Προς το περιεχόμενο

Samsung 713N: εκτυφλωτικό λευκό!

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από μερικές ημέρες αγόρασα τη συγκεκριμένη οθόνη. Αν και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, υπάρχει ένα πρόβλημα με το λευκό. Ότι και αν κάνω (σε λογικά επίπεδα πάντα), το λευκό παραμένει έντονο και ενοχλητικό. Στο excel είναι σχεδόν αδύνατο να δουλέψω, αφού ακόμη και με το brightness στο 45%, πονούν τα μάτια μου μετά από μισή ώρα χρήσης. Αν δοκιμάσω να αφήσω το brightness στο 65% (παράδειγμα φέρνω) μετά από μισή ώρα ο πόνος γίνεται υπερβολικός.

Τώρα γιατί τα γράφω αυτά.. γιατί έχω την εντύπωση ότι κάτι μου διαφεύγει ή δεν το κάνω σωστά. Δεν έχω ξαναδουλέψει με TFT (με εξαίρεση αυτή του φορητού μου, που ομολογουμένως χρειάστηκα κάποιο διάστημα να τη συνηθίσω) και δεν έχω ιδέα για το σωστό "καλιμπράρισμα" της. Δοκίμασα με ένα πρόγραμμα που προσφέρει η Samsung (με ανύπαρκτο manual όμως, οπότε δεν έβγαλα άκρη), και έπειτα με τον οδηγό των drivers της nVidia όπου τα πράγματα βελτιώθηκαν ελαφρώς. Η οθόνη έχει VGA υποδοχή και η κάρτα γραφικών που της στέλνει την εικόνα στα 1280x1024@75Hz είναι μια nVidia 4800.

Μπορεί κανείς να δώσει μερικές προτάσεις; Πραγματικά η κατάσταση δεν υποφέρεται και με ενδιαφέρει κυρίως να χαμηλώσω την ένταση του λευκού χωρίς να αλλάξουν πολύ τα υπόλοιπα χρώματα.

Δημοσ.

Αν μπεις στο site της samsung και κατεβάσεις το manual της οθόνης σου θα έχει οδηγίες για το πρόγραμμα. Τουλάχιστον η 930BF έχει.

Δημοσ.

me to magic tune pou exei h samsung 173p pou exw egw ftiaxneis pesets analoga me to ti 8es na kaneis kai ry8mizeis thn o8onh sta metra soy.episis sto magic bright exei etoimes epiloges pou se kalyptoun stis perissoteres twn periptwsewn

Δημοσ.

To magic bright δε λειτουργεί σωστά για κάποιο λόγο. Μετά από restart και αφού μπω στα windows, τη στιγμή που τρέχει το πρόγραμμα τα χρώματα στην οθόνη γίνονται 256 (παρ'ότι στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών είναι επιλεγμένα 32bit). Το magic tune δεν το κατάλαβα καθόλου, θα ψάξω για manual.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα κοιτάξω τα προγράμματα και θα σας πω το αποτέλεσμα :)

Δημοσ.

Φίλε επειδή και εγώ πήγα απο crt σε tft θέλω να σε ενημερώσω πως είναι θέμα συνήθειας,οι tft είναι πιο φωτεινές απο τις crt,στη δικιά μου(lg1915s) υπάρχει μια ρύθμιση που λέγεται "night text" και την χρησιμοποιώ,διαφορετικά δεν αντέχω!Πέρασα ακριβώς τα ίδια με εσένα μέχρι και που ήμουν έτοιμος να γυρίσω πίσω την οθόνη υπομονή, διαφορετικά go back το crt :)

Δημοσ.

@clairvoyant: File h Samsung (710N exw egw) exei 4 diaforetikes rithmiseis:

1. Custom

2. Text

3. Internet

4. Multimedia

Tis briskeis sto deytero koubi apo aristera (eimai se alli othoni k den borw na thimithw ti grafei).

K egw to brady otan diabazw selides se leyko fonto bazw to Internet. Episeis egw exw riksei k to gamma se 0.9 apo tin karta grafikwn.

Dokimase diafores rithmiseis k tha breis kati pou na sou teriazei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...