predator Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 εχω ενα μπαρτονι ξεκλειδωτο στα 2600+ οταν τον βαζω με 11x στα 190+ ΜΗz μου τον δειχνει ως 3200+ αλλα ψιλοcrashαρει,μπλε οθονες κλπ. τα εχω ρυθμισει σχεδον ολα σε aggressive απο τα bios. δε θυμαμε τωρα ομως ουτε καν τι βαζουμε default, αμα τα βαζω ολα auto μου τον δειχνει 2000+ με τις μνημες στα 266 MHz ενω ειναι 400αρες! τι πρεπει να βαλω ρε παιδια?
bauhaus8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Γιατι δεν κανεις ενα Bios Update ακομα και με το ιδιο Bios που εχεις οποτε να ξαναρθουνε ολα Default?
predator Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 μεγαλο το ρισκο μωρε... προτιμω να βρω τα settings καπου η να μου τα πει καποιος γνωστης και να τα περασω manually.
georgemarios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 το bios σου, δεν εχει option για restore defaults? Οσα εχω δει εγω εχουν...
xela Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 clear cmos. διάβασε στο manual τι και πως το κάνεις.
predator Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 οχι ρε παιδια δε με καταλαβατε! restore to default και clear cmos ξερω να κανω, το θεμα ειναι ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για αποδοση και σταθεροτητα. δηλαδη να ειναι λιγο overclocked αλλα να κρατιεται σταθερος.
xela Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 κάνε oc.και τρέξε memtest.prime.superpi για αρκετές ώρες.αν δεν σου βγάζει error ανεβαίνεις αν όχι κατεβαίνεις λίγο. μέχρι να βρεις την καλύτερη ισορροπία.
HellasVagabond Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Για να βρεις stable oc θα πρεπει να δοκιμαζεις το pc σου για 2,3 μερες. Εγω πιστευω πως η καλυτερη ρυθμιση ειναι η default. Εξαλλου διαφορες δεν θα δεις με oc, τουλαχιστον οχι αισθητες.
nikoskourtis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 κατα τη γνωμη μου μπορεις να κανεις ενα oc 10% περιπου πανω απο το κανονικο. Εκει θα εισαι σταθερος. Απο κει και πανω πρεπει να το ψαξεις πολυ. Θα σου ανεβουν αισθητα οι θερμοκρασιες και υπαρχει και η πιθανοτητα να κρασαρει σε ασχετες στιγμες και να μην ξερεις απο τι ειναι. Εγω εχω sempron 2600+ και δεν τον εχω ανεβασει καθολου κι ας παιζει ακομα και σε 190x11 (166x11 το default) σταθερα. Εχεις να αντιμετωπισεις θερμοκρασιες, κινδινους για καρτες, μνημες, κτλ. Δε νομιζω οτι εχει νοημα. Εξαλλου την περισσοτερη ωρα δουλευει στο χαλαρο. Για τον καθημερινο χρηστη ενας υπολογιστης 500 Mhz ειναι αρκετος. Εκει που θες το παραπανω ειναι αν μετατρεπεις ταινιες σε Divx η αν κανεις γενικα επεξεργασια video ή αλλες πολυπλοκες δουλειες. Κατι που μου ανεβασε λιγο την ταχυτητα ειναι το downclocking της μνημης. Αρχικα την ειχα να δουλεει στα 400mhz (το default της μνημης μου) και οταν την κατεβασα στα 333mhz πηγαινε λιγο πιο γρηγορα το συστημα (προφανως επειδη και η cpu ειναι στα 2x166=333)
Bigi444444 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Λοιπόν predator, τον ίδιο επεξεργαστή έχω και εγώ.Μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου τον είχα απείραχτο.Ήθελα να τον υπερχρονίσω όμως, αλλά μόνο αφού έστρωνα θερμοκρασίες πρώτα.Όταν λοιπόν πήγα και πήρα ψύκτρα άρχισα να πειραματίζομαι. Δεν έχω και κανα ιδιαίτερο σκάλωμα αν μου πάθει τίποτα, αλλά για αρχή, για να δούμε πως δουλεύουν όλα δεν ανέβασα τάση.Με νορμάλ τάση λοιπόν έφτασε να κάνει ποστ και με πάνω από 200mhz fsb, αν και όσο πιο πολύ τον ανέβαζα τόσο πιο εύκολα κολλούσε στο τσίτωμα.Στα 199 κολλούσε μετά από αρκετή ώρα, πάντως σίγουρα θα κολλούσε.Στα 198 όμως ήταν μια χαρά.Για να μην έχουμε κολλήματα όμως και επειδή η διαφορά θα ήταν μικρή το άφησα στα 196.Σταθερότατος εκεί.Πρέπει να σου πω πως τρέχω το folding at home εδώ και ένα χρόνο περίπου, οπότε με το που μπεις στο λειτουργικό ο επεξεργαστής πιάνει 100% (καλά όσο θες εσύ πιάνει βέβαια).Δεν υπάρχει καλύτερη δοκιμή...Τι super pi και μούφες του πεντάλεπτου. Επίσης οι μνήμες δουλεύουν με συχνότητα 1:1 με το fsb, οπότε και αυτές από 200 έπεσαν στα 196 (μικρή η διαφορά, για να μην πω ανύπαρκτη).Από κομμάτι σε κομμάτι διαφέρουν βέβαια τα όρια.Λογικά όμως και σένα κάπου στα 195 θα φτάνει χωρίς άλλο ρεύμα. Τις ρυθμίσεις όλες στο bios δεν τις θυμάμαι ακριβώς και βαριέμαι να κάνω restart!Νομίζω όμως ότι για τη μνήμη την είχα βάλει auto και τοιν επεξεργαστή custom.Αυτά βέβαια παίζουν από mobo σε mobo και κάθε κατασκευαστής τα λέει διαφορετικά. Τέλος, να πω ότι, ναι για μένα άξιζε και μάλιστα πολύ που τον υπερχρόνισα.Μόνο 25 ευρώ για την ψύκτρα, που έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνα, έδωσα.Γιατί να μην τον ανεβάσω λίγο;Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα χωρίς παραπάνω τάση.Οι διαφορές πάντως που είδα ήταν κάτι παραπάνω από αισθητές! Το σύστημά μου, επειδή έπεσαν πολύ οι θερμοκρασίες με την νέα ψύξη, είναι ακόμα πιο σταθερό πρέπει να πω. Και για του λόγου το αληθές 3 φωτογραφίες.Η πρώτη είναι από τότε που υπερχρόνισα τον athlon, οι άλλες 2 χθεσινές. http://img438.imageshack.us/my.php?image=capture13820045274120102005533.jpg http://img385.imageshack.us/my.php?image=capture13820045274111112005840.jpg http://img385.imageshack.us/my.php?image=capture13820045274112112005823.jpg
HellasVagabond Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Ασχολουμαι χρονια με OC και συγκεκριμενα ειχα ανεβασει τον 3.5 που εχω τωρα απο 2200mhz σε 2450mhz. 250mhz σε 64bit CPU πολλοι λενε πως ειναι γιγαντια διαφορα με το stock. Λοιπον εγω ειδα 1 FPS πανω στο Quake4 και 4FPS στο ΑΟΕ3. Ειλικρινα για μενα δεν αξιζει το OC των επεξεργαστων εφοσον στην σημερον ημερα ρολο καθοριστικο παιζει η GPU.
Bigi444444 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Nαι, γιατί εσένα είχε ήδη μεγάλο περίσσευμα σε επεξεργαστική ισχύ το σύστημά σου.Εμένα όμως δεν είχε.Και περιοριζόταν σε πολλές περιπτώσεις η κάρτα γραφικών από τον ανίσχυρο επεξεργαστή.Εξαρτάται από την περίπτωση. Για παράδειγμα όταν έπαιζα savage, σε γενικές γραμμές όλα κυλούσαν ομαλά.Σε περιοχές με λίγα κτίρια ή παίχτες έπιανα ακόμα και 80 καρέ.Όταν έβρισκα πολλά κτίρια έπεφτε λίγο η απόδοση(λογικό μου ακούγεται!).Ο χαμός όμως γινόταν όταν σφάζονταν πολλοί παίχτες μαζί.Εκεί έπιανα κάτω από 20 πολύ συχνά.Εντάξει και η κάρτα τσιτονόταν, αλλά τη φρίκη τη μεγάλη την έτρωγε ο επεξεργαστής που έκοβε όλα τα υπόλοιπα. Μετά τον υπερχρονισμό η διαφορά σε τέτοιες σκηνές ήταν τρομακτική.Δεν έπεφτα ποτέ κάτω από 30 καρέ.Μιλάω γι' αυτό το παιχνίδι γιατί μάλλον σε αυτό έχω αφιερώσει τις πιο πολλές μου ώρες και το ξέρω σαν τη χούφτα μου (ίσως και καλύτερα!).Υπάρχουν περιπτώσεις δηλαδή που ο επεξεργαστής θέλει ώθηση για να δεις κάτι καλύτερο.Π.χ στο aoe2 εγώ δε θα δω παραπάνω επιδόσεις προφανώς... Για να μην πω για τη μείωση στους χρόνους επεξεργασίας των πρωτεϊνών στο f@h...
hp91 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Υπάρχουν επίσης πολλά παιχνίδια που ειναι περισσότερο cpu intensive πχ Unreal Tourn., Comanche klp οποτε με ένα Ο/C θα δεις διαφορές.
predator Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 δεν ειμαι και κανας τρελλος gamer, πιο πολυ στρατηγικα παιχνιδια παιζω. χωρια που ο barton ειναι το "κατεβαστηρι" μου. τωρα τον εβαλα παλι default και μαλλον θα τον αφησω ετσι αφου στις εφαρμογες που τρεχω δεν ειχα δει και τρελλες διαφορες οταν τον ειχα σε επιπεδα 3200+.
kkarab Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 δεν ειμαι και κανας τρελλος gamer' date=' πιο πολυ στρατηγικα παιχνιδια παιζω.χωρια που ο barton ειναι το "κατεβαστηρι" μου. τωρα τον εβαλα παλι default και μαλλον θα τον αφησω ετσι αφου στις εφαρμογες που τρεχω δεν ειχα δει και τρελλες διαφορες οταν τον ειχα σε επιπεδα 3200+.[/quote'] File predator exo ki ego enan barton 2600+ xekleidoto.O dikos mou paizei 10,5x200=2100(3000+) me default voltage kai oles tis rithmiseis tsita xoris kanena apolutos provlima.Gia na paei omos sta11x200=2200(3200+) thelei polu tsimpima sto voltage kai ta timings stis mnimes se default values.me opoiadipote rithmisi gia pano apo 2,2GHz den xekinaei katholou.Opote sou sistino na ton trexeis se epipedo 3000+(2,1GHz) pou logika tha einai 100% stable.Ego etsi ton exo tora kai leitourgei 24/7 san katevastiri kai paizei kai games tautoxrona sto home lan.Dokimase...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.