Προς το περιεχόμενο

overclocking για n6600gt...!!!

done corleone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις αγορασα την asus n6600gt agp απο πλαισιο και πρωτη μου δουλεια να τσιτωσω τα ρολογια της σαν ατακτο παιδι και εγω! διαβασα σχετικα με το θεμα στο insomnia και σε sites για overclocking και πειραματιστικα με το riva tunner 2! ειδα αρκετη διαφορα στην αποδοση ανεβαζοντας το gpu στα 542 απο 500 και την μνημη 1142 απο 900 (το gpu αντεχει και αλλη αυξηση γυρο στα 560κατι αν δεν κανω λαθως, αλλα μετα απο μερικα λεπτα gaming παρουσιαζει ανομαλιες στην οθονη, πρασινιζει διαφορα τμηματα, και αυτο γιατι δεν εχω και την καλυτερη ψυξη και μολις ξεπερασει τους 86 βαθμους ζοριζεται! η καρτα ειδοποιει για προβλημα στους 127 βαθμους σαν εργοστασιακη ρυθμηση οποτε εγω την δουλευω στους 84 οταν ειναι στα ορια της με τις παραπανω ρυθμησεις στα ρολογια)

εκτος απο τα ρολογια μπορω να πειραξω και κατι αλλο για αποδοση η σταθεροτητα; ενας φιλος μου ειπε οτι θα πρεπει να εγκαταστισω τους καινουριους drivers (εχω εκδοση 7.1.2.4 και νομιζω η καινουριοι ειναι 8κατι) και to chipset της μητρικης μου (asus p4c800-e deluxe)! οι ρυθμισεις του bios συμβαλουν στο overclocking η οταν μπαινει στα windows το riva τα ξανα προσαρμοζει;

Δημοσ.

Τα 84C με υπερχρονισμένη κάρτα (αν φυσικά εννοείς full load) δεν είναι και τόσο υψηλά.

Σαφώς και να βάλεις τους τελευταίους επίσημους οδηγούς της 8ης γενιάς και όχι στην τελευταία σου ερώτηση.

To Rivatuner δεν υπερχρονίζει το ίδιο κατ' αρχήν, αλλά χρησιμοποιεί το τμήμα Coolbits του ForceWare οδηγού. Εάν δώσεις να κρατήσει η κάρτα συγκεκριμένους χρονισμούς κατά την εκκίνηση (είτε στο control panel του οδηγού είτε στο Rivatuner - το ίδιο κάνει) αυτούς τους χρονισμούς θα κρατήσει κιόλας σε κάθε εκκίνηση τόσο για δισ- όσο και για τρισδιάστατο.

Δημοσ.

να προσθεσω τα εξεις: η ανοτατη θερμοκρασια που εχει φτασει ειναι 88 βαθμοι στο δικο μου μηχανημα (οταν το gpu ειναι στα 579 οπου ειναι και το ανοτατο που περναει τα τεστ του riva, εχω coolers στο κουτι και ενα ειναι ακριβος στο πλαι με κατευθυνση την καρτα καθος και το μικρο της καρτας)αλλα σε αυτην την θερμοκρασια (ισος να μην ειναι μονο θεμα θερμοκρασιας) χανει την σταθεροτητα του! με τις ρυθμισεις που ανεφερα (542 και 1142) δουλευει στους 84 χωρις ανομαλιες στην εικονα!

εκτος απο τα ρολογια μπορω να πειραξω και κατι αλλο για αποδοση η σταθεροτητα; το chipset της μητρικης (asus p4c800-e deluxe) συμβαλλει στην βελιωσή; τι θερμοκρασιες ειναι ιδανικες για μια n6600gt το μεγιστο; μετα απο ποσους βαθμους υπαρχει κινδυνος;

Δημοσ.

Εγω 2 Asus EN6600GT και ειναι ελαφρως λιγοτερο υπερχρονισμενες, στα 550 και 1100 αντιστοιχα.Απο θερμοκρασιες εχω δει maximum 67C(FEAR-BTF2-COD2)

Δημοσ.

na po kai go pou exo tin idia akrivos karta..

eime kata tou overclocking...giati apla zorizeis tin karta gia na deis 10% parapano speed

gia mena den aksizei na mioseis ti diarkia zois tis kartas..tin opia tha ti valeis se 1 PCaki.

argotera na douleyei mia xara.

kai na po to allo oses fores ekana clockin se CPU kai kartes aytes de doulepsan kala!

taxytita ne! alla oxi se ola..afou merika games kolane..eksalou ta PC menoun anoixta mera-nyxta ,giati na zorizonte xoris logo?

kai la ayta gia mia mikri diafora speed?

episis na po..oti eime xoris clocking kai ola ta games pane mia xara tote giati?

Δημοσ.

το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι το κουτι ειναι κατω απο το γραφειο μου στριμογμενο και περιτριγυριζεται απο τα ξυλα του γραφειου και αεριζετε μονο απο την προσοψη (εχω κανει το γραφειο σουροτιρι απο πισω απο το κουτι για να αεριζετε καθως και το κουτι και του εχω προσθεσει 5 extra coolerakia σε διαφορα μερη) (στον επεξεργαστη χωρις τα cooler και τις μετατροπες συγκριτικα με μετα που τα εβαλα υπιρξε διαφορα 15 βαθμων απο 60-45 και στην μητρικη 8 απο 40-32) οποτε παιζει συμαντικο ρολο για μενα η θερμοκρασια του κουτιου για να μην γινει ζημια!

η διαφορα ομος απο το οverclocking ειναι ικανοποιητικη και δεν πιστευο οτι προκαλειται τετοια φθορα στις συσκευες οπος λετε αλλοστε μεχρι να "κρεμασουν" θα εχουν αναβαθμιστει/αντικατασταθει! και ειχα λογο για overckloking γιατι παιζω το age of empires 3 και ειχα χαμηλο frame rate ενω τωρα ειναι μια χαρα σχεδων τερμα τα γραφικα πλην κατι σκιων!

εκτος απο τα ρολογια μπορω να πειραξω και κατι αλλο για αποδοση η σταθεροτητα; το chipset της μητρικης (asus p4c800-e deluxe) συμβαλλει στην βελιωσή; τι θερμοκρασιες ειναι ιδανικες για μια n6600gt το μεγιστο; μετα απο ποσους βαθμους υπαρχει κινδυνος; (οπος καταλαβατε ειναι copy paste χεχε! :)

Δημοσ.

ευχαριστω για το link! τα συμπερασματα ειναι:

εκτος απο τα ρολογια μπορω να πειραξω και κατι αλλο για αποδοση η σταθεροτητα;

οχι! αρα το overclocking περιοριζεται μονο στα ρολογια και στους καινουριους οδηγους της nvidia!

το chipset της μητρικης (asus p4c800-e deluxe) συμβαλλει στην βελιωσή;

τι θερμοκρασιες ειναι ιδανικες για μια n6600gt το μεγιστο; μετα απο ποσους βαθμους υπαρχει κινδυνος;

δεν απαντηθηκαν!

Δημοσ.

ok thanx! βεβαια καλου κακου εχω ενημερωσει το λογισμικο στις τελευταιες εκδοσεις! το σιγουρο ειναι οτι δεν βλαπτει παρα μονο ωφελει αν επιρρεαζει! εγω απεχω αρκετα απο τα 145 ειμαι μολις 84 C max αν και η δικια μου asus λεει οριο 127!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...