή μου να σου φανεί χρήσιμη. :smile:

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια παιδιά, έμαθα και δύο χρήσιμα πραγματάκια που δεν ήξερα......

Πριν λίγο τελείωσα με το μάζεμα του γραφείου και μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τίποτα ύποπτο...οπότε μάλλον δεν θα γίνω ρόμπα τώρα στα γεράματα....

Νάστε καλά για τις απαντήσεις σας και κυρίως για τη διάθεση να με βοηθήσετε!

Δημοσ.

Έχεις την δυνατότητα στο γραφείο να βάλεις Firefox? Είναι μαγεία! Ειδικά εάν βάλεις και ένα plugin που έχει, τα φράζει όλα. Αφού μερικές φορές όχι μόνο δεν βλέπεις καθόλου διαφημίσεις κλπ, αλλά ούτε καν την σελίδα!

(...αστειεύομαι)

Τώρα πραγματικά αν ενδιαφέρεσαι, κάνε post για περαιτέρω οδηγίες.

Κι εγώ στην αρχή δεν ήθελα να αφήσω τον I.E. αλλά τώρα τον χρησιμοποιώ σχεδόν μόνο για να κάνω configure το modem μου (τη μούφα το jetspeed).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...