Προς το περιεχόμενο

pata ή sata

sarcaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν προκειται να επαναλαβω τα τεστ για να βγαλω ενα screenshot γιατι πολυ απλα εχω αλλη προταιρεοτητα τωρα. ( Βλεπε NFSMW ).

Φιλε Sorath εχεις δικιο ( εν μερη γινεται ηδη εφοσον η Gigabyte εφτιαξε το πρωτο RAM Drive που χρησιμοποιει μνημες και εχει 0s καθυστερηση προσβασης. Βεβαια μπορεις να βαλεις μεχρι 4-5 μνημες οποτε προς το παρων αντε να βαλει καποιος 10GB αλλα ειναι μια αρχη )

Δημοσ.

Δεν γίνεται να τραβήξεις screenshot από benchmark που δεν υπάρχει -[b}{d]- . ;)

To μόνο benchmark πρόγραμμα που γνωρίζω να το κάνει αυτά είναι το photoshop.

Σε κάθε post του αναφέρει κ διαφορετικές -εξωπραγματικές- τιμές.

Καλύτερα να εμπιστευτείς τις τιμές που δώσαν τα υπόλοιπα μέλη του forum.

(Πού είχα αφήσει εκείνο το NAL δισκάκι μου; )

/sc

Δημοσ.

Πολυ απλα δεν εχω πια το raid εφοσον ξαναχωρισα τους 2 σκληρους γιατι δεν ειχα χωρο στους αλλους 2 οποτε απο την αρχη μια διαδικασια τετοια δεν ειναι επιλογη.

Απο την αλλη ευτυχως που το sandra φυλαει και δικα του και προηγουμενα benchmarks τα οποια εχω κανει snapshot μαζι με εναν ΑΤΑ σκληρο.

( Το IRam ειναι αυτο που αναφερα πριν..Φοβερες ταχυτητες )

bench9yp.jpg

Δημοσ.

Δηλ θες να μου πείς ότι με τους δίσκους της υπογραφής σου ακόμα και σε RAID 0 ξεπέρασες το 2xRAID 0 με τους Raptor (το οποίο πιάνει 95ΜΒ/Sec)???

Απο το Screen Shot που έδωσες το μόνο που φαίνετε είναι ένας δικό σου δίσκος που βγάζει 54 ΜΒ/Sec...

Δημοσ.

Φαινεται 52 και οχι 54...

Και δευτερον τα raid που βλεπεις ειναι SATA1 ( 150 ) και οχι SATA2 ( 300 ) που μπορει η διαφορα των 2 να ειναι μικρη μεταξυ τους αλλα σε raid ανεβαινει αρκετα. Εξαλλου οποιος εχει κανει bench ξερει πως μπορει την μια να σου βγαλει το προγραμμα 52mb/s , την αλλη να σου βγαλει 54mb/s την αλλη 50mb/s και την αλλη 49mb/s.

Εγω εδωσα το Peak που επιασα μετα απο 13 bench με smart και acoustic management off.

Αυτο που με ενοχλει ειναι πως κανεις δεν εχει βγαλει το Acoustic και το smart και να κανει ετσι raid και μετα να κανει bench ωστε να μας πει τι ειδε ωστε να δουν μερικοι πως ολα γινονται πριν βγαλουν καποιον ψευτη.

Δημοσ.
...το sandra φυλαει και δικα του και προηγουμενα benchmarks...
Αφού τα φυλάει, πού είναι να τα δούμε;;;

Για αυτές τις τιμές μιλάω:

Προσωπικα ο ΑΤΑ που εχω εβγαλε 43mb/s ενω ο SATA 115mb/s και ο SATAII 120mb/s.

Τις οποίες δεν τις βλέπουμε πουθενά. Το μόνο που βλέπουμε είναι τιμές (και burst κιόλας!) από συστοιχίες δίσκων (raid0), και όχι από single hd, πέρα του drive Ι:.

Ότι λέγαμε λοιπόν, ούτε μια τιμή δεν επιβεβαιώθηκε από το printscreen ;)

52ΜΒ/s είναι μια λογική τιμή για single hd είτε pata είτε sata Ι είτε sata II.

Πρώτη φορά βλέπω τέτοια επιμονή από κάποιον που δεν γνωρίζει το αντικείμενο, και δεν θέλει να μάθει κιόλας, άσχετα αν του το φωνάζουν όλοι.

Οπότε από δω και στο εξής γνωρίζουμε τη βαρύτητα του λόγου του.

Αν θυμάμαι σωστά ο hipro είχε βρει μια κατηγορία για τέτοιου είδους άτομα.

/sc

Δημοσ.
Ειχα κανει μια μικρη πατατα στις ρυθμισεις του Sysoft παιδια και ζηταω σορρυ.

Εβαλα σε Raid τους 2 SATA II και μου εβγαλαν 106mb/s read.

Απο μονοι τους ο ενας μου εβγαλε 65mb/s και ο αλλος 62mb/s read.

Οπως και να εχει απο 45mb/s που πιανω με τον ATA στην καλυτερη περιπτωση να πιανεις 65-68mb/s ειναι μικρη διαφορα ?

Και παλι ρωταω αν εχουν ρυθμισει ολοι το DMA και εχουν το Smart απενεργοποιημενο οπως εγω.

Μαλλον καποιοι εδω μεσα ειναι τυφλοι εφοσον παραδεχτηκα πως αρχικα ειχα δει και ειχα βαλει αλλες τιμες .

Με τον καθε SATA2 εβγαλα απο 62-68mb/s με απενεργοποιημενα smart kai acoustic management ( Αν ειμαι εγω ο ασχετος θελω πολυ να σε δω να τα απενεργοποιεις μεσα απο τον σκληρο ) και με raid απο 98-106mb/s.

Ο ΑΤΑ με απενεργοποιημενα τα ιδια μου βγαζει 49-52mb/s.

Αλλη φορα ενας moderator οφειλει να δειξει περισσοτερο σεβασμο προς τα μελη ακομα και αν ειναι τυφλος...

Δημοσ.

Οι SATA που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, έχουν απλά αλλαγμένο interface σε σχέση με τους IDE όπως είπε και κάποιος άλλος. Σε μένα το Nero έδειξε 55 στο IDE και 60 στο SATA, γελοίες διαφορές.

Δημοσ.

Χαλαρώστε ρε σεις, αφού πράγματι μερικά ποστ πριν παραδέχτηκε ότι είχε μετρήσει λάθος.

Και μια παρατήρηση: Το SMART δεν απενεργοποιείται. Η επιλογή που υπάρχει στο BIOS είναι μονάχα για να κάνεις Enable/Disable το διάβασμα του SMART όταν ανοίγει ο υπολογιστής και να πετάει Warning αν κάτι δεν πάει καλά.

Τo SMART είναι εσωτερικός έλεγχος του δίσκου που δουλεύει συνεχώς και ακατάπαυστα ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Διαφορετικά πώς θα μέτραγε πόσες φορές έχει σβήσει/άναψει, ώρες λειτουργίας κτλ ;)

+ δεν επηρεάζει την ταχύτητα.

Δημοσ.

Απ΄οτι φαίνεται δεν έλαβες κ πολύ σοβαρά την παράκληση που σου έκανα να μην παραπληροφορείς τα υπόλοιπα μέλη του forum.

Αντί αυτού συνεχίζεις να το παίζεις εξυπνάκιας, αν κ είσαι ημιμαθής κ φέρεσαι κ ασεβώς από αυτό το βήμα που απλόχερα σου προσφέρεται. Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας συνεχίζοντας να ισχυρίζεσαι γεγονότα χωρίς αντίκρυσμα, κ δεν φτάνει αυτό, μας λες κ τυφλούς από πάνω! Χαίρομαι να μου κάνουν υποδείξεις ιδίως όταν έχω λάθος, αλλά σε τεχνικά θέματα, όχι σε θέματα marketing. Επειδή εδώ λοιπόν είναι τεχνολογικό forum κ όχι marketing department, ΔΕΝ μπορείς να μας πείσεις, ότι κ να λες. Όποιο post κ να διαβάσεις εδώ, όλοι διαφωνούν μαζί σου. Τα περί 150 & 300ΜΒ/s πέστα σε κανένα πωλητή γιατί περί αυτού σε κόβω.

Για το λόγο της συμπεριφοράς σου λοιπόν, και ιδίως για παράπονα μισογυνισμού που έγιναν για εσένα από "θηλυκά" όπως τα αναφέρεις σε άλλα σου post

δεν είσαι πλέον ευπρόσδεκτος σε αυτό το forum.

Αρκετά σε ανεχτήκαμε, αρκετά ασχοληθήκαμε με σένα, καλή σου τύχη στο επόμενο forum (μέχρι να σε διώξουν κ από εκεί).-

/sc

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά βρίσκω πολύ υπερβολική την αντίδρασή σου madsc.

Ο φίλος μπορεί να έκανε λάθος αλλά το παραδέχτηκε ΠΟΛΛΕΣ φορές* ενώ μετά πόσταρε σωστά αποτελέσματα αφού του υποδείξαμε το λάθος του. Με λίγα λόγια όλα καλά. Αν τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ SATA/SATAII (σιγά το θέμα για να φάει κάνεις ban!!) γι' αυτό είμαστε εδώ για να κάνουμε κουβέντα.

Σιγά την παραπληροφόρηση που έκανε, οι απαντήσεις μας εξάλλου αποκαθιστούν την αλήθεια (είναι απόλυτα σωστή άραγε; ), κάποιος που θα διαβάσει το thread θα καταλάβει. Άσε που το 70% των θεμάτων του forum είναι γεμάτο τρομακτικές ανακρίβειες για κάθε θέμα, γιατί τόσο μίσος προς τον Vagabond συγκεκριμένα;

Μόνο εγώ το βλέπω έτσι;

* - ποστ #14: "Ειχα κανει μια μικρη πατατα στις ρυθμισεις του Sysoft παιδια και ζηταω σορρυ."

- δεύτερη σελίδα, ποστ #17: "Ισως το Sandra να μην ειναι η καλυτερη πηγη δεν ξερω."

- ποστ #21: "Συγκεκριμενα στον ΑΤΑ απο 45mb/s εφτασε στο 51mb/s οταν τα απενεργοποιησα." (μια χαρά φένεται να έχει καταλάβει το λάθος του)

- ποστ #27: "Ωστοσο ναι μπερδευτηκα στο αρχικο ποστ ( κατι που αναφερα πριν, hey im only human ) και τα αρχικα bench δεν ηταν σωστα."

Δηλαδή, συγγνώμη, απορώ ειλικρινά γιατί έφαγε ban. :???:

Το ότι διαφωνούμε μαζί του δεν είναι λόγος να τον πετάξουμε απ'την παρέα. Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου αυτή η συμπεριφορά "δεν σε θέλουμε στην παρέα μας" και κατά τη γνώμη μου βγάζει κακή εικόνα. Τώρα αν υπάρχουν κι άλλοι παρασκηνιακοί λόγοι, τι να πω, πάω πάσο...

Δημοσ.
Συγγνώμη αλλά βρίσκω πολύ υπερβολική την αντίδρασή σου madsc.

Ο φίλος μπορεί να έκανε λάθος αλλά το παραδέχτηκε ΠΟΛΛΕΣ φορές* ενώ μετά πόσταρε σωστά αποτελέσματα αφού του υποδείξαμε το λάθος του. Με λίγα λόγια όλα καλά. Αν τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ SATA/SATAII (σιγά το θέμα για να φάει κάνεις ban!!) γι' αυτό είμαστε εδώ για να κάνουμε κουβέντα.

Σιγά την παραπληροφόρηση που έκανε' date=' οι απαντήσεις μας εξάλλου αποκαθιστούν την αλήθεια (είναι απόλυτα σωστή άραγε; ), κάποιος που θα διαβάσει το thread θα καταλάβει. Άσε που το 70% των θεμάτων του forum είναι γεμάτο τρομακτικές ανακρίβειες για κάθε θέμα, γιατί τόσο μίσος προς τον Vagabond συγκεκριμένα;

Μόνο εγώ το βλέπω έτσι;

* - ποστ #14: [b']"Ειχα κανει μια μικρη πατατα στις ρυθμισεις του Sysoft παιδια και ζηταω σορρυ."[/b]

- δεύτερη σελίδα, ποστ #17: "Ισως το Sandra να μην ειναι η καλυτερη πηγη δεν ξερω."

- ποστ #21: "Συγκεκριμενα στον ΑΤΑ απο 45mb/s εφτασε στο 51mb/s οταν τα απενεργοποιησα." (μια χαρά φένεται να έχει καταλάβει το λάθος του)

- ποστ #27: "Ωστοσο ναι μπερδευτηκα στο αρχικο ποστ ( κατι που αναφερα πριν, hey im only human ) και τα αρχικα bench δεν ηταν σωστα."

Δηλαδή, συγγνώμη, απορώ ειλικρινά γιατί έφαγε ban. :???:

Το ότι διαφωνούμε μαζί του δεν είναι λόγος να τον πετάξουμε απ'την παρέα. Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου αυτή η συμπεριφορά "δεν σε θέλουμε στην παρέα μας" και κατά τη γνώμη μου βγάζει κακή εικόνα. Τώρα αν υπάρχουν κι άλλοι παρασκηνιακοί λόγοι, τι να πω, πάω πάσο...

Συμφωνω μαζι σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...