Rikos_69 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Καλημερα σε ολους.Εχω το εξης προβλημα.Εχω ενα rooter netgear DG834 και δυο PC τα οποια τρεχουν Windows XP SP2 με ολα τα updates εγκατεστημενα.Ενω και οι δυο υπολογιστες ειναι συνδεδεμενοι στον rooter και εχουν internet (ADSL 384) το μεταξυ τους δικτυο δεν λειτουργει.Το ip του rooter ειναι default 192.168.0.1.Ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω ωστε να εχω και τοπικο δικτυο?Σας ευχαριστω εκ των προτερων..
Rikos_69 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Ξεχασα να αναφερω οτι ο rooter εχει και ενσωματωμενο firewall...Ευχαριστω και παλι
chpetros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Για να δει ο ένας Η/Υ τον άλλο χρειάζεται να είναι στο ίδιο γκρουπ (Ομάδα εργασίας) Ο Υπολογιστής μου, δεξί κλικ, Ιδιότητες, Ονομα Υπολογιστή, Αλλαγή, Ομάδα εργασίας. Εκεί βάζεις και στα δυο το ίδιο ονομα ομάδας εργασίας.
Rikos_69 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Το ιδιο ονομα εχω βαλει αλλα παλι τιποτα.Νομιζω οτι εχει δωσει τα ιδια ip και στα δυο pc και γινεται conflict.Επισης να πω οτι ειναι modem-rooter και οχι απλο rooter
freskas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Γι'αυτο το λογο φιλε, πρεπει να κανεις manual το configuration. (Αλλα καλου κακου τρεξε πρωτα την εγκατασταση δικτιου 1 φορα με σωστα κλικ / δλδ συνδεεστε στο internet μεσω μιας οικιακης πυλης / αν αποτυχει παρακατω: ) Ανοιξε με διπλο το εικονιδιο που λεει τοπικη συνδεση. Κ' στις ιδιοτητες του πρωτοκολλου TCP/IP βαλε (στο 1ο pc): Διευθυνση IP: 10.0.0.1 (μπορεις να βαλεις οποια θες αρκει ναμην ιδια με το router! ή με αλλο pc!) Μασκα υποδικτιου: 255.255.255.0 (σε μενα σουλευει αυτη, νομιζω εχει σημασια να ειναι η ιδια για ολα τα pc του workgroup) Προεπιλεγμενη Πυλη: 192.168.0.1 (εδω βαζεις την ip του router, αυτον ρωτας για το internet κ' αυτος ρωταει το domain) Προτιμωμενος κ' Εφεδρικος DNS: (εδω βαζεις οτι σου εχει δωσει ο provider που εχεις) στο 2ο pc αλλαζεις μονο την διευθυνση ip (πχ 10.0.0.2) κ' εισαι ενταξει! Το firewall λογικα θελει κ' αυτο καποιες ρυθμισεις για να δουλεψουν τα peer to peer προγραμματα. (Αν δουλεψει... πες το :razz: )
sharky.gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Για να βλέπει ο ένας υπολογιστής τον άλλο, πρέπει ο άλλος να έχει ενεργοποιημένο το "sharing". Αυτό ρυθμίζεται αρχικά από τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου και ύστερα από τον σκληρό ή φάκελο που θέλει να μοιράσεις.
Aussie Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Επίσης κοίταξε στις επιλογές του router αν είναι επιλεγμένη η επιλογή του DNS,δηλαδή κάτι σαν ''enable automatic DNS service'' ώστε να δίνονται αυτόματα διευθύνσεις απο τον router στα 2 pc.
Rikos_69 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Ολα καλα μεχρι εδω αλλα δεν εχω DNS απο την HOL. Αυτο ειναι συγκεκριμενο για καθε χρηστη η ισχυει ενα για ολους που χρησιμοποιουν HOL.Αν ειναι ετσι και το εχει καποιος ας το μοιραστει μαζι μου!!!
sleepless9 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Name: ns1.hol.gr Address: 194.30.220.119 Name: ns2.hol.gr Address: 194.30.220.118
Rikos_69 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον οι ρυθμισεις που εχω κανει ειναι αυτες που προτεινε ο freskas παραπανω με DNS αυτα που ειπε ο sleepless9.Ενω ο ενας υπολογιστης βλεπει τον αλλο (ο αλλος δεν βλεπει τον ενα) μου λεει οτι απαγορευται η προσβαση και να επικοινωνισω με τον administrator.Περιεργο μου ακουγεται...
freskas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 To share που εδειξε ο sharky.gr το ενεργοποιησες? Θες κ' απο 1 restart σιγουρα. Firewall τα pc εχουν (του sp2 πχ)? Κανε ενα allow σε αυτο για τις ip που εβαλες. (ή κλειστο εντελως αν ειναι του sp2 )
Rikos_69 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Επιτελους τελος.Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ ακομα ενα προβλημα βρηκε την λυση του!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.