Προς το περιεχόμενο

Εκτύπωση Φυλλαδίου με σελίδες Α5 (2 x Α5 = A4)

pantelee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ζητούμενο μου είναι να πάρω ένα αρχείο εγγράφου κειμένου (.doc) που είναι διαμορφωμένο για να εκτυπωθεί σε Α4 και να το εκτυπώσω σε βιβλιαράκι με σελίδες μεγέθους Α5 (δηλαδή θα εκτυπώνω μία δίστηλη Α4 μπρος-πίσω με οριζόντιο προσανατολισμό, θα τη διπλώνω στη μέση και θα έχω ένα τετρασέλιδο Α5 με κατακόρυφο προσανατολισμό).

Ποιες ρυθμίσεις στη διαμόρφωση σελίδας πρέπει να κάνω;

Αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει είναι να μειώσω στο 70% το μέγεθος της σελίδας. Και δε γίνεται να μικρύνω τη γραμματοσειρά, υπάρχει πρόβλημα διότι έχω και αντικείμενα του equation (που συμπεριφέρονται σαν εικόνες) τα οποία θα έπρεπε να σμικρύνονται και αυτά αλλά δεν το κάνουν. Επίσης ενώ έχω καταφέρει να ρυθμίσω τον εκτυπωτή να μειώσει το μέγεθος σε 70% και να εκτυπώνει τις δύο κατακόρυφες Α4 σε δύο κατακόρυφες Α5 που ισοδυναμούν σε μία οριζόντια Α4, αλλά έτσι δε γίνεται βιβλιαράκι διότι δεν εκτυπώνονται με τη σωστή σειρά οι σελίδες. Στο τετρασέλιδο εκτυπώνεται δεξιά η πρώτη σελίδα και δίπλα της η τελευταία, από πίσω η 2η και δίπλα της η πρότελευταία κτλ.

Δεν ξέρω αν εξυπακούεται ότι δουλεύω στο Word, πάντως σε αυτό δουλεύω, και για αυτό ρωτάω. Αν έχετε να προτείνετε κάποια λύση με άλλο Software, ΟΚ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Γινεται 100% στο Word, ψάξε για "στήλες" αφού γυρίσεις τον προσανατολισμό του εγγράφου σε οριζόντιο. Υπάρχει κουμπάκι μάλιστα.

EDIT: Σορρυ, διάβασα καλύτερα το μηνυμα σου, δεν είναι αυτό που θες...

Δημοσ.

Sto Word : Arxeio>Ektiposi>Idiotites tou ektipoti kai ekei kapou (gia proxorimenous mallon) dialegeis to se ti xarti 8eleis na ektipo8ei.

An den piasei pigeneis Arxeio>Diamorfosi selidas kai sto tab Xarti vazeis A5.

Sigoura 8a doulepsei me ola afta, twra gia diafora programata pou sou ipane, parapanisia pragmata... Etsi tin exeis kanei tin douleia sou.

Δημοσ.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας.

Έχω βρει την άκρη τελικά. Ψαχνόμουν μεταξύ Διαμόρφωσης Σελίδας και Ιδιοτήτων του εκτυπωτή και...

@Pink Panther: ...τελικά στη Διαμόρφωση έβαλα Α3 και στις Ιδιότητες του εκτυπωτή σμίκρυνση σε Α4 ξανά. Αν έβαζα Α5 (που το δοκίμασα) θα διπλασιάζοταν το πλήθος των σελίδων διότι το πρόγραμμα δε μικραίνει τη γραμματοσειρά. Γι' αυτό έβαλα Α3, ώστε να βάλει τις 2 Α4 σε μία Α3 και στη συνέχεια έκανα σμίκρυνση της Α3 σε Α4 με τις ιδιότητες του εκτυπωτή. Πίστευα πως κάτι τέτοιο (να σμικρύνω τη σελίδα στο 70%) θα μπορούσε να γίνει μόνο με το Word και να μη χρειαστεί κάτι άλλο. Πάντως η λύση που βρήκα δεν είναι απόλυτη. Αλλάζουνε -έστω και ελάχιστα- τα περιθώρια και η μορφοποίηση.

@perkas, dtkos: Δεν το δοκίμασα ακόμη, αλλά ούτε το έψαξα. Κάποιο link;

@Papajohn.edit: Πράγματι! Με τις στήλες χάνω τη σειρά της εκτύπωσης. Στο βιβλιαράκι εκτυπώνεται η πρώτη, δίπλα η τελευταία, από πίσω της η δεύτερη, δίπλα από τη δεύτερη η προτελευταία κτλ. ενώ με τις στήλες δεν...

@metatron: Έχω το office XP. Το Publisher δεν το βρίσκω. Ή δεν υπάρχει κάτι στην έκδοση XP, ή δεν το έχω εγκατεστημένο, ή κάτι κάνω λάθος.

Δημοσ.

Δεν μπορει να κανεις σωστα τη δουλεια σου σε word. Πρέπει να γινει σε επίπεδο printer driver και μονο, ωστε να μην αλλαξει η μορφή στο αρχείο σου.

Το fineprint θα κανει τη δουλεια που θες, αλλα νομίζω ότι δεν ειναι free.

ΥΓ:Σε linux υπάρχει αυτή η δυνατότητα απο default στον printer driver.

Δημοσ.

Ayto pou 8eleis egw to ekana me ti voi8eia tou driver tou HP2200D me WIN Me...

kai evgala ena vivliaraki 52 selidwn...

To idio pragma me XP kai driver gia XP den katafera na to kanw... opote einai ka8ara 8ema driver

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...