HellasVagabond Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Ειναι τραγικο να βλεπω γυναικες να χαλανε εκατονταδες ευρω για καλλυντικα και ταυτοχρονα να πιστευουν πως το να χαλασουν λεφτα για το PC τους ειναι υπερβολη. Ειτε αρεσει σε πολλους ειτε οχι οι τιμες εχουν φτασει στο εσχατο εφοσον οσο εκαναν οι CRT πριν 3 χρονια κανουν τωρα οι TFT.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Efxaristw gia thn katanohsh.AAA h o8onh mou?Pou xrhsimopoiw sygekrimena ka8e mera kai gia polles wres giati akouw polh eirwnia gia tis AOC kai den mou aresei.Nai kamhn gelate ka8olou exw AOC 9A+ me ka8odiko diamontron.Kalyterh apo thn antistixh ths Sony kai ths Samsung kai ths Viewsonic ekeinh thn epoxh kai se timh kai se epidoseis.H mony kalyterh htan ths EIZO alla den 8a die8eta tosa xrhmata gia monitor.Sygekrimena doulevw se analysh 1280*1024 100HZ sto desktop exw apistefta xrwmata poly kalh geometria kai einai poly 3ekourasth.Eimai APOLYTA ikanopoihmenos gia ta lefta pou edwsa.Ostwso h sygekrimnh o8onh paei 1600*1200 sta 85 HZ alla gia mena thn 8ewrw ypervolikh giati ta vlepw pseires.Sto magazi tou 8eiou mou yparxei h x-black exei teleia xrwmata ,exei teleia geometria, kalo refresh rate k epishs einai teleios KAΘΡΕΠΤΗΣ!!!Pragmatika den vriskw ton logo pou kapoioi agorazoun glossy panels.H x-black kai mono me to diko ths fws vlepeis thn fatsa sou sthn o8onh akoma kai se apolyto skotadi.otan wrimasoun arketa kala oi TFT tote eimai diate8imenos na skasw kai 700 ? gia o8oni TFT.aaa kai kati oso anafora thn geometria...Einai kalyteres oi TFT.Mono aftes omws pou doulevoun se DVI kai oxi se VGA analog.
Shinta Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 .aaa kai kati oso anafora thn geometria...Einai kalyteres oi TFT.Mono aftes omws pou doulevoun se DVI kai oxi se VGA analog. Enoite file mou oti an kapoios parei Tft kai den tin koumbosei se DVI einai san na pernei ferrari gia na pigenei sto periptero gia tsigara
HellasVagabond Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Διαφορα δεν εχω δει μεταξυ DVI και analog εφοσον τα εχω και τα 2 και μαρεσει να τα αλλαζω μεσα σε παιχνιδια ( κλεινω το monitor και αρχιζω τα ξεκουμπωματα/κουμπωματα ). Βεβαια με προγραμμα θα εντοπισω διαφορες αλλα με το γυμνο ματι ?
getty Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Διαφορα δεν εχω δει μεταξυ DVI και analog εφοσον τα εχω και τα 2 και μαρεσει να τα αλλαζω μεσα σε παιχνιδια ( κλεινω το monitor και αρχιζω τα ξεκουμπωματα/κουμπωματα ).Βεβαια με προγραμμα θα εντοπισω διαφορες αλλα με το γυμνο ματι ? Κι εγώ μια απ τα ίδια για το dvi, με γυμνό μάτι δε βλέπω διαφορά...βέβαια δεν το έχω ψάξει και πολύ. Πάντως εμφανής διαφορά δεν είδα
sugoruyo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 loipon gia na sas rwtisw kati: dia8etw mia Sony Sdm-HX93 (19" tft - oxi x-black) i o8oni dia8etei 2*vga + 1*dvi sto dvi exw to pc mou me MSI FX5700 256mb sto ena vga exw to mac mini me ti radeon 9200 32mb sto allo vga exw ena paliotero pc me geforce 2 gts to 8ema einai oti kanena pc sto vga de mou dinei kalo sima (eidwla,skies ktl) enw to mac mou dinei apsogi poiotita eikonas (isws exei na kanei me to gegonos oti to mac dia8etei dvi eksodo kai ti syndew sto included adapter tis apple).
HellasVagabond Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Μπορει η καρτα του mac να εχει κατι διαφορετικο, δεν νομιζω πως φταιει η συνδεση.
unre@l Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 an kai perase to polu boubounito kai mias kai variemai as grapso kai ego kati. den borei o ka8enas na petagetai (den milao prosopika gia kanenan:P) kai an leei oti osoi pernoun tft petane ta lefta tous.. bla bla bla.. kai ego crt exo alla 8a paro tft epidi se ligo kero 8a exei stravosei o afxenas mou. oposte otan den kseroume kapoia pramata na prosexoume ti leme!
NeTeD Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Μερικοί λέτε Ο,ΤΙ προλαβένετε! Γεωμετρία που αποδίδει μόνο σε DVI.. Το ακούσαμε κι αυτό. Δηλαδή σε analog? Ένα τετράγωνο θα πάψει να είναι και τόσο τετράγωνο ε; Ή μήπως σε analog θα πρέπει να ανοίξω το μενού geometry στην tft μου (που δεν υπάρχει) και να ρυθμίσω την εικόνα ώστε να προσπαθήσω να είναι ορθογώνια; (όπως κάναμε στις CRT)
Gary_Kokkin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=123671
kirimis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 παλι τα ιδια κουραστικα και ανουσια τοπικ... Προς τον δημιουργο του ποστ: φιλε μου, εαν δεν σου αρεσουν οι TFT, δικαιωμα σου. Απο εκει και περα τι προσπαθεις να αποδειξεις με το ποστ σου? Ειναι καποια προσπαθεια αυτοεπιβεβαιωσης της επιλογης σου? Ας πουμε πως τους περισσοτερους εδω μεσα, δεν τους ενδιαφερει να διαβαζουν ποστ του στυλ: δεν μου αρεσουν οι TFT, δεν μου αρεσουν τα forums, δεν μου αρεσουν τα αεροπλανα κλπ κλπ... μιας και δεν εχουν να πουν κατι. [joking] Τελος παντων... μιας και βλεπω πως υπαρχουν ακομα φανατικοι των CRT, να ενημερωσω πως πουλαω μια IIYAMA 17αρα... απο τις τελευταιες συλλεκτικες CRT, σε τιμη εκπληξη, μολις 500 ευρω :p [/joking] (αντε να την ξεφορτωθω να παρω και γω καμια TFT) Αχ αχ...
hightop Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Πηρα πριν λιγο καιρο μια tft NEC 19' 500 ευρω περιπου,με εκαψε pixel αμεσως,1 μηνα εκαναν να στειλουν καινουργια,την ξεφορτωθηκα στον αδερφο μου,και ξαναεβαλα την 17 philips ton 80.000 draxmvn...και το ευχαριστηθηκα...επομενη αναβαθμιση 21 CRT....TFT ποτε ξανα
Gary_Kokkin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Αν έκανες εσύ λάθος επιλογή oθόνης,δεν φταίμε εμείς,ούτε έχει σχέση με το thread!
Slammer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Ολη αυτή η διαμάχη μεταξύ CRT και TFT ειναι χωρίς τέλος. Προσωπική άποψη, αφου δουλεύω πολλές ωρες και στους δύο τύπους: 1. Αν η δουλειά σου απαιτεί ακρίβεια στο χρώμα η CRT ειναι μονοδρομος (γραφίστες, φωτογραφία, εντυπο κλπ) 2. Αν η δουλεια σου απαιτεί πολλές ώρες και συγκέντρωση σημειακά πάνω στην οθόνη τότε η TFT είναι καλύτερη (σχεδιαστές, μηχανικοί κλπ) 3. Για παιχνίδια και κινούμενα γραφικά με πολλά χρώματα η CRT ειναι αντκειμενικά καλυτερη. Απο εκει και πέρα μπαινουν και άλλοι παράμετροι, όπως μέγεθος, κατανάλωση, ακτινοβολια (αλήθεια αυτό το backlight των TFT ειναι τελείως άκακο???) κλπ. Μη καταδικάζουμε όμως έτσι αβασάνιστα στην τεχνολογία CRT, με τα χρηματα μιας καλής σχετικά TFT, πέρνεις μια ποιοτική 21' CRT με εκπληκτική ανάλυση και χρώμα. ΥΓ: Επειδή ακουω συχνά σχετικά με το refresh rate των TFT, επαναλαμβάνω ότι δεν έχει καμμια σημασία, διοτι οι TFT ΔΕΝ κάνουν refresh την οθόνη επειδή η εικόνα δεν παράγεται με δέσμη ηλεκτρονιών. Η κάρτα δiνει την εικόνα με ενα refresh (που καλύτερα στις TFT να είναι 60 Ηz) και από εκει και πέρα, αν η οθόνη έχει αναλογική εισοδο, και όχι DVI, κάνει μετατροπή σε σταθερή εικόνα μεσα κυκλώματος A to D (Αναλογικού σήματος σε ψηφιακό)
Gary_Kokkin Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω με τις απόψεις σου από εμπειρία- Ενας "καλός καυγάς" για το θέμα, είχε γίνει παλιά παρακάτω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=18951&page=1&pp=20 και απο τότε άλλαξαν πολλά προς το καλύτερο ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.