Προς το περιεχόμενο

TFT και μονιμη αποτυπωση εικόνων

haHa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εδώ και 2 χρονια μια οθονη TFT 17" Nec LCD1711M. Ειναι συνδεδεμενη με d-sub.

Το προβλημα μου ειναι το εξης: εδω και 20 μερες παρατηρησα οτι εχει μεινει

αποτυπωμενο στην οθονη η μπαρα κυλισης του Firefox και το google bar του Firefox.

Αυτο φαινεται εντονα πολυ οταν το backround ειναι γκρι,μπορντω,μπλε.

Τι εννοω? Εχω κλειστο το firefox και ανοιγω π.χ. το paint. Αν βαψω γκρι στο paint

τοτε στη πανω δεξια πλευρα της οθονης βλεπω να ειναι αχνα αποτυπωμενα

η μπαρα κυλισης του Firefox και το google bar του Firefox.

Ξερω οτι αυτο γινεται οταν η οθονη δειχνει για πολυ ωρα το ιδιο πραγμα.

Για αυτο αλλωστε υπαρχουν και οι screensavers.Το θεμα ειναι οτι εγω μπορει κυριως να κανω browsing

αλλα ποτε η οθονη μου δεν μενει ανοικτη οταν δε δουλευω.

Την εχω βαλει να απενεργοποιειται στα 5 λεπτα που δεν κουναω το ποντικι.

Τι φταει ρε παιδια και εγινε αυτο? Πως μπορει να διορθωθει??

Αυριο θα βαλω και φωτογραφιες του προβληματος με ψηφιακη μιας και

με printscreen δε γινεται αφου δεν ειναι software problem αλλα hardware problem.

Υ.Γ.: Η οθονη ηταν κατα μεσο ορο ανοικτη 2 ωρες την ημερα

και το τελευταιο διμηνο 4 ωρες την ημερα..

Δημοσ.

Εισαι και εκτος εγγυησης, και τα πραγματα ειναι δύσκολα.

για προσπάθησε αυτο

There Appears To Be An Image "Burnt" Into My LCD Monitor.

...If you do see image retention on your screen, unplug the monitor for 48 hours. This usually corrects the problem.

δηλ.εκτός πρίζας 2 μέρες.

απο εδώ.. http://www.ergo2000.com/faq.aspx

Σε ενα φορουμ λενε, να βαλεις μια ολολευκη ή ολόμαυρη εικόνα που να καλυπτει ολη την οθονη, για 1 μέρα. (αλλα μπορει να ειναι μπαρούφα) :)

προτιμώ, την κλειστή οθονη.

Γενικώς, χρειαζεται ενα screen saver, se X minutes, kai απο τα power options, turn off monitor se X+z mins, και αμα εχει και το bios τετοια ρυθμιση, βαλτου ενα X+z+5.

διαβαζοντας λιγο.. λενε οτι οι LCD/TFT δεν παθαινουν "καψιμο", (αφορα περισσοτερο CRT και Plasma) αλλα για εξοικονόμηση ρευματος, τα βαζουν σε standby. (ειτε με screensaver ειτε χωρίς, καινε το ιδιο)

Backlight Aging

A backlight provides the LCD monitor's brightness, and generally has a lifespan of approximately

60,000 to 80,000 hours - about 20 - 25 years of daily 8-hour usage.

Screen savers were first invented to address CRT “burn in” problem. A screen saver is simply a

software program that, after a specified period of inactivity, either blanks the screen or displays a

moving pattern on it. This prevents burn in of the screen phosphor that could occur through the

same image being on the screen continuously.

Screen savers themselves continue to be popular on LCD panels, but today they are more of a

form of entertainment software than a practical utility. LCD filters do not suffer from aging, at least

not for being in use, they are passive devices filtering out wavelengths.

A screen saver is not a replacement for proper power management features. The monitor doesn't

care much about what images it is displaying, so it uses power to display the screen saver image

as well. If you are using a saver that blanks the screen entirely, the LCD panel may still use full

power because its backlight is not turned off, using DPMS is a far better solution.

Color ʽnʼ Code advice about backlight ageing:

Even if they are fun to look at, screen savers are not a good solution. You should always

prefer DPMS control for LCD power management.

http://www.colorwizzard.com/assets/How%20to%20Set%20your%20Monitor_Part2.pdf

Temporary Image Retention (TIR) in Direct View LCD Panels

http://www.digitalproducer.com/articles/viewarticle.jsp?id=25497

Αν θες να βρει κι άλλα, βαλε γουγλη: (TFT OR LCD) "Image Retention"

Δημοσ.
Εισαι και εκτος εγγυησης' date=' και τα πραγματα ειναι δύσκολα.

[/quote']

Γιατί; ... ?

Εχω εδώ και 2 χρονια[/b'] μια οθονη TFT 17" Nec LCD1711M. Ειναι συνδεδεμενη με d-sub.

Η εγγύηση απ' όσο ξέρω είναι 3 χρόνια. Όχι;

Δημοσ.

Το αποτυπωμα συμβαινει αν αφησεις πολυ ωρα την οθονη αναμενη να δειχνει μια συγκεκριμενη ακινητη εικονα δεν εχει να κανει με εγγυηση οποτε εισαι εκτος οσα χρονια και να εχει.

Βγαλτην απο την μπριζα για οσο περισσοτερο μπορεις, αν δεν δουλεψει τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι. Παντως μην αφησεις την οθονη με ασπρο η μαυρο φοντο γιατι μετα θα εχεις γενικοτερο προβλημα σε ολη την οθονη.

Δημοσ.

Τελικως παιδια λυθηκε το προβλημα. 2 μερες με κλειστη την οθονη αρκούσαν για να διορθωθει. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

αυτο το προβλημα συμβαινει κυριως στις TFT.

Στις CRT επρεπε να αφησεις την ιδια εικονα για μηνες πριν αποτυπωθει.

Παλι καλα που εφτιαξε το TFT του παιδιου.

Δημοσ.

Ναι στις CRT όμως είναι απολύτως μόνιμο. Έχω δει CRT να δείχνει την κλασσική εικόνα των win 3.1 σαν ανάγλυφο. Όχι όταλ λειτουργούσε αλλά όταν ήταν κλειστή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...