Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με κινέζικα σε Win98

kainourios80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα εγκατάσταση w98 (όχι se) σ' έναν παλιό υπολογιστή και οι ελληνικοί χαρακτήρες βγαίνουν κινέζικοι.Στο regional settings έχω βάλει την επιλογή ελληνικά και δεν βρίσκω ποια άλλη ρύθμιση να αλλάξω. Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή μέσα από τα windows. Πρέπει να κάνεις format και να επιλέξεις για κωδικοσελίδα την 737.

Ένα άλλο παιδί εδώ στο forum είχε αναφέρει και έναν άλλο τρόπο. Δυστυχώς ούτε τον θυμάμαι ούτε το έχω κανει αλλιώς.

Ένα search στο forum θα σε βοηθήσει.

Δημοσ.
Πώς ακριβώς επιλέγω την κωδικοσελίδα?

Σε καθαρή εγκατάσταση των windows στο ζηταει. Δεν θυμαμαι πως ακριβώς είναι η ερώτηση, αλλά στα αγγλικά θα σου ζητήσει να ορίσεις Codepage.

Δημοσ.

Ναι στα 98 αν δεν το ορισεις απο την αρχη για Ελληνικά χαιρετισματα, μετα φτου και απο την αρχή.

Δημοσ.

Νομίζω μετά τις τοποθεσίες και τα regional settings ζητάει και επιλογή γλώσσας όπως είπαν και όλοι οι προηγούμενοι.

Δημοσ.

Υπάρχει εργαλείο από τη Microsoft για αλλαγή κωδικοσελίδας για τα 98 μετά την εγκατάσταση. Δεν έχω πρόχειρο link. Πάντως δεν φτάνουν οι αλλαγές στο config, στο autoexec και στα regional settings, χρειάζεσαι οπωσδήποτε utility.

• Super Moderators
Δημοσ.
Υπάρχει εργαλείο από τη Microsoft για αλλαγή κωδικοσελίδας για τα 98 μετά την εγκατάσταση. [...]

Σωστό αυτό. Νομίζω μάλιστα ότι το έχει σε ένα υποφάκελο του CD των Windows 98SE - κάτι με CPAGE θυμάμαι αλλά δεν είμαι πρόχειρος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τα windows που έχω βάλει δεν είναι se.Άρα μάλλον καλύτερα πρώτα να βρω τα se και αν έχω το ίδιο πρόβλημα βλέπουμε.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τα windows που έχω βάλει δεν είναι se.Άρα μάλλον καλύτερα πρώτα να βρω τα se και αν έχω το ίδιο πρόβλημα βλέπουμε.

Aφού θα κάνεις, που θα κάνεις τον κόπο να τα ξαναβάλεις, πρόσεξε την ερώτηση για την επιλογή Codepage και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.
Νομίζω μετά τις τοποθεσίες και τα regional settings ζητάει και επιλογή γλώσσας όπως είπαν και όλοι οι προηγούμενοι.

Αυτό είναι το πρόβλημα .Στα windows 98 που έχει δεν υπάρχει η επιλογή γλώσσας όπως π.χ. στα xp.

Δημοσ.

Ναι πας για φορμάτ... Αυτό που δεν είπαν τα παιδιά πιο πάνω είναι ότι πρέπει να επιλέξεις custom installation και όχι typical ή express ή όπως αλλιώς την λέει...

Να υποθέσω ότι έχεις τα αγγλικά windows γιατί στα ελληνικά η ελληνική γλώσσα είναι προεπιλεγμένη...

Α και για μεγαλύτερη συμβατότητα επέλεξε codepage 737 [437G]

Δημοσ.
Ναι πας για φορμάτ... Αυτό που δεν είπαν τα παιδιά πιο πάνω είναι ότι πρέπει να επιλέξεις custom installation και όχι typical ή express ή όπως αλλιώς την λέει...

Να υποθέσω ότι έχεις τα αγγλικά windows γιατί στα ελληνικά η ελληνική γλώσσα είναι προεπιλεγμένη...

Α και για μεγαλύτερη συμβατότητα επέλεξε codepage 737 [437G]

Το custom installation έδωσε τη λύση με τη γλώσσα.ΤΗΧ!Αλλά προέκυψε νέο πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μόλις εγκατέστησα τον οδηγό της κάρτας γραφικών και έκανα reset ,ενώ ξεκίνησε σε κάποια στιγμή έκανε reset μόνο του πριν μπει σε περιβάλλον windows και τελικά με αναγκάζει να ξεκινήσω σε safe mode.Όταν ξαναεγκαθιστώ την κάρτα πάλι τα ίδια!!! Μήπως τώρα βλέπει κάποια ασυμβατότητα με τους drivers; Τι δεν κάνω καλά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...