Προς το περιεχόμενο

Στη χάβρα του HTPC...

bond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας το καημένο το παλιό μου PCσάκι στη ντουλάπα άχρηστο , αποφάσισα να το βγάλω από εκεί για να κάνει κάτι ποιο επικοδομιτικό:

Να παίξει το ρόλο ενός HTPC! (εντός εισαγωγικών)

Το PCάκι είναι ναι μεν παλιό Intel Celeron 1200 (από τους μόνους Celeron της σειράς PIII ο οποίος έχει 256KB cache, οπότε και σχετικά καλό performance), Intel D815 Full ATX Motherboard & 512MB Μνήμη , αλλά για τις δουλειές που το θέλω πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί. (Και ποιές είναι αυτές?)

1)Να τραβάει μουσική από το κεντρικό μου κύριο PC , μέσω wireless lan, για να ακούω τραγουδάκια στον καναπέ (το κύριο PC μου είναι σε άλλο δωμάτιο).

2)Να βλέπω της φωτόγραφίες μου στην TV.

3)Άιντε να χαζεύω κανα βιντεάκι.

Παρόλα αυτά χρειάζομαι ένα κουτάκι για να βάλω όλα αυτά μέσα , που όμως να είναι κάτω από 10 εκατοστά ύψος (τόσο είναι το ριμάδι το έπιπλο) και να παίρνει Full ATX motherboard.Το μόνο που βρήκα στην αγορά είναι ένα της Silverstone , το οποίο είναι πανακριβο , παίρνει μόνο slim DVDs/CDs Players/Recorders και δεν το φαίρνει κανείς από τους αντιπροσώπους στην Ελλάδα , και το CM Media 260 της Coolermaster το οποίο φαίνεται να είναι ιδανική περίπτωση διότι:

Παίρνει Full ATX , Κανονικό τροφοδοτικό , είναι μουράτο.

Έχω ήδη wireless κάρτες δικτύου οι οποίες είναι τζιτζί, με μετρημένο το bandwidth μεταξύ των δύο σημείων που χρειάζομαι.

Έχω ήδη τηλεκοντρόλ της Marmitek (PC Control) το οποίο είναι πολύ καλό και βολεύει γιατί είναι Infrared για να κοντρολάρεις τηλεόραση ,DVD , SAT Reciever κ.α. αλλά και RF (το οποίο παιρνάει μέσα από τοίχους) για control του PC καθως και ασύρματο control για φώτα άνοιξε κλείσε dimmer μέσω προτοκόλλου X10 (προυποθέτει X10 διακόπτη στον τοίχο ή X10 πρόσθετο ντουί στα φώτα οροφής). Αντίστοιχο ίδιο τηλέκοντρολ βγάζει η ATI (από την MARMITEK τα παίρνει και βάζει το logo της) το οποίο το λέει ATI All-In-One Remote Wonder.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το κουτί μπορεί να μου το προμηθεύσει η Multirama σε δύο εκδόσεις:

α)Σκέτο κουτί 120€

β)Κουτί με τηλεκοτρολ, πρόγραμμα και οθονη VFD της SoundGraph το γνωστό Imon/Imedia ή MultiMedian , το οποίο πασάρει και η Silverstone με τα κουτιά της στα 170€

Αξίζει το παραπάνω πρόγραμμα ? (για να πληρώσεις κάτι παραπάνω γιατί το display στο κουτί μου είναι άχρηστο και τηλεκοντρολ έχω)

Όποιος έχει πάρει silverstone κουτί σίγουρα θα έχει δεί την εφαρμογή.

Πάλι το module του συγκερκιμένου προγράμματος μπορεί να διαχειριστεί 20.000 MP3 ? ή σούρνεται?

Έχω ήδη δοκιμάσει αρκετές εφαρμογές HTPC και Media Managment όπως :

GB-PVR (με διάφορα module μουσικής)

Media Portal

Sage TV

Showshifter v1.47 (Αυτό το είχε ενσωματομένο το τηλεκοντρολ της MARMITEK)

SesamTV Media Center

GotAllMedia

(Γενικώς θέλω να αποφύγω Microsoft Media Center 2005 λόγω του ότι το εγκατέστησα και εκτός του ότι έχει κάλο με τα MCE Compatible Hardware , μόνο πχ MCE TV Tuner , έχει εμμονές να τα γράφει όλα σε WMA/WMV.)

Σχετικά Links

CoolerMaster CM Media RC-260

http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=RC-260&other_title=RC-260CM%20Media%20260

Marmitek PC Control

http://www.easyhome.gr/view_product.php?productid=30&idcat=2&idsubcat=4&idsubsubcat=

SoundGraph iMON/iMEDIAN

http://www.soundgraph.com/pr/e_pr_13.asp?m1d=1&m2d=13

Δημοσ.

Το πρόγραμμα που λες το είχε μέσα το Silverstone LC10M που είχα πάρει πριν κάμποσο καιρό, και η αλήθεια είναι ότι το εγκατέστησα για να δω τι κάνει, και μετά από λίγες μέρες το "ξήλωσα" για να ελαφρύνω το boot time. Με λίγα λόγια είναι άχρηστο (όπως και το VFD display και το remote).

Βέβαια από την άλλη, εγώ χειρίζομαι το HTPC μου με bluetooth keyboard/mouse...

Να σε ρωτήσω πάντως κάτι άσχετο: αυτό με τους X10 διακόπτες το έχεις εφαρμόσει?

Δημοσ.

Όχι δεν έχω κάνει κάτι ακόμη...

Σκοπεύω όμως σύντομα να αγοράσω ένα Dimmer Wireless X10.

Σχετικά με το εάν παίζει ή όχι, παίζει σίγουρα και το Χ10 προτόκολλο είναι σίγουρα το μέλλον στα ηλεκτρολογικά μαζί με τους πίνακες PLL (οι οποίοι μέσα τους ουσιαστικά έχουν όλους τους διακόπτες του σπιτιού) μέσω των οποίων πχ μπορείς να παντρεύεις διακόπτες με διαφορετικά φώτα κ.α. πολλά κι' ωραία , αρκεί να έχεις κάνει από την αρχή την κατάλληλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση (μόνο για τους PLL πίνακες, πρέπει όλα τα καλώδια από κάθε διακόπτη να καταλλήγουν στον πίνακα και όχι στο φώς της οροφής πχ).Σκέψου ότι στο μέλλον ο πίνακας του ρεύματος θα έχει δίκτυο μέσω ρεύματος και θα μπορείς να τον προγραμματίσεις με PC ή να τον προγραμματίζεις να ανοίγει θερμοσίφωνα μέσω τηλεφώνου.

Μερικά από όλα αυτά του μέλλοντος ήδη μπορείς να τα κάνεις.Σχετικές πληροφορίες στα ελληνικά μπορείς να δείς στο http://www.easyhome.gr με σετ διακόπτες τηλεκοντρολ dimmers κλπ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...