Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Α8Ν SLI

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα.Εχω την Asus A8NSLi και τωρα τελευταια μου εχει σπασει τα νευρα το ανεμιστηρακι της.Ενω κανονικα δουλευει περισπου στις 8000rpm κατι εχει παθει και ανεβοκατεβαινει μεταξ 4000-7000rpm!Δοκιμασα να το σφιξω αλλα τιποτα!Μηπως θελει λαδωμα?Και να ναι τι να βαλω?

Δημοσ.

Μαλλον απο οτι φαινεται δεν ειμαι μονος!Σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου.Δε φαινεται παντως πολυ δυσκολο να το εγκαταστησω μονος μου

Δημοσ.

Κάτι ψιλά θα κάνει το λάδωμα άλλα γενικά η πρώτη παρτίδα απο τα A8N-Sli είχαν πρόβλημα με το ανεμιστηράκι, στα τελευταία το έχουν αλλάξει με άλλο.

Η τοποθέτηση της Zalman είναι απλή αλλά πρέπει να προσέξεις σχετικά με την κάρτα γραφικών ιδιαίτερα εάν έχεις αλλάξει την ψυχτρα της και έχεις βάλει κανα silencer επειδή μπορεί να ακουμπάει στο zalman. Εγώ αναγκάστικα να κόψω καποια φινς απο το zalman λόγο 6800GT αλλά απο θερμοκρασίες είναι πολύ καλύτερα απο οτι ηταν με το μαμισιο και επιπλέον δεν ακουγεται επειδή έχω "μεγάλο" κολλημα με τον θορυβο :grin:

Δημοσ.

Εγω εχω 2 6600GT, με μαμισιες ψυχτρες και στις 2.Εχεις φιλε μου καποιο λινκ απο το μαγαζι που την αγορασες για να την παραγγειλω ή να παω να την παρω?Σε ευχαριστω

Δημοσ.

Δλδ η ψυξη αυτη ειναι καλυτερη απο το ιδιο το ανεμιστηρακι???Κουφο, αλλα αφου το δοκιμασες σε εμπιστευομαι απολυτα.Τι θερμοκρασιες εχεις?Εγω idle 29C μητρικη.Η συσκευασια εχει μεσα την παστα η οχι?Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω?(εχω αλλαξει αρκετες φορες ψυχτρα σε cpu αλλα ποτε σε mobo!!).Και παλι σε ευχαριστω για το ενδιαφερον

Δημοσ.

Το μαμίσιο οταν είχα παρει την μητρική το άφησα για κανα μισάωρο για δοκιμή και μόνο αφου με αυτά που είχα ακούσει και διαβάσει δεν το εμπιστευόμουνα (αν και δεν έκανε πολυ θόρυβο, συμφωνα με τα δικά μου δεδομενα).

Σχετικά με τις θερμοκρασίες το zalman ειναι πιο κάτω ακόμα και χωρίς τον ανεμιστηράκι 5cm στα 7v που του έχω βάλει (just in case). Πότε δεν έχω δει την θερμοκρασία του chipset πάνω απο 42-43 στις πιο ζεστές μέρες πριν κανα 2μηνο. Τώρα που έχουν πέσει οι θερμοκρασίες περιβάλοντος συνήθως παίζει 30-35. Οι μετρησεις είναι με εναν αισθητηρα απο το Gatewatch ακριβώς στο κέντρο του zalman.

Δεν διαφέρει και πολύ απο την εγκατάσταση μιας ψυχτρας για cpu. Απλά θέλει λίγο παραπάνω προσοχή επειδή το chipset είναι πολύ πιο μικρο απο την cpu και πολυ πιο ευαισθητο. Στο πακέτο είχε και πάστα αλλά εγώ έβαλα AS5.

Επίσης υπάρχει και άλλη λύση εάν δεν θέλεις να βάλεις παθητική ψύξη δηλαδή να βρεις κάποιο cooler για κάρτα γραφικών που θα είναι πολυ πιο αθόρυβο απο το μαμισιο και θα κάνει και καλύτερη δουλειά. Στο link που εβαλα πιο πανω ένας εχει βαλει καποια το EVERCool VC-RE που μπαίνει και αυτό στο A8N-SLI.

Δημοσ.

Για να μειωσω τον κινδυνο ζημιας του chipset θα πρεπει να ειναι λιγο ζεστο πριν???Η δικη σου λυση μου φαινεται καλη.Το 5αρι ανεμιστηρακι πως το προσαρμοσες?

Δημοσ.

Δεν έχει πρόβλημα και κρυο να είναι θα βγει, απλά αν είναι λιγο ζεστο ίσως βγει πιο ευκολα εαν έχει κολησει απο την παστα που ειχε τοσο καιρο.

Το 5αρι το εχω βαλει μονο με μια βιδα. Το κεφαλι της ειναι αναμεσα στα 2 τελευταια φινς, ανεμεσα στην ψυχτρα και το zalman ειναι ενα λαστιχακι (δεν θυμαμαι πως λεγεται ακριβως) και μετα το ανεμιστηρακι. Ειναι παναλαφρο οποτε στεκεται χωρις προβλημα.

Σε ενα παρακατω link φαινεται στο περιπου πως ειναι:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=122793

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...