Voodooman Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Ρωτάω γιατί ο αδερφός μου έχει βρει Bulk Audigy με 25 ευρώ και αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσει άλλα 30 που θέλει μία αντίστοιχη Audigy 2. Δεν έχει καμμία τρελή απαίτηση από την κάρτα, απλά να ελευθερώσει λίγο την CPU του (έχει on board κάρτα ήχου) και να αξιοποιήσει επαρκώς τα 5.1 ηχεία του στα παιχνίδια.
qspock Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Εξαρταται ποσο ποιοτητα θελει. Το αλμα απο την onboard ειτε στην μια ειτε στην αλλη ειναι τεραστιο. Και σε ποιοτητα κι ενδεχωμενως και σε CPU. Απο κει και περα, στο θεμα Α1 ή A2: Η Α2 για τους πολυ απαιτητικους εχει καλυτερη ποιοτητα ηχου. Αλλα μιλαμε για διαφορα που δε φαινεται με Creative Isnpire 5.1 ή αλλα τετοια ηχεια της ταξης των 100€ εφοσον χρησιμοποιηθουν οι ιδιοι drivers και για τις 2 καρτες. Αυτοι δηλαδη της Audigy 2, A2 ZS ή Α4...
soko Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Σύμφωνα με κάποια benchmarks που έχω δει η Audigy 2 ZS χρησιμοποιεί ελάχιστα την CPU στα παιχνίδια. Από θέμα ήχου ναι είναι αρκετά καλύτερη από την 1, πήγα από 1 σε 2 πρόσφατα και μου φάνηκε η διαφορά παραπάνω απ'ό,τι περίμενα, παρόλο που έχω τα Creative Inspire Τ5900 που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Με το που πάτησα play είδα αμέσως διαφορά, μου φάνηκε πιο γεμάτος ο ήχος, αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι όντως δεν θα το παρατηρήσουν αν δεν ακούνε πολύ συχνά μουσική, όλα αυτά με MAD Input plugin και ASIO ή DirectSound SSRC Output plugin στο Winamp. Από εκεί και πέρα η 2 μου ακούγεται να έχει λίγο καλύτερα EAX effects κ CMSS (για να παίζουν τα mp3 se όλα τα ηχεία), έχει καλύτερο ASIO (πιο ελαφρύ για τη CPU) που χρησιμοποιείται για ηχογράφηση αλλά και για playback στο winamp όπως είπα, συν τα υπόλοιπα καλούδια DTS, DVD-Audio, υποστηρίξη 7.1 κλπ. Το συμπέρασμα κατά την άποψη μου είναι ότι όπως είπε και ο qspock αν δεν επιθυμεί και τόσο υψηλή ποιότητα μπορεί να μείνει στην Audigy 1 που ακούγεται μια χαρά, διαφορετικά αν δεν υπάρχει ιδιαίτερο οικονομικό θέμα, η Audigy 2 ZS (65-70?) είναι μια καλή επένδυση, εγώ δεν το μετάνιωσα στιγμή που πήγα από 1 σε 2. Τέλος υπάρχει και η επιλογή να πάρει την 1 και να περιμένει να πέσουν οι τιμές των X-Fi στο μέλλον για αναβάθμιση.
Voodooman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 ευχαριστώ παιδιά, 25 ευρώ για μία τέτοια κάρτα είναι ποταπό ποσό και αφού δεν είναι κανένας κολλημένος και δεν θα δει την τεράστια διαφορά, θα του πω να πάρει την Α1. Αυτό που είπες qspock ισχύει;Μπορεί να χρησιμοποιήσει τους drivers της Α2 στην A1;
qspock Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Ναι αλλα μονο με την αυθεντικη Audigy 1. Αυτη που κυκλοφορει τωρα Α1 LS ή κατι τετοιο, εχω την εντυπωση οτι δεν δεχεται τους drivers Α2 και Α2 ZS που ειναι και οι καλυτεροι. Εγω θα σου ελεγα να του προτεινεις να παει κατευθειαν στην Α2 ZS γιατι ειναι και ποιοτικα καλυτερη απο την Α1 και δεν θα εχεις το προβλημα να ψαχνεις τους drivers της Α2 ZS. Γιατι οι drivers και το software της Α1 ειναι τοσο απαραδεκτο που η διαφορα στην ποιοτητα φαινεται και με απλα ηχειακια οπως ειπε κι ο soko. Με τα μαγαζια παιζει κατι μυστηριο με τις Audigy1, εχουν βγει διαφορες φτηνες εκδοσεις που ειναι χειροτερες της αυθεντικης. Οποτε ουτε τους drivers της A2 ZS θα βαλεις, ουτε CPU θα κερδισεις οπως με την τελευταια.
soko Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Εγώ είχα την Audigy ES, κοστίζει κάπου 40-45 ευρώ, δεν υστερούσε σε κάτι από την κανονική 1, δεν είχε απλά firewire ή κάτι άλλο αρκετά ασήμαντο. Ίσως να ήταν και καλύτερη γιατί επειδή ήταν πιο πρόσφατο μοντέλο υποστήριζε και ΕΑΧ Advanced HD που δεν είχε νομίζω η απλή. Από drivers δεχόταν και αυτούς της 2 με την κατάλληλη διαδικασία. Είδα πάντως διαφορές με τους ίδιους drivers σε σχέση με την ZS. Ειδικά σήμερα που έβλεπα σε DVD το War Of The Worlds που έχει DTS που το υποστηρίζει η ZS είχα μείνει, δεν το περίμενα ότι τα ηχεία είχαν κάτι παραπάνω να δώσουν σε σχέση με πριν.. Μακριά πάντως από την Audigy LS και την SB Live! 5.1 24-bit
Voodooman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Φίλε soko, o μικρός τελικά αγόρασε την LS, οπότε δεν μπορώ πια να κάνω τίποτα! Τί διαδικασία χρειάζεται για να περάσει τους drivers της Α2; έχεις κανένα link;
talos_2002 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Gia to pos na baleis tous drivers http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=122786&page=2
qspock Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Ρε συ αφου εγραψα να μη παρει την LS, ειναι αυτη που ή δεν δεχεται drivers Α2, η αν δεχεται το κανει με προβληματα! Το φοβηθηκα οτι αυτην θα σου πλασαρουν μια που την ονομαζουν απλα Audigy, γι αυτο εκανα συμπληρωματικο ποστ. Ουτε αυτο το προλαβες? Αχ, αχ... Τελως παντων, εγω θα την γυριζα πισω, η Audigy 1 ειναι καλυτερη απο αυτην, οταν συγκρινα τις 2 καρτες συγκρινα την Α2 με την Α1 original. Η Α2 LS ειναι φτηνη εκδοση, κατι σαν την Live... Αν δε μπορει να τη γυρισει πισω ας δοκιμασει τους αλλους drivers αλλα οπως ειπα μπορει και να παιδευτει τζαμπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 egw to kalokairi piga sta multirama..zitisa thn audigy1 ..alla opou koitaxw kai stous odigous sound blaster live leei..skeftika na thn gurisw./alla meta ksexastike.//.diladi kai to programa gia to eax sound blaster leei/./grgrgrgr
psyhakias Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Εχω ακουσει και Audigy 1 kai 2 (thn zs) και η 1 ηταν καλυτερη,ιδια ποιοτητα ηχου και καλυτερη και εβγαζε περισσοτερα ντεσιμπελ χωρις παραμορφωση
soko Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 E όχι και η 2 ZS καλύτερη από την 1, και εγώ τις έχω και τις 2 και υπάρχει διαφορά, και στην ένταση που βγάζει η 2 και στην ποιότητα. Τις είδες στα ίδια ηχεία? Με τις ίδιες ρυθμίσεις? Στα ίδια τραγούδια? Μία μικρή ρύθμιση να αλλάξεις, CMSS, bass redirection, ΕΑΧ, equalizer, plugin στο winamp αλλάζει εντελώς ο ήχος..
Ailuros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Αναρωτιέμαι αν η Audigy1 και Αudigy2 υποστηρίζουν σε επίπεδο hardware τον ίδιο αριθμό σε hardware voices.
billpeppas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Αναρωτιέμαι αν η Audigy1 και Αudigy2 υποστηρίζουν σε επίπεδο hardware τον ίδιο αριθμό σε hardware voices. Εγω πάντως δεν θυμάμαι ώστε να σου απαντήσω. Ελπίδα σου ο qspock. Εγω πλέον μπορεί να ξεχάσω και το πιο απλό πράγμα...
qspock Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 64 harware voices παιρνεις αν βαλεις τους drivers της Α2 ZS στην Α1. Δε θυμαμαι με τους μανισιους ποσα voices ειχε αλλα νομιζω ο αριθμος ηταν περιπου ο μισος (~32). Αρα οι drivers παιζουν ρολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.