pantelee Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2005 Το ζητούμενο μου είναι να πάρω ένα αρχείο εγγράφου κειμένου (.doc) που είναι διαμορφωμένο για να εκτυπωθεί σε Α4 και να το εκτυπώσω σε βιβλιαράκι με σελίδες μεγέθους Α5 (δηλαδή θα εκτυπώνω μία δίστηλη Α4 μπρος-πίσω με οριζόντιο προσανατολισμό, θα τη διπλώνω στη μέση και θα έχω ένα τετρασέλιδο Α5 με κατακόρυφο προσανατολισμό). Ποιες ρυθμίσεις στη διαμόρφωση σελίδας πρέπει να κάνω; Αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει είναι να μειώσω στο 70% το μέγεθος της σελίδας. Και δε γίνεται να μικρύνω τη γραμματοσειρά, υπάρχει πρόβλημα διότι έχω και αντικείμενα του equation (που συμπεριφέρονται σαν εικόνες) τα οποία θα έπρεπε να σμικρύνονται και αυτά αλλά δεν το κάνουν. Επίσης ενώ έχω καταφέρει να ρυθμίσω τον εκτυπωτή να μειώσει το μέγεθος σε 70% και να εκτυπώνει τις δύο κατακόρυφες Α4 σε δύο κατακόρυφες Α5 που ισοδυναμούν σε μία οριζόντια Α4, αλλά έτσι δε γίνεται βιβλιαράκι διότι δεν εκτυπώνονται με τη σωστή σειρά οι σελίδες. Στο τετρασέλιδο εκτυπώνεται δεξιά η πρώτη σελίδα και δίπλα της η τελευταία, από πίσω η 2η και δίπλα της η πρότελευταία κτλ. Δεν ξέρω αν εξυπακούεται ότι δουλεύω στο Word, πάντως σε αυτό δουλεύω, και για αυτό ρωτάω. Αν έχετε να προτείνετε κάποια λύση με άλλο Software, ΟΚ. Ευχαριστώ
Papajohn Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2005 Γινεται 100% στο Word, ψάξε για "στήλες" αφού γυρίσεις τον προσανατολισμό του εγγράφου σε οριζόντιο. Υπάρχει κουμπάκι μάλιστα. EDIT: Σορρυ, διάβασα καλύτερα το μηνυμα σου, δεν είναι αυτό που θες...
metatron Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 an exeis to office 2003 me to Microsoft Office Publisher 2003 kakeis ayto poy akrivos thes! exei polla protypa gia katologoys...des to!
dtkos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Fineprint και θα βρείς και άλλα χρήσιμα σ' αυτόν τον καταπληκτικό printer manager.
Pink_Panther Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Sto Word : Arxeio>Ektiposi>Idiotites tou ektipoti kai ekei kapou (gia proxorimenous mallon) dialegeis to se ti xarti 8eleis na ektipo8ei. An den piasei pigeneis Arxeio>Diamorfosi selidas kai sto tab Xarti vazeis A5. Sigoura 8a doulepsei me ola afta, twra gia diafora programata pou sou ipane, parapanisia pragmata... Etsi tin exeis kanei tin douleia sou.
pantelee Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας. Έχω βρει την άκρη τελικά. Ψαχνόμουν μεταξύ Διαμόρφωσης Σελίδας και Ιδιοτήτων του εκτυπωτή και... @Pink Panther: ...τελικά στη Διαμόρφωση έβαλα Α3 και στις Ιδιότητες του εκτυπωτή σμίκρυνση σε Α4 ξανά. Αν έβαζα Α5 (που το δοκίμασα) θα διπλασιάζοταν το πλήθος των σελίδων διότι το πρόγραμμα δε μικραίνει τη γραμματοσειρά. Γι' αυτό έβαλα Α3, ώστε να βάλει τις 2 Α4 σε μία Α3 και στη συνέχεια έκανα σμίκρυνση της Α3 σε Α4 με τις ιδιότητες του εκτυπωτή. Πίστευα πως κάτι τέτοιο (να σμικρύνω τη σελίδα στο 70%) θα μπορούσε να γίνει μόνο με το Word και να μη χρειαστεί κάτι άλλο. Πάντως η λύση που βρήκα δεν είναι απόλυτη. Αλλάζουνε -έστω και ελάχιστα- τα περιθώρια και η μορφοποίηση. @perkas, dtkos: Δεν το δοκίμασα ακόμη, αλλά ούτε το έψαξα. Κάποιο link; @Papajohn.edit: Πράγματι! Με τις στήλες χάνω τη σειρά της εκτύπωσης. Στο βιβλιαράκι εκτυπώνεται η πρώτη, δίπλα η τελευταία, από πίσω της η δεύτερη, δίπλα από τη δεύτερη η προτελευταία κτλ. ενώ με τις στήλες δεν... @metatron: Έχω το office XP. Το Publisher δεν το βρίσκω. Ή δεν υπάρχει κάτι στην έκδοση XP, ή δεν το έχω εγκατεστημένο, ή κάτι κάνω λάθος.
haris_ch02019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 kati poly proxeiro: xarakse sto word mia eutheia sto miso A4 etsi tha blepeis stin othoni sou ena A5.. poly proxeiro ksanalew...!!
Slammer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δεν μπορει να κανεις σωστα τη δουλεια σου σε word. Πρέπει να γινει σε επίπεδο printer driver και μονο, ωστε να μην αλλαξει η μορφή στο αρχείο σου. Το fineprint θα κανει τη δουλεια που θες, αλλα νομίζω ότι δεν ειναι free. ΥΓ:Σε linux υπάρχει αυτή η δυνατότητα απο default στον printer driver.
ksp Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Ayto pou 8eleis egw to ekana me ti voi8eia tou driver tou HP2200D me WIN Me... kai evgala ena vivliaraki 52 selidwn... To idio pragma me XP kai driver gia XP den katafera na to kanw... opote einai ka8ara 8ema driver
metatron Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 file moy, den to Publisher den einai sto office xp alla sto office 2003 opos soy anefera kai stin arxiki apantisi moy...vres to kai tha kaneis papades...! tha me thymitheis!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.