4saken Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Υπαρχει προβλημα?Επηρεαζονται αρνητικα οταν βρισκονται κοντα σε ηχεια? Γιατι εχω την εντυπωση οτι μολις εκανα χαζη ερωτηση? :???:
skullman Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Μόνο μαγνητικά μέσα (κασσέτες ήχου, δισκέτες Η/Υ, βιντεοκασσέτες κ.α.) επηρεάζονται από το δυνατό μαγνητικό πεδίο των ηχείων, όπου αλλοιώνεται ο προσανατολισμός των στοιχείων (βόρειος πόλος, νότιος πόλος). Στην περίπτωση των οπτικών μέσων εγγραφής (cd, dvd κ.α.) η πληροφορία αποτυπώνεται σε νησίδες και βαθουλώματα, μή επηρεαζόμενα από μαγνητικά πεδία. Λίγο χονδρικά τα πα, αλλά πιστεύω ολοκληρωμένα!
qspock Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Αν βεβαια μιλαμε για τον αν επηρεζεται το playback ενος οπτικου μεσου κοντα σε ηχεια, και κυριως μεγαλα, το πραμα αλλαζει. Οσο αυξανει η ενταση τοσο πηδαει το τραγουδι/ταινια
giorgos th. Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 an iparxei magnitiki thorakisi pos epirreazontai??
spirosta Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Τα CD/DVD δεν είναι μαγνητικά μέσα αποθήκευσης και έτσι δεν επηρεάζονται καθόλου από μαγνητικά πεδία. Είναι οπτικά μέσα και έχουν μια μεταλλική επιφάνεια που είτε επιτρέπει στο φως του laser να επιστρέφει ή να μην επιστρέφει και έτσι έχουμε 0 και 1 αντίστοιχα. Οι παλιοί θα ξέρουν ότι αν βάλεις μαγνητικό μέσο όπως δισκέτα κοντά σε ηχείο τότε αυτή χαλάει. Και μαγνητική θωράκιση να υπάρχει μετά από μερικά χρόνια μαγνητίζεται και αυτή. Αυτό ήταν άλλωστε και πρόβλημα πολλών οθονών CRT με ενσωματωμένα ηχεία. O gspock απλά λέει για το θέμα των κραδασμών. Αν έχεις ένα μεγάλο ηχείο δίπλα σε ένα CD player αν το ηχείο είναι δυνατά τότε λόγω κραδασμών (μπουμπ) η κεφαλί του laser δεν θα σταθεροποιείται σωστά και θα υπάρχει πρόβλημα στην ανάγνωση.
geovard Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Όχι ρε παιδιά δεν νομίζω να επηρεάζονται από την ένταση.Αυτό συνέβαινε με τούς δίσκους βινυλίου όταν τα βαρίδια είχαν ρυθμιστεί γιά ελαφρύ πάτημα της βελόνας. Η κεφαλή του laser έχει ένα σταθερό σύστημα κίνησης λόγω ακριβώς της λεπτής δουλειάς πού κάνει. Άμα έπηρεαζόταν έτσι εύκολα η κεφαλή από την ένταση (καί τα boop πού λες), τότε τι έπρεπε να κάνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο?
qspock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Προφανως μιλαω για τους κραδασμους. Το ειχαμε παθει οταν πρωτοστησαμε με εναν φιλο home theatre και βαλαμε δυνατα να παιζει mp3. Στην αρχη δε καταλαβαιναμε τι φταιει. Καλα δεν εχεις ακουσει για τα συστηματα antishock που βαζουν για τα players αυτοκινητου? Για παρε κανα φτηνο player και δες πως κανει οταν οδηγας στους ωραιοτατους και καλοστρωμενους ελληνικους δρομους...
geovard Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Καλά τα λες,αλλά αντικραδασμικό σύστημα έχω κι εγώ όμως στον cd player τού αυτοκινήτου.Δεν πας σε ένα κατάστημα να τού πείς θέλω ένα αντικραδασμικό σύστημα γιά το σαλόνι.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Ερώτηση παγίδα: Αν αφήσουμε μια δισκέτα για αρκετές ώρες κολλητά σε έναν μαγνήτη(π.χ μεγαφώνου)θα "φορτώνει" μετά?
geovard Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Πιστεύω ότι φορτώνει όπως λες κι εσύ αλλά μάλλον χρειάζεται φορμάτ πριν. Γιατί με το να είναι δίπλα σε τόσο ισχυρό μαγνητικό πεδίο έχει χαλάσει η δομή των τομέων μέσα στούς οποίου γράφονται τα δεδομένα.Φυσική καταστροφή παντως δεν υφίσταται.
kazaamike Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Πιστεύω ότι φορτώνει όπως λες κι εσύ αλλά μάλλον χρειάζεται φορμάτ πριν.Γιατί με το να είναι δίπλα σε τόσο ισχυρό μαγνητικό πεδίο έχει χαλάσει η δομή των τομέων μέσα στούς οποίου γράφονται τα δεδομένα.Φυσική καταστροφή παντως δεν υφίσταται. simfono apolita mazi sou....alloste otan pas na anoikseis mia disketa me data kai den anoigei to prwto pragma pou sou lene ta windows meta apo kapioes endexomenos prospatheies einai "mipws thelete na kanete format stin disketa?" kai ekei perneis ta miala sto xeri kai ta petas sto mplenter giati molis katalabes oti exases ta panta.......
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 geovard όταν λέω "φορτώνει", προφανώς και εννοώ αν φορτώνει το πρόγραμμα που έχει γραμμένο. Οχι αν μετά από φορμάτ μπλα μπλα κλπ... Απάντηση: Ναι!
spirosta Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Όχι δεν διαβάζεται χωρίς format και 10 λεπτά να μείνει κολλημένη σε μαγνήτη. Ξέρεις πόσες δισκέτες έχανα με το ταπεινό degauss της οθόνης μου?
geovard Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 BASSstarlet σε ρωτώ καί εγώ τώρα μιά δισκέτα στον μπαλκόνι το καλοκαίρι διαβάζεται?(καί όχι φορτώνει πού λες καί μπερδεύεις κόσμο) Καί επί πλέον πες μας πως συμπεραίνεις ότι δεν παθαίνει τίποτα διπλα σε ένα μεγάφωνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.