Προς το περιεχόμενο

Αίσχος με τις lcd και τα forum!

KOSTAS4_XT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οσο για το θέμα καμμένα μάτια, οποιος έχει συνηθίσει σε CRT να κάθεται 8 ώρες του φαίνεται φυσιολογικό. Για κάτσε όμως 8 ώρες σε μια TFT να δεις τη διαφορά.

Εγώ που έχω και τις 2 (CRT καινούρια στη δουλειά, μέτρια TFT LG στο σπίτι) σας πληροφορώ ότι στη CRT στις 3 ώρες εχουν ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ τα μάτια μου (νυστάζω, πώς να το πούμε αλλιώς????) ενω στην TFT έχω κάτσει και 14 ώρες σερί (καταραμένο world of warcraft!!) και τα μάτια μου όταν τα εκλεισα να κοιμηθώ ΔΕΝ ΕΤΣΟΥΖΑΝ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το ολο προβλημα. Εγω εχω μια 19αρα Samsung στο σπιτι, και μια 19αρα Sony στη δουλεια. CRT και οι 2. Η αληθεια ειναι, οτι αν ειχα τα απαραιτητα φραγκα, για να παρω μια οθονη 19αρα ΤFT, θα το εκανα. Κυριως λογω χωρου, λογω ακρινοβολιας, λογω ψηφιακης εισοδου, και ξεκουραστης λειτουργιας. Κολλαω ομως στην τιμη, διοτι για να παρεις ενα μονιτορ με καλο refresh, contrast, αποδοση μαυρου, κλπ κλπ θα τα σκασεις.

Οποτε, ειτε βολευεσαι με το παλιο CRT αλλα χανεις σε χωρο, και φυσικα τα ματια σου κουραζονται, εκτος αν εχεις κανενα super μονιτορ, ειτε τα χωνεις σε TFT. Με την ιδια λογικη ομως, αναρωτιεμαι γιατι ολοι παιρνουμε ολο και μεγαλυτερα μηχανηματα, και δεν μενουμε στην παλια και δοκιμασμενη συνταγη του Pentium ή του 486;

Εγώ που έχω και τις 2 (CRT καινούρια στη δουλειά, μέτρια TFT LG στο σπίτι) σας πληροφορώ ότι στη CRT στις 3 ώρες εχουν ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ τα μάτια μου (νυστάζω, πώς να το πούμε αλλιώς????) ενω στην TFT έχω κάτσει και 14 ώρες σερί (καταραμένο world of warcraft!!) και τα μάτια μου όταν τα εκλεισα να κοιμηθώ ΔΕΝ ΕΤΣΟΥΖΑΝ....

Ναι... αλλά στη δουλειά δούλευες ενώ στο σπίτι διασκέδαζες... Ίσως να οφείλεται και σε αυτό η διαφορά στην κούραση. ;-)

Στη δουλειά έχω PhilipsTFT 15" και σπίτι έχω CTX CRT 17". Θα προτιμήσω τη CRT... Έχω ψώνιο με το μαύρο που θέλω να φαίνεται solid μαύρο παντού.

Να πω και γω τη γνώμη μου, ας μη γελιόμαστε οι CRT είναι πια παρελθόν από τεχνολογία φυσικά και είναι καλύτερο για την ΥΓΕΙΑ μας να είναι TFT η οθόνη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξουμε όλοι τις γυάλες (crt) και να σκάσουμε τα ευρώ για νέα οθόνη tft αλλά ούτε και να λέμε ότι είναι καλύτερο να έχεις crt, εξαρτάται πάντα και από την ποιότητα της εικόνας της κάθε οθόνης αλλά και την χρήση που κάνουμε.

Εγώ στη δουλειά χρησιμοποιώ 2 Η/Υ, ο ένας είναι laptop με 15" tft και ο άλλος έχει την 19" Samsung 959NF με λάμπα Mitsubishi Diamondtron στα 1280x1024@100Hz που για τα προγράμματα που δουλεύω (επεξεργασία εικόνας & video) είναι φοβερή, με τα δικά μου δεδομένα λοιπόν προτιμώ χαλαρά την CRT στη δουλειά, αλλά στο σπιτι που έχω την ταπεινή LG 17" με τα 85Ηz στα 1024x768 όταν την αλλάξω φυσικά και θα πάρω TFT λογικό είναι άλλωστε...

1ον ) Οποιοι λενε πως οι TFT ειναι καλυτερες απο τις CRT να πανε να ριξουν νερο στο προσωπο τους. Το refresh ειναι ακρως ανωτερο , το ιδιο και τα χρωματα και οσο αφορα το gaming εκει δεν υπαρχει συγκριση.

Βεβαια υπαρχει η διαφορα χωρου και η ακτινοβολια/κουραση ματιων που με ενα καλο φιλτρο δεν υφισταται.

2ον ) Οι τιμες των TFT εχουν ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙ ( Παιρνεις 19' ΕΙΖΟ με 600ε/200.00δρχ ) εφοσον περισυ εδωσα 880ε για το δικο μου.

3ον ) Δεν εχει να κανει με το αν εχεις φραγκα αλλα με το αν ξερεις να κανεις μια τυπικη διαχειρηση χρηματων ( πχ να μην βγαινεις για καφε καθε μερα ).

4ον ) Δεν υπαρχει λογος μερικοι παλιοι να την λενε σε μερικους νεους εδω μεσα γιατι ο νεος εδω μπορει να ειναι κατα πολυ παλιοτερος εκει εξω.

Re paidia ego na rothso kati Oi thleoraseis kathodikou solhna oi opoies DEN katarghthhkan antithetos zoun kai basileuoun , den einai crt? Kai bgainoun sunexoss nea beltiomena montela Ego exo 4 tft sto spiti 17 kai pano , kai den gurnao se crt pou exo 3 sto spiti. Omos oloklhrh h biomhxania thleoraseon tha gurisei thn plath ths se mia dokimasmenh kai axiopisth texnologia ? To xerete oti stis poluethnikes exoun alla departments sxediashs crt kai alla plasma kai alla lcd? Pos dhladh tha katarghthei oloklhros klados th stigmh pou ta perissotera lefta bgainoun apo ekei kai exelixh uparxei akomh Tora stous upologistes me kontines apostaseis theashs apisteuth geometria kai mikro xoro e ti na kanoume bgainoun oi tft nikhtes

Ειλικρινά αδυνατώ να δω κάποια σχέση μεταξύ SLI/Crossfire & TFT...

Otan mia 19ara TFT exei native analush 1600x1200, gia na pai3eis ena baru paixnidi me kalh poiothta ufwn 9eleis kartes pou na mporoun na apodidoun se autes tis analuseis, af9onh upologistikh isxy dhladh. Kapou ekei kollaei o susxetismos ...

Re paidia ego na rothso kati Oi thleoraseis kathodikou solhna oi opoies DEN katarghthhkan antithetos zoun kai basileuoun , den einai crt? Kai bgainoun sunexoss nea beltiomena montela Ego exo 4 tft sto spiti 17 kai pano , kai den gurnao se crt pou exo 3 sto spiti. Omos oloklhrh h biomhxania thleoraseon tha gurisei thn plath ths se mia dokimasmenh kai axiopisth texnologia ? To xerete oti stis poluethnikes exoun alla departments sxediashs crt kai alla plasma kai alla lcd? Pos dhladh tha katarghthei oloklhros klados th stigmh pou ta perissotera lefta bgainoun apo ekei kai exelixh uparxei akomh Tora stous upologistes me kontines apostaseis theashs apisteuth geometria kai mikro xoro e ti na kanoume bgainoun oi tft nikhtes

http://www.xak.com/gmain/newsshow.asp?id=47749

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση. Απόλυτος νικητής στη μάχη tft vs crt δεν υπάρχει και αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι αν είσαι διατεθιμένος να τα σκάσεις για να έχεις τα πλεονεκτήματα των tft κάνοντας κάποιο συμβιβασμό (για άλλους (πχ. αυτούς που δεν παίζουν games) μηδαμινό και για άλλους μεγαλύτερο. Είναι ψιλοδεδομένο τι προσφέρει η κάθε κατηγορία οθονών και η επιλογή είναι θέμα προτιμήσεων και χρημάτων. Καλύτερη δεν υπάρχει, υπάρχει καλύτερη σύμφωνα με του γούστα μου και τα λεφτά μου.

Επίσης επειδή διαβάζω διάφορα, οι tft θεωρούνται πιο ξεκούραστες πως να το κάνουμε τώρα. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ευαισθησία στα μάτια αλλά μη μας βγάζετε ορισμένοι και τις crt το ίδιο ξεκούραστες με τις tft επείδη κάποιων τα μάτια δεν καταλαβαίνουν μια. Μια καλή tft δίνει αίσθηση ότι διαβάζεις από χαρτί κάτι που δε συμβαίνει με τις crt.

Μπορεί να μην υπάρχει απόλυτος τεχνολογικά νικητής ,αλλά ποτέ άλλωστε δεν υπάρχει νικητής μεταξύ αλλαγής γενιάς προιόντων, και ποτέ δεν υπάρχει τέλειο προιόν, όταν η εξέλιξη της τεχνικής ,η μόδα από το marketing των εταιριών,κόστος έρευνας/τιμή/κέρδος καταλήγουν πάντα σε κάτι καλύτερο (όπως τώρα σε ΤFT ,και σταμάτημα παραγωγής της CRT)

-Αν δεν μας αρέσει αυτό απλά μένουμε όπως είμαστε, και περιμένουμε τις εξελίξεις κατά τα κριτήρια μας-Δεν υποχρεούμαστε σε αναγκαστική αγορά.

Otan mia 19ara TFT exei native analush 1600x1200, gia na pai3eis ena baru paixnidi me kalh poiothta ufwn 9eleis kartes pou na mporoun na apodidoun se autes tis analuseis, af9onh upologistikh isxy dhladh. Kapou ekei kollaei o susxetismos ...

Η native ανάλυση δεν ειναι 1600, αλλά 1280x1024.. Όσο για τα παιχνίδια, η αλήθεια είναι ότι γινόμαστε υπερβολικοί, και μετράμε και το παραμικρό frame..

Το έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι για παιχνίδια αναγκαστικά θα τα σκάσεις για να πάρεις τα κορυφαία μοντέλα ωστε να έχεις όσο το δυνατόν πιο πιστό μαύρο.. Δεν θα πάρεις μια LG.

Αλλά είναι υπερβολή να λεμε ότι χρειαζόμαστε SLI & Crossfire..

Εγώ έχω μια X800pro η οποία όχι μόνο δεν μασάει,αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί να δώσεις τα διπλάσια για μια 7800... Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν κόλλημα, αλλά όπως όλα τα κολλήματα κοστίζουν, έτσι κ αυτό.

Από κει και πέρα το θέμα της κούρασης στη δουλειά και στο σπίτι δεν έχει κάτι να κάνει, γιατί στη δουλειά είμαι 8 ώρες με ΤΡΕΛΑ διαλλείματα (ζήτημα 5 ώρες να είμαι στην οθόνη) ενώ στο σπίτι όλες οι ώρες είναι ΣΕΡΙ και με την TFT στα 30 εκ. απτα μάτια μου...

Η μια μου φέρνει υπνηλία, όπως τώρα ας πούμε που νυστάζω τρελά (άλλη μια ώρα, κουράγιο...:D), ενώ η άλλη στη χειρότερη περίπτωση μετά από 6+ ώρες να μου φέρνει λίγο λανθασμένο focus στα μάτια όταν κοιτάω μακρυά..Το οποίο είχα πάντα όταν διάβαζα στο πανεπηστίμιο για εξετάσεις που έλιωνα 5ωρα στα βιβλία, άρα δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την οθόνη ως οθόνη αλλά ώς μικρής απόστασης απτα μάτια! :)

Μπορεί να μην υπάρχει απόλυτος τεχνολογικά νικητής ' date='αλλά ποτέ άλλωστε δεν υπάρχει νικητής μεταξύ αλλαγής γενιάς προιόντων.

-Αν δεν μας αρέσει αυτό απλά μένουμε όπως είμαστε, και περιμένουμε τις εξελίξεις κατά τα κριτήρια μας-Δεν υποχρεούμαστε σε αναγκαστική αγορά.[/quote']

Σωστό εν μέρει, γιατί πχ τεχνολογικός νικητής μεταξύ της παλιάς πλατφόρμας και της καινούριας πάντα είναι η καινούρια...Απτην άλλη όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει τότε θα κάνει μιά χαρά τη δουλειά του και με την παλιά, μέχρι οι ανάγκες του να τον κάνουν να προχωρήσει!

Σωστό εν μέρει, γιατί πχ τεχνολογικός νικητής μεταξύ της παλιάς πλατφόρμας και της καινούριας πάντα είναι η καινούρια...!

Μα αν τώρα το δέχεσαι έτσι,τότε δεν υπάρχει το θέμα σύγκρισης τεχνολογίας που ανέφερες αρχικά-Αυτό είναι άσχετο επιλογών του καθένα μας, να περιμένει ή όχι τι τον εξυπηρετεί.

Εγώ έχω μια CRT IIYAMA 17' η οποία όταν την αγόρασα

ήταν κορυφή στο είδος της. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα στα

μάτια μου (με 6ωρα - 8ωρα ξενύχτια στο DoTA) και φυσικά

ακόμα δεν σκέφτομαι να την αλλάξω. 4 wh@t?

Btw... τα αυτιά μου άκουσαν πως θα ανέβουν οι τιμές

των TFT με διαφορά στην αγορά αφού ο κόσμος πιά

δεν θέλει να μείνει στις CRT για αρκετούς λόγους και

οι πωλήσεις των TFT αυξήθηκαν κατά πολύ αυτό το

χρόνο. Και δυστυχώς τα καταστήματα πληροφορικής

"καταργούν" από μόνα τους τις CRT ώστε να μας

"αναγκάσουν" να πάμε σε κάτι "καλύτερο"...

Ελπίζω να με καταλαβαίνετε..!

Ολα τα νέα ποιοτικά προιόντα είναι ακριβότερα όταν πρωτοβγαίνουν στην αγορά και η τιμή τους μειώνεται μετά το 6μηνο.

Ολες οι κατασκευάστριες εταιρίες κάνουν εργοστασιακές αυξήσεις 1-2 φορές το χρόνο,αλλά δεν είναι απόλυτο ότι θα περάσουν στον καταναλωτή,διότι ο ανταγωνισμός και τα περιθώρια κέρδους είναι χάλια στην Ελληνική αγορά.

Τέλος έλλειψη παραγωγής σε panel ,υπάρχει αυτή την στιγμή,λόγω ζήτησης εν'όψη Χριστουγέννων (που γίνεται και ο μεγαλύτερος τζίρος στην αγορά ηλεκτρονικών παγκόσμια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...