Προς το περιεχόμενο

Linux on Windows

_LunaTiC_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα ασχοληθει με αυτο καποια εποχη (τρεχει μεσα απο Windows):

coLinuX

...αλλα, το παρατησα μετα απο λιγο.

Στειλε PM αν εχεις καποια απορια.

Δημοσ.

to diabasa kai egw kapou to colinux alla tha ithela na dokimasw kalutero to vmware(poio ap'ola omws) mias kai exw diabasei polla posts peri boitheias kai tha einai pio eukolo gia mena..

Euxaristw pantws..

• Moderators
Δημοσ.

Vmware workstation.Δεν ειναι δωρεαν αλλα μια δοκιμη μπορεις να την κανεις.Επισης μια αλλη λυση το virtual pc απο την microsoft,επισης επι πληρωμη.

Το vm ειναι σχετικα ευκολο στην χρηση του,αν συναντησεις προβλημα post it!

Δημοσ.

Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Αν θες απλώς να δεις πως είναι το linux καλύτερα να δεις κάποια live διανομή που τρέχει από το cd και δε θέλει καν εγκατάσταση.

Για άλλες χρήσεις μπορεί να σε βολέψει το cygwin http://www.cygwin.com/

Δημοσ.

Θέλω να κάνω ένα project σε λειτουργικά συστήματα και απ'οτι μου είπε ο καθηγητής μου, δεν κανει το cygwin..Είχα πρόβλημα να βρω Live διανομή που να μπορώ να τη συνδέσω στο νετ. Αλλά από ότι είδα, to vmware δεν εχει πρόβλημα ούτε σε αυτό. Μάλλον εκεί θα καταλήξω.

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Συμφωνώ με cassidy.Αν σε τρώει η περιέργεια τότε τρέξτο από cd.Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά τότε κάνε μιά 'καθαρή' εγκατάσταση.

Πάντως αν είσαι αρχάριος, να ξέρεις πως γιά το linux χρειάζεται μεράκι υπομονή καί επιμονή.Ανάλογα με τη διανομή ίσως καί να απογοητευτείς.

Κάποιος φίλος όταν τού είπα κάποτε να τρέξω linux μέσα από τα windows μού λέει:

Τι την θέλεις την enduro,πιάσε καί κάνε μιά καθαρόαιμη καί πέταξε καί τα παράθυρα.

Δημοσ.

Φίλε geovard συμπατριώτη.. Έχεις ακούσει που λέγανε οι προγόνοι μας: "Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι". Ξέρεις πόσα τραγούδια, fotos & progs έχασα εξαιτίας του linux και εξαιτίας του ότι είμαι και λίγο μ@λ@κ@ς!Δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει.. Αλλά τώρα δεν την ξαναπατάω. Και αν είναι να "παω" στη δουλειά μου και να τη γλιτώσω, ας πάω και με την "πάπια"!!!!

Δημοσ.

Πώς θες να συνδεθείς net;

USB modem; ΝΕΤΜΟD;

Αυτά θέλουν λίγο ψάξιμο. Αλλιώς, άμα συνδέεσαι μέσω router ρυθμίζεται μόνο του.

Δημοσ.

Τελικά με τη χρήση του vmware, όλα πάνε ρολόι. Δοκίμασα κάτι SUSE, κάτι KNOPPIX εγκαταστάσεις και όλα πάνε μια χαρά..Τώρα λέω να πάω για MANDRIVA 2006 RC. Τι γνώμη έχετε; Μήπως ακούω καμιά καλύτερη πρόταση πριν το κατεβάσω;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να βάλεις πάνω σε windows, linux. O λόγος ειναι απλός, βάζεις εναν πραγματικό πυρηνα multitasking πάνω σε εναν αθλιο πυρήνα όπως των xp (που κολλάει ακόμα κι αν προσπαθεί να διαβάσει ενα κακογραμμενο CD). Με vmware, αν βαλεις windows πάνω σε linux δεν εχεις κανένα προβλημα, αν κανεις το αναποδο εχεις εναν υπολογιστή που σέρνεται και στα δυο λειτουργικα.....

• Moderators
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου Slammer,αλλα ο LunaTiC φανταζομαι τωρα ξεκιναει και απ οτι λεει την εχει πατησει μερικες φορες,οπουε παει εκ του ασφαλους.Ειναι προφανες πιστευω πως μολις ειναι ετοιμος πρεπει να ξεφορτωθει το vm και να κανει κανονικο setup.

Δημοσ.

Παιδιά, πιστέψτε με...Αυτή η μέρα είναι πολύ μακριά. Αν και αντιλαμβάνομαι ότι η μετάβαση θα με δικαιώσει. Γι'αυτο όταν θα καταφέρω να κάνω ένα καλό backup και να βρω και ένα δεύτερο pc (ασφάλεια στα ΠΟΛΥΤΙΜΑ,πλεον, δεδομένα μου), να είστε σίγουροι ότι θα το δοκιμάσω. Και θα το καταλάβετε, γιατί οι απορίες μου δε θα έχουν τελειωμό. Προς το παρόν, για τα projects κτλ, θα αρκεστώ στο vmware. Α ρε βασίλη..

Στο άλλο τώρα: vmware + mandriva 2006 ή vmware + ? ;

Δημοσ.

na rwthsw kai egw me th seira mou re paidia,paliotera eixa balei enan exomoiwth panw se windows gia na egatasthsw ta linux,kai to ekane!to programa legotan virtual machine an de kanw lathos.

to problhma omws htan oti den ekane install me bash to diko mou hardware alla me ena hardware pou eixe epilexei to programa gia na einai symbato...

de xerw an me katalabate(me liga logia egathistousa ta linux kai to programa ekane emulation ena allo hardware)

ayto exei diorthwthei?h otan kanw egatastash tha blepw karta grafikwn savage ktl?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...