EKTELESTES Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 tin tsibisa shmera paides mia xaroula h othonoula sxolia : thn syndesa analogika omws, giati den perilamvanei dvi-d kalwdio sthn syskeuasia, opote de kserw an einai akoma kalitera ta pragmata se paixnidia, de parathrhsa tpt k egw, 1 xara ta xrwmatakia, ok k to mauro ths, dokimasa k ta programmatakia pou xei mesa gia to lightframe klp, kanena parapono to usb ths k ta hxeiakia ths, ok, tpt idiaitero, alla gia na deis 1 tainioula klp einai 1 xaroula an den exeis megales apaithseis. perissotero testing tha ginei thn trith, opou tha promitheutw k kalwdio dvi-d k tha energoipoihsw k ta clear-type fonts twn windows gia veltisth apodosh (an k dinei k to programmataki ths rithmisi gia text, an px thes na diavazeis e-books klp ) episis volika ta koubakia ths sto plai, opws k apisteuta voliko einai to touch-pad pou thn anoigeis k thn kleineis alla k peirazeis tis 4-5 vasikes ths rithmiseis ( px internet, photos, tv-video, off ) vevaia, gia na mh leme olo thetika, prepei na pw oti me ena default mode den einai olo k toso kala. Dhl, otan energopoiousa to internet mode k phgaina na paiksw game, pixeliaze poli, molis to vaza off h se alli rithmisi, ola ok apla opws eipa, thelw na kanw akoma perissotero testing gia na vrw k tis aristes rithmiseis tis. To mono kako tis ipotheshs einai oti... THN PHRA DWRO GIA THN MIKRH MOU ADERFH k oxi gia mena ... *gelaei* thn synistw anepifylakta pantws
Snip Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Μπράβο. Καλορίζικη και αpixelιαστη :wink: Κάνε τα τέστ σου και πές μας εντυπώσεις.
dith Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δυστυχώς η Phillips έχει ψιλά γράμματα... η εγγυηση Perfect Panel είναι μόνο για έναν χρονο: Perfect Panel Warranty Philips Perfect Panel™ warranty ensures that your new Philips monitor is free from bright and dark dot defects * and is our way of assuring you unsurpassed product quality. Under the Philips Perfect Panel™ warranty, Philips industry-leading warranty service network will repair or replace any panel that has a single bright or dark dot defect *. Philips Perfect Panel™ warranty coverage begins from the day you buy your monitor for one year. * Pixel defects as defined in the ISO 13406-2 Class I standard Αυτό είναι απο pdf που θα βρείτε στο αγγλικό site της εταιρείας, σχετικά με την πολιτική εγγυησεων των οθονων
dith Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Αν κάποιος ρωτήσει την ελληνική αντιπροσωπεία ή τον εισαγωγέα ή κάποιο service, ας ενημερώσει... Ελπίζω μέχρι τελικής πτώσεως να μην ισχύει μόνο για έναν χρόνο γιατί είναι πολλά τα λεφτά της LG1980Q...
EKTELESTES Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 molis phra thlefwno sthn Philips k mou eipan oti h Perfect panel warranty isxiei gia ***3 xronia*** 00800-31-22-12-23 Parte thlefwno k rwthste paidia
loukap Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα! Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα στο Insomnia. Λοιπόν, αγόρασα προχθές από τα multirama μία 190Χ6 και έχω να πω τα εξής: 1) Μόλις τη σύνδεσα και την άνοιξα παρατήρησα αμέσως ότι είχε ένα καμένο pixel (φωτεινό) κοντά στο κέντρο της. 2) Επικοινώνησα αμέσως με την Philips και οφείλω να πω ότι ήταν ευγενέστατοι. Τους είπα τα καθέκαστα και αμέσως με διαβεβαίωσαν ότι θα μου φέρουν σπίτι μου με courier μία καινούρια, μόλις έχουν διαθέσιμη, διότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία οθόνη διαθέσιμη στην αποθήκη τους. Στην ερώτηση πότε περίπου θα έχουν οθόνη, ο υπάλληλος δεν ήξερε να μου απαντήσει. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ήθελαν καν να επαληθεύσουν μόνοι τους ότι πράγματι υπάρχει καμένο pixel. Μου είπαν: "ΟΚ, σε πιστεύουμε, θα σου φέρουμε μία καινούρια". Μακάρι λοιπόν να τελειώσουν όλα ομαλά και γρήγορα, διότι τόση εμπιστοσύνη και ευγένεια ...περίεργη μου φαίνεται. Anyway... 3) Η οθόνη είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ!!! Διάβασα ένα προηγούμενο μήνυμα που ένας φίλος ανέφερε ότι η οθόνη είναι σκοτεινή και έχει το brightness και το contrast κοντά στα 90! Ήθελα πραγματικά να'ξερα αν μιλάμε για την ίδια οθόνη. Εγώ ρύθμισα τα brightness και contrast κάπου στο 20 και πάλι τα μάτια μου τσούζουν!!! Ένοείται ότι το lightframe το έχω μόνιμα στο Off, αλλιώς το δωμάτιο μου μετατρέπεται σε φάρο!!! Πραγματικά με προβληματίζει αυτό το θέμα. Εσείς που τη ρυθμίσατε ρε παιδιά? Υπάρχει περίπτωση είτε η δικιά μου, είτε του φίλου που προανέφερα να μην δουλεύει σωστά? Help please! 4) Το κουμπί "Auto" (το τελευταίο κάτω-κάτω) τι κάνει ρε παιδιά? Εμένα πάντως δεν κάνει τίποτα. Όταν το πατάω δεν εμφανίζεται τίποτα, ούτε αλλάζει τίποτα στα settings που έχω ρυθμίσει. Είναι σα να μην υπάρχει. Συμβαίνει και σε σας αυτό? Σημειώστε ότι έχω DVI σύνδεση. Δεν ξέρω αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο. Again, Help Please! 5) Στο menu το "Phase / Clock" είναι απενεργοποιημένο (γκριζαρισμένο). Και σε σας το ίδιο ισχύει? Επίσεις, στο πρόγραμμα "FPAdjust" (αν το έχετε εγκαταστήσει) λέει κάπου για ρύθμιση του "VIDEO CLOCK" & "VIDEO PHASE". Που είναι αυτά? (...Υποθέτω στο "Phase/Clock" που δεν μπορώ να μπω). 6) Σε σχέση με τα αναγραφόμενα του manual, στο menu μου λείπει το "Position". Αυτά τα ...λίγα! Αν μπορείτε παιδιά βοηθείστε με λίγο με τα παραπάνω διότι είναι η πρώτη μου LCD και ή δεν γνωρίζω εγώ κάποια πράγματα, ή πήρα μία γενικότερα ελαττωματική οθόνη. Δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση. Ευχαριστώ πολύ!
sa1901 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Καλορίζικη. :grin: 4) Το κουμπί "Auto" (το τελευταίο κάτω-κάτω) τι κάνει ρε παιδιά? Εμένα πάντως δεν κάνει τίποτα. Όταν το πατάω δεν εμφανίζεται τίποτα' date=' ούτε αλλάζει τίποτα στα settings που έχω ρυθμίσει. Είναι σα να μην υπάρχει. Συμβαίνει και σε σας αυτό? Σημειώστε ότι έχω DVI σύνδεση. Δεν ξέρω αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο. Again, Help Please! [/quote'] Το AUTO που λες, χρησιμοποιείται μόνο στην αναλογική σύνδεση και αυτό που κάνει είναι να προσαρμόζει την εικόνα στο ορατό πλαίσιο της οθόνης. Στην σύνδεση με DVI, αυτό γίνεται αυτόματα.
kostg Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα στο Insomnia. Λοιπόν' date=' αγόρασα προχθές από τα multirama μία 190Χ6 και έχω να πω τα εξής: 1) Μόλις τη σύνδεσα και την άνοιξα παρατήρησα αμέσως ότι είχε ένα καμένο pixel (φωτεινό) κοντά στο κέντρο της. 2) Επικοινώνησα αμέσως με την Philips και οφείλω να πω ότι ήταν ευγενέστατοι. Τους είπα τα καθέκαστα και αμέσως με διαβεβαίωσαν ότι θα μου φέρουν σπίτι μου με courier μία καινούρια, μόλις έχουν διαθέσιμη, διότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία οθόνη διαθέσιμη στην αποθήκη τους. Στην ερώτηση πότε περίπου θα έχουν οθόνη, ο υπάλληλος δεν ήξερε να μου απαντήσει. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ήθελαν καν να επαληθεύσουν μόνοι τους ότι πράγματι υπάρχει καμένο pixel. Μου είπαν: "ΟΚ, σε πιστεύουμε, θα σου φέρουμε μία καινούρια". Μακάρι λοιπόν να τελειώσουν όλα ομαλά και γρήγορα, διότι τόση εμπιστοσύνη και ευγένεια ...περίεργη μου φαίνεται. Anyway...[/quote'] Γνώμη μου στο θέμα του καμμένου pixel είναι να την γυρίσεις στο Multirama που την αγόρασες και να πάρεις από εκεί καινούρια (να μην περιμένεις την ίδια τη Philips γιατί μπορεί να αργήσει η νέα παραλαβή). Άλλωστε ισχύει η "εγγύηση" του καταστήματος, αν δεν κάνω λάθος για τις πρώτες 10 μέρες... Φοβάμαι από την άλλη μήπως μετά από καιρό η ίδια η Philips σου αλλάξει την οθόνη με μεταχειρισμένη, όπως καλή ώρα κάνει η LG (δεν το γνωρίζω αυτό για τη Philips, μην παρεξηγηθούμε, απλά υποθέτω). Καλορίζικη λοιπόν και από μένα!
dith Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 molis phra thlefwno sthn Philips k mou eipan oti h Perfect panel warranty isxiei gia ***3 xronia*** 00800-31-22-12-23 Parte thlefwno k rwthste paidia Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε οτι η προφορική διαβεβαίωση καθίσταται άκυρη την κρίσιμη στιγμή. Μακάρι να έχω άδικο - είμαι ένα κλικ πριν την αγοράσω... Θα δοκιμάσω να βγάλω νόημα με το σύστημα "δημόσια υπηρεσία" (δηλαδή, ρωτάς το ίδιο πράμα 100 φορές και πιστεύεις στην απάντηση με το μεγαλύτερο ποσοστό).. Θα αρχίσω τα καθημερινά τηλέφωνα... :grin:
EKTELESTES Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 gia grapth vevaiwsh, steile ena e-mail sthn philips
Haros Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 paidia thn othonoula den thn blepw oute e-shop oute multirama? ti apegine? efygan ola?
adi32 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 shmera thn ekana dwro ston eayto mou apo to multirama mexri stigmhs eimai kataeyxaristhmenos to mono kalo h kako einai oti moy fainetai TERASTIA
koutdim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 paidia egw pantos tin agorasa apo to multirama kai gia na sas pw tin ali8eia mou eipan oti itan i teleutea stin 8essaloniki pou eixe katastimata tous tin pira 369 euro kai eimai apolita euxaristimenos prin eixa mia philips 17p oxi lcd kai twra pou tin alla3a katalaba ti paei na pei XRWMA... opios 8elei na tin parei kai tin brei se kapio magazi min to skeuti poli na tin parei giati mporei na ton prolabi stin gonia kanenas allos......
dinfo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Μετά από 1 βδομάδα καθημερινής 5ωρης έρευνας στο Internet, έχοντας ανοιχτά 28 φορές τον ΙΕ, διαβάζοντας αναρίθμητα τα site σχετικά με τα monitors, σηκώθηκα από τον υπολογιστή μου για να πάω για ύπνο..Είχε φτάσει πια 3 το πρωί αλλά είχα αποφασίσει μετά από όλη αυτή την έρευνα να αγοράσω την Philips 190X6BF..Όμως έλαβα από το Insomnia το email ενεργοποίησης του κωδικού (πρώτη φορά εδώ λοιπόν!) κι έτσι είπα να μπω μέσα στα forums για να δω ΜΗΠΩΣ λένε κάτι γι' αυτή την οθόνη..Δεν πίστευα στα μάτια μου μόλις είδα το topic αυτό! Και μάλιστα 5 σελίδες σχολίων! Διάβασα και τις 5 σελίδες, από τα μέσα Νοεμβρίου έως και σήμερα, και έχω το μόνο που μπορώ να σας πω (είναι αργά!) είναι πως η Philips είναι μια ΤΙΜΙΑ επιλογή. Πράγματι δεν κάνει swivel (=περιστροφή δεξιά-αριστερά), ούτε pivot (=περιστροφή 90 μοιρών ώστε το 4:3 να γίνει 3:4). Κάνει όμως tilt (περιστροφή πλαισίου από μπρός προς τα πίσω). Ίσως δεν γίνεται και ρύθμιση του ύψους του πλαισίου, δεν είναι τόσο σημαντικό.. Πιθανόταται η Philips 190X6BF έχει το ίδιο panel με την LG 1980Q. Πάντως η 190Χ5 έχει το ίδιο panel με την LG 1980U, όπως λέει το ρώσικο (!) site στο οποίο μπορείτε να δείτε τι panel "φοράνε" οι διάφορες οθόνες Εκεί θα δείτε πολλά ενδιαφέροντα. Πάντως μη με ρωτήσετε γιατί η Philips έχει κάτω από 400 ευρώ και η LG πάνω από 500..Μεταξύ μας, αν μου λέγανε να δώσω 500 ευρώ για τη Phlips θα τα έδινα.. Όσο για το τύπο των panels έχω να σας πω πολλά, αλλά πρώτα πρέπει να κοιμηθώ γιατί αύριο δουλεύω και πρέπει να βρω χρόνο να πάω να αγοράσω τη Phlips! Α, και κάτι τελευταίο: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕC που τα 2 τελαυταία γράμματα του μοντέλου είναι GX. Όπως διάβασα άρεσε σε κάποιους αλλά δυστυχώς και το 1770GX και το 1970GX έχουν πάρει τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ κριτικές στα διεθνή sites. Ο λόγος είναι απλός: Όλα είναι τέλεια, αλλά μόλιςη εικόνα σκουρήνει (πχ από ένα παιχνίδι που εξελίσεται νύχτα) τότε η οθόνη μετατρέπεται σε ένα πολύ όμορφο καθρέφτη! Κι έτσι αντί να βλέπεις το περιεχόμενο της οθόνης, βλέπεις τον εαυτό σου...Θα σας ενημερώσω λεπτομερώς άλλη φορά εφόσον ζητηθεί.. Για την ώρα, καλή σας νύχτα και όσοι αγόρασαν την Philips ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Ποιά άλλη οθλονη έχει ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ το τροφοδοτικό, έχει διαχειριστή καλωδίων, έχει (αποδεκτά) ηχεία, έχει USB, έχει υποδοχή ακουστικών, έχει πάρει βραβεία design, έχει 8ms, έχει ΤΝ panel (φωτεινό, ιδανικό για games -δεν παίζω γιατί είμαι 48 χρονών- ιδανικό για video -χόμπυ μου-) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙ PHLIPS ΜΠΡΟΣΤΑ??? Πράγματι, θα αισθανόμουν πολύ άσχημα να έβλεπαν κάποιοι φίλοι μου ότι έχω οθόνη Samsung (τσ..τσ.), ή LG ή ακόμα Eizo!!! Κακά τα ψέμματα, αλλά αυτά τα ονόματα δεν εντυπωσιάζουν, όμως τα Philips και Sony (απαίσιες οθόνες!) θεωρούνται "κορυφαία". Εσείς κι εγώ ξέρουμε βέβαια την αλήθεια, αλλά πόσοι άλλοι είναι που ΔΕΝ ξέρουν? Πιστεύω πως αν αγόραζα μία Samsung 930BF θα ήταν σαν να αγόραζα ένα Skoda Octavia 2000cc Turbo ενώ αν αγόραζα μία οποιασήποτε Sony θα ήταν σαν να αγόραζα ένα οποιδήποτε Golf, που για τους πιο πολλούς είναι καλύτερο (τεράστιο λάθος) από το συγκεκριμένο Skoda..Αντε να τους πείσεις όμως! Όμως με τη Philips συμβαίνει να είναι ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ και ΑΡΙΣΤΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ από πολλές ακριβότερες που "φοράνε" το ίδιο panel!!!! Καλό μου ύπνο και συγγνώμη αν σας κούρασα..
adi32 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 kala sta games einai teleia epeksa nfsmw kai trelathika to usb pou exei se ti xthsimeyei ? egw pantws den to syndesa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.