Antonisk2003 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα. Έχω το Norton Ghost 9 και θέλω να κάνω μερικό Backup. Τι εννοώ; Λοιπόν, έχω 2 δίσκους 40άρηδες σύνολο σχεδόν 80gb data, για να τα κάνω όμως όλα αυτά backup χρειάζομαι πολλλλλλλά dvd!!! Έτσι ψάχνω ένα τρόπο να κάνω backup κάποια ορισμένα αρχεία αυτόματα. π.χ. Από τον ένα δίσκο που έχω το λειτουργικό θέλω να κάνω backup όλο το λειτουργικό (ώστε σε περίπτωση που γίνει κάτι να το επαναφέρω όπως ήταν πριν) και από τον άλλο θελω π.χ. μόνο τα Mp3 μου. Το Norton Ghost απ' ότι το έψαξα πολύ λίγο, κάνει backup μόνο ολόκληρο το δίσκο. Υπάρχει κάποιος τρόπος με αυτό ή με άλλο πρόγραμμα να γίνετε αυτό που θέλω; Thanks in advance!
xkokos77 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 το Norton Ghost κανει και backup disk tou image. Οποτε παρε backup τον 1ο Δισκο σου σε ενα ghost file στον αλλο δισκο και το ιδιο και με τα mp3 που ειναι στον αλλο δισκο. Εχεις ελευθερο χωρο ε????
Antonisk2003 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δεν πολυκατάλαβα αυτό που είπες! Άσε που δεν έχω και πολύ ελεύθερο χώρο! (4gb με το ζόρι!)
random Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Αν απο 80 exeis mono 4 ελευθερα, δεν προκειται να κανεις μπακαπ χωρις dvd ή αγορά αλλου δισκου, ή ξεσκαρταρισμα της σαβουρας. Tο λειτουργικό θελει κατι σαν το ghost, και τα παρόμοια. δεν γινεται με απλο file copy. Αν στον 1o 40αρι εχεις κανενα program files των 10-20 gb, 10 gb mydocs, mail, κλπ.. το ghosting ειναι καθαρα σπατάλη. ειναι ηδη γεματο σαβούρα, και αν παθεις καταστροφή, τι θα επαναφέρεις? τα παλία σου documents kai mail? αυτά θελουν καθημερινό μπακαπ, για να ειναι το restore οσο το δυνατό πιο κοντινό στην στιγμή του disaster. Ενώ το λειτουργικό, δεν χρειάζεται τοσο συχνό. μια φρεσκια εγκατασταση winxp, με office, και 5-10 βασικα apps (firefox,winrar,antivirus) ειναι 2-3 gb, και με fast compress γινεται 1-1,5 δηλαδή ανετα σε ενα dvd (φροντισε να ειναι bootable). Γι αυτό εγω βάζω τα win σε σχετικά μικρά partition, και κραταω τα υπόλοιπα για ghost images, games, downloads, κλπ. σε 40αρι, θα τα εβαζα σε 10αρι, σε 200αρι max 20-30. Σχετικη συζήτηση http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=875470 ------ ------ ------ ------ ------ Για το 2ο δισκο με τα mp3, (και τα docs, mails του 1ο), θελεις απλα ενα προγραμμα που να κανει file copy, σε προγραμματισμένο διαστήματα. Αν επιλεξεις προορισμό ενα αλλο partition, θα ειναι εντελώς αυτόματο, αν θελεις dvdR, πρεπει να παρεμβαινεις στη διαδικασία. επι πληρωμή υπάρχουν αναρίθμητα, και δωρεάν πολλά. Στο καλυτερο για σένα, θελεις δοκιμές. Κοιτα να κάνει synchronization.. δηλ. αν εχεις 100Mb mydocs, κανει την 1η φορά αντιγραφή όλων - πες οτι κανει 2 λεπτά. μετα, φτιάχνεις ενα νεο αρχείο, και κανεις αλλαγη σε άλλο, και σβηνεις ενα 2ο... Tο προγραμμα πρεπει να αντιγράψει μονο τα 2 νεα/αλλαγμένα, και να σβήσει (αν θελεις) το σβησμένο στο backup target - δηλαδη κλάσμα δευτερολέπτου. υπάρχουν και επιλογές versioning, δηλ, το αρχειο που άλλαξες, πάει στο target, αλλα η παλιά του εκδοχή δεν σβήνεται και κρατιέται με αλλαγμένο όνομα πχ. myfile_v1.doc Εχω χρησιμοποιήσει πολυ παλιά βερσιον του Second Copy 2000, που ειχε μεινει πολυ καιρό στάσιμο. Την νεα εκδοση Second Copy 7, δεν την εχω, αλλα προφανως εχει βελτιώσεις http://www.centered.com/ αλλα... http://www.nonags.com/nonags/diskbk.html http://www.freebyte.com/fbbackup/ http://dmoz.org/Computers/Software/Freeware/Backup/ schedule backup files copy windows software 2.010.000 results
Boogie Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 To Norton to 9ari mporei na parei backup,eiste omws shgouroi oti meta mporei na kanei & to restore?
alerasta Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Acronis true image. Του δείχνεις ποιούς φακέλους θέλεις να κάνεις backup, που να βάλει το τελικό αρχείο και τελείωσες. Επίσης ρυθμίζεται να παίρνει backup αυτόματα αν θέλεις καθώς και να κάνει incremental backup .
Antonisk2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Λοιπόν, επειδή ή δεν εξήγησα καλά τι θέλω και δεν το καταλάβατε ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε, θα τα εξηγήσω πάλι από την αρχή πιο απλά. Εχω 2 δίσκους 40gb ο καθείς και θέλω από αυτούς να πάρω ένα backup δεν θέλω όμως όλα τα αρχεία αλλά θέλω να φτιάξω ένα bootable dvd με τα βασικά αρχεία του συστήματος, τα program files, docum. & set. κ.λ.π. ώστε σε περίπτωση που κάνω φορμάτ να μπορώ με το bootable αυτό dvd να κάνω recovery στο σύστημα του όπως ήταν πριν χωρίς να χρειάζεται να ξαναπερνάω προγράμματα, drivers κ.λ.π. Θέλω δηλ. να μου βγάλει μία λίστα με τους φακέλους και τα αρχεία όλου του συστήματος και να επιλέξω πια θέλω εγώ να πάρει backup. Το backup αυτό θα γίνει σε μερικά επανεγράψιμα dvd ώστε να μπορώ να κάνω ανανέωση καθε 15 μέρες. Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα; Με το acronis true image που είπες φίλε alerasta το προσπάθησα αλλά δεν γίνεται, μου βγάζει και αυτό να πάρω backup ολόκληρου του δίσκου. Υ.Γ. επειδή απ' ότι βλέπω πάλι χάλια τα είπα, αν δεν κατάλαβε κάποιος πάλι τι ζητάω ας με πάρει τηλ. είμαι πιο καλός στον προφορικό λόγο!
alerasta Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Λοιπόν, κατ' αρχήν με το Acronis True Image 9.0.2.277 γίνεται και το κάνω κάθε εβδομάδα. Από την πρώτη του οθόνη εκεί που με μεγάλα γράμματα λέει backup, recovery, clone disk κ.λ.π. κάτω κάτω έχει ένα μικρό χώρο που λέει active tasks. Απο 'κεί κάνεις κλικ στο πρώτο εικονίδιο, next, next κ.λ.π. και θα δείς την επιλογή γιά επιλεκτικό backup. Το restore του δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά αν κάνεις restore τα backup αρχεία πάνω σε αυτά του δίσκου θα λειτουργήσει (εκτός αν έχεις ξεχάσει κάποιους απαραίτητους φακέλους ή τα παίξει ο mbr).
Antonisk2003 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 alerasta κατέβασα την trial αυτή έκδοση που μου λες του acronis και έχεις δίκιο, έχει την επιλογή αυτή. Εγω απλώς χρησιμοποιούσα μία full εκδοση (εν ξέρω καν ποια!) που είχε δώσει παλιότερα του pcw. Δεν το άφησα όμως να ολοκληρώσει την εργασία γιατι πρέπει πρώτα να κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα, ελπίζω όμως να δουλεύει και να δουλεύει σωστά και το restore! Thanks again!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.