Προς το περιεχόμενο

2 pc σε LAN... πως βλεπουν και την 2 την αληθινη IP?

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω adsl PPPoE με ενα απλο Modem , το XPressLinkD της Siemens.

τα εχω βαλει σε LAN και ενα PC εχει ρολο server δινοντας Internet στο αλλο.

ενω εχουν κανονικα δικτυο και οι 2 υπολογιστες και μπορω και στελνω αρχεια απο τον εναν στον αλλον και παιζω κανονικα παιχνιδια σε LAN, αυτος που παιρνει δικτυο απο τον αλλον δεν βλεπει την πραγματικη μου ip (πχ 62.38.160.219) αλλα την IP του δικτιου (192.168.0.2).

ετσι οταν παιζω online μπορω να μπω μονο απο τον server και οχι απο το αλλο Pc!

πως μπορω να το διορθωσω αυτο?

Δημοσ.

Σου προτείνω να πάρεις ένα switchaki με 20 ευρώ και να κάνεις τη δουλειά σου άνετα (και να έχεις και νετ χωρίς να είναι ανοιχτός ο άλλος υπολογιστής. Μπορεί να βρεις και φτηνότερο λογικά.

Δημοσ.

για ριχτε μια εξηγα ρε παιδια τι πρεπει να κανω γιατι δεν ειμαι και πολυ σχετικος απο δικτυακα.

το site που μου δωσατε τι ακριβως ειναι?

Δημοσ.

to idio provlima exei enas filos...exei stisei ena diktio sto spiti tou alla oxi me ton enan server kai ton allon client meso diktiou se olo to spiti(mprizes gia diktio se ola sxedon ta domatia, opou moirazontai to lan alla kai mia dsl 384)nomizo to exoun kataferei mesa apo ena periergo tilefoniko kentro tis lg...

to thema einai oti to pc tou den vlepei tin kanoniki ip otan pame na paiksoume me direct ip aoe 3!pos tha mporesei na tin dei?

Δημοσ.

παιδια ας εξηγησει καποιος πως λειτουργει η ολη φαση με τον switch γιατι δε το καταλαβαινω.

και τα 2 Pc θα ειναι συνδεδεμενα μεσω του switch πανω στο Modem σωστα?

οποτε παλι δε θα πρεπει ενας απο τους 2 να κανει την κληση για το internet?

οποτε παλι δεν θα πρεπει αυτος που εχει κανει την κληση να δινει δικτυο στον αλλον?

και αμα αυτος που ειχε κανει την κληση αποσυνδεθει ο αλλος πως θα ειναι online?

και η μεταξυ τους συνδεση θα γινετε κανονικα με lan?

για πειτε τι παιζει γιατι εχω μπερδευτει...

υποψην πως το Modem μου δεν εχει ενσωματομενο router!

Δημοσ.

η μηπως να επαιρνα κανα usr 9105 να κανω την δουλεια μου?

τι να δωσω 25-30 για switch , τι 50-60 να παρω το usr... το θεμα ειναι να γινει η δουλεια που θελω!

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι κάπως έτσι..

Αφού και τα δύο pc και το modem θα είναι πάνω στο switch, έχεις Net απο το καθένα ξεχωριστά [χωρίς να είναι ανάγκη να είναι ανοιχτό και το άλλο pc εννοώ].

Αλλιώς παίρνεις ένα Router, με 4ports και κάνεις την ίδια δουλειά.

Σε αυτήν την περίπτωση MoDEM + SwiTCH = USR9105.

Δημοσ.

και το sharing πως γινετε?πιο απο τα 2 κανει την κληση?

μηπως μπορεις να τα πεις λιγο πιο αναλυτικα?

απλα σκεφτομαι οτι αν ειναι να δωσω 30 ευρω ας δωσω 60 να παρω και ενα καλυτερο modem/router/firewall μπας και τελειωσει αυτη η ιστορια.

στα λεφτα αυτα παιζει καποιο αλλο καλο μηχανημα?

Δημοσ.

Αυτό που χρειάζεσαι βασικά είναι ένα router.

Ο router (δρομολογητής) είναι μια συσκευή που συνδέει μεταξύ τους (δρομολογεί τα πακέτα πληροφορίας με βάση κάποιους κανόνες) δύο ή περισσότερα δίκτυα, στην περίπτωση σου το internet και το δίκτυο των δύο υπολογιστών σου.

Οπότε χρειάζεσαι την παρακάτω συνδεσμολογία:

internet <-> adsl modem <-> router <-> switch <-> τα PC σου.

Οπότε οι λύσεις είναι:

- παίρνεις ένα router και ένα switch και χρησιμοποιείς το adsl modem που ήδη έχεις (αρκεί να έχει σύνδεση ethernet, αν είναι usb δεν γίνεται).

- Όπως παραπάνω αλλά παίρνεις μια συσκευή που να είναι ταυτόχρονα router και switch (με τον ίδιο περιορισμό όπως και παραπάνω: πρέπει το adsl modem σου να έχει ethernet).

- Παίρνεις δύο συσκευές: ένα adsl modem/router και ένα switch.

- Παίρνεις μια συσκευή (όπως το USRobotics που αναφέρεις) που να τα συνδιάζει όλα (να είναι και adsl modem και router και switch) και ξεμπερδεύεις.

Έχω την εντύπωση πως οικονομικά σε συμφέρει η τελευταία λύση, όπως έχεις ήδη παι κι εσυ στο προηγούμενο post σου :)

Υ.Γ. Στην πλειοψηφία τους οι routers για χρήση SOHO (small office - home office) όπως τo USRobotics που αναφέρεις, έχουν και ενσωματωμένο firewall.

Δημοσ.

ωραια σε ευχαριστω.

επειδη οι πρωτες λυσεις ειναι και πιο ακριβες και πιο πολυπλοκες απο το να παρω το usr μαλλον θα παρω το ετοιμο πακετο να τελειωνει.

μετα συνδεει αυτο τα 2 Pc και τους δινει δικτυο και lan ετσι?

τελικα πιο λετε να παρω το 9105 η το 9107?

παντως απο οσο διαβαζω δεν εχει switch το usr αλλα λεει ειναι hub, αυτο ειναι το ιδιο?δε θα χρειαστω κατι αλλο για την δουλεια που θελω ετσι?

ψιλομπερδευτηκα...

κριμα βεβαια που θα σκοτωσω το παλιο μου Modem αλλα εδω που τα λεμε τα εβγαλε τα λεφτα του τοσα χρονια...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα βρεις πλέον στην αγορά το 9105. Το 9107 είναι σχεδόν ίδιο αλλά επιπλέον έχει δυνατότητα χρήσης σε δίκτυο ADSL2 (σιγά μην δούμε ποτέ τέτοιες ταχύτητες στην Ελλάδα) και έχει ενσωματωμένο και Print Server. Έχει δηλαδή μια USB θύρα πάνω στην οποία μπορείς να συνδέσεις τον εκτυπωτή σου και να τυπώνουν έτσι ανεξάρτητα όλα τα PC του δικτύου σου.

Δημοσ.

ADSL2 θα δούμε.

Το πότε δεν το ξέρω πάντώς δεν θα μας πάρει πολύ καιρό.

Ο πατέρας ενός φίλου μου σε λίγες μέρες συνδέεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα της Vivodi ADSL2 και θα έχει 10mbps...

Δημοσ.

ωραια ακουγονται ολα αυτα, ελπιζω να ειναι ευκολο στο στησιμο και να βγαλω ακρη.

το 9105 το δειχνει ετοιμοπαραδοτο στο e-shop αλλα το 9107 εχει μονο 10 ευρω παραπανω.

εχω ανοιξει και αλλο thread για συγκριση αναμεσα στα 2 μοντελα αλλα δεν βλεπω λογο γιατι να μην προτιμησω το νεοτερο.

ειδα σε specs οτι παει σε adsl μεχρι 1,5 ΜΒps, Αν θελω παραπανω τι παιζει?

αληθεια το παλιο μου μοντεμ ποσο λετε να το σκοτωσω?η να το κρατησω για ρεζερβα?:razz:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...