Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά υπολογιστή.

slasnik_luna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους !!

Έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν υπολογιστή, κάτι που κατορθώθηκε, αναπάντεχα, σήμερα, με κάποια χρήματα που μου ήρθαν. Θα ήθελα λοιπόν να μου συστήσετε κάτι αν μπορείτε, είτε έτοιμο, είτε να το συνθέσω (το προτιμώ). Το ποσό που διαθέτω είναι 1000 (χίλια) ευρώ. Ξέρω ότι ίσως είναι λίγα, αλλά αυτά θέλω να διαθέσω τώρα και έχω ανάγκη να αγοράσω κάποιο μηχάνημα.

Τον υπολογιστή τον θέλω κυρίως για internet (σερφάρισμα), για χρήση office, αλλά και για κάποια παιχνίδια του στυλ Civilazation, Age of Empires κλπ, χωρίς να ξέρω βέβαια και τι απαιτήσεις έχουν αυτά…

Με 1000 ευρώ λοιπόν τι μηχάνημα μπορώ να αγοράσω το οποίο

1) Να καλύπτει αυτά που γράφω παραπάνω

2) Να μπορεί να αναβαθμιστεί κάπως στο άμεσο μέλλον (πχ. Αλλαγή κάρτας γραφικών, προσθήκη άλλης κάρτας ήχου κ.α.)

Τέλος να πω ότι τα παραπάνω χρήματα είναι τα μέγιστα που μπορώ να διαθέσω για το PC και τα προγράμματα που θα χρειαστεί, διότι αυτά τα λεφτά όπως μου ήρθαν, θέλω να τα δώσω. Αργότερα θα του βάλω και άλλα αν χρειαστεί.

Επίσης με συγχωρείτε αν παρόμοιο θέμα έχει ξαναμπεί, αλλά επειδή γράφω από νετ καφέ δεν έχω τον χρόνο και την ησυχία να ψάξω τα forum. Αν θέλετε, παραπέμψτε με.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!!!

Δημοσ.

Innovator DLX Window 400w--->59e

Gigabyte K8N Sli ---->109,39e

AMD Athlon 64 3200+ Venice Socket 939 ---->163e

2 x Twinmos DDR 512MB --->90e

XFX GF6800 PCI-X 128MB Retail --->196,9e

Floppy Disk 3,5 ---->6e

Western Digital 120Gb SATA2 ---> 80,4e

Nec ND-4550 16x Buld Doulbe Layer --->47,5e

Logitech MX-518 Optical Mouse --->48e

Logitech Keyboard Greek--->28e

826 Euro

Όλα αυτά από το e-shop.gr

+

Οθόνη SDM HS95/B 19'' TFT

299Euro

Όλα μαζί 1125Εurο...Ε όλο κάτι κόψε (μικρότερο σκληρό, πιο απλή κάρτα γραφικών, 1x Ram) και θα σου βγουν.

Πάντως θα έχεις ένα πολύ αξιόλογο σύστημα ειδικά για αυτά που ζητάς.

Δημοσ.

Εννοει οτι εχουν βαλει σε SLI σχετικα μετριες καρτες.2χ6600 ειναι κατω απο μια 6800 πιστευω και κοστιζουν και περισσοτερο.Το sli μια χαρα θα δουλεψει αλλα απο επιδοσεις δε θα ειναι κατι φοβερο.Τσαμπα η φασαρια με λιγα λογια.Παρε μια καλη καρτα γραφικων και αργοτερα αν βρεις χρηματα παιρνεις αλλη μια και κανεις SLI,με 2 μετριες δεν εχεις επιδοσεις ουσιαστικες......

Δημοσ.

Episis prospathise na apofigeis ta etoima sistimata giati pote den xereis ti prokeite na ftasei sta xeria sou! Ftiaxto monos sou oso mporeis gia na exeis to kefalaki sou isixo argotera! Tha simfoniso me ton giorgos th. pos enas megalitero diskos tha sou einai pio xrisimos apo mia karta grafikon pou se ligo kairo tha kanei kati ligotero apo ta misa tis lefta

Δημοσ.

AMD Athlon 64 3.2 ~170

DFI η Gigabyte Mobo NF4 ~90

1 GigaByte Kingston / Samsung CL 2,5 ~110

Gigabyte η Asus 6600 GT ~165

2x120 SATA 2 ~160

Samsung LCD 17' ~300

Tower + 500 Watt PSU ~90

Keyboard + Mouse Microsoft ~20

Dual Layer Pioneer ~50

Floppy 1.44 ~5

1160e

Μικροτερη οθονη αλλα καλυτερο ολοκληρωμενο συστημα.

Οι τιμες των LCD πεφτουν καθε μερα, παρε τωρα ενα 17αρι και σε 2 χρονακια θα παρεις ενα καλο 21+.

( η Sony που ειπε ενας φιλος εχει τα χειροτερα χαρακτηριστικα που εχω δει ποτε σε LCD 19' )

Δημοσ.

Γεια σας και παλι...

Λοιπον, διαβασα τις απαντησεις με προσοχη και κατανοησα οτι μπορουσα, διοτι δεν εχω και καποια εμπειρια οπως καταλαβατε, ισως...

Καταρχην, μεταχειρισμενα εξαρτηματα (απο δευτερο χερι) δεν θελω να αγορασω. Οτι παρω θελω να ειναι καινουργιο. Δευτερον,εγω αυτη τη στιγμη διαθετω 1000 ευρω, επειδη ετσι ηρθαν... Αυτο σημαινει οτι αργοτερα θα διαθεσω και αλλα χρηματα για αυτο το PC, σε 1-2 μηνες πχ. Θεωρειστε δηλαδη, κατι σαν αρχη αυτα τα χρηματα, ισα να δουλευει το PC. Αλλωστε για νετ και office το θελω τωρα. Εχω το Xbox για κανενα παιχνιδακι. Απλα, αυτα που θα δωσω τωρα θελω να πιασουν τοπο, να φανουν καπως,εστω και αργοτερα οταν θα ολοκληρωθει το συστημα. Σκεφτηκα να μην παρω καθολου καρτα γραφικων, να ειναι on board, αλλα σε ενα τεστ του RAM (Μαιος 2005) για μητρικες AMD, ειδα οτι δεν υπαρχει καποια καλη με vga on board. Οποτε μαλλον αυτο δεν γινεται. Συμβιβαζομαι λοιπον και με μια πολυ μετρια καρτα γραφικων (για τωρα), που να παταει σε μια καλη μητρικη ομως.Δεν θελω ουτε καρτα ηχου, ουτε τιποτα ηχεια κλπ. Ουτε office δεν θελω, αρχικα θα βαλω το open office. Αυτα σκεφτομαι, δεν ξερω αν ειναι σωστα...

Οσο για την συνθεση και τα ετοιμα, συμφωνω και θελω να το συνθεσω εγω το PC για αυτο ρωταω και εδω. Αλλιως θα πηγαινα σε ενα μαγαζι. Ομως η συνθεση η πραγματικη θα γινει σε αυτους, δηλαδη δεν εχω εγω την εμπειρια να εγκαταστησω ενα σκληρο ή μια μητρικη πχ.

Αυτα και ευχαριστω οσους ασχολουνται με το θεμα.

Δημοσ.

an einai etsi pare enan poly dynato sklhro(maxtor maxline 3)mia poly kalh mobo me 939 nforce4

enan sembron(na ton alaxeis meta) poly kalo psu kai kouti kamia 6600 gpu kai kales mnhmes.gia othonh de symfwnw proteinw 19tft giati h diafora einai mikrh kai den axizei na glytwseis apo ekei 50 eyro

Δημοσ.

Πάρε ένα 80άρη SATA να γλιτώσεις από εκει μια 100άρα και παίρνεις αργότερα ένα μεγάλο για τα data σου. Επίσης πάρε μια απλή PCI-E gpu στα 60-70? και είσαι έτοιμος...

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να περιμενει για το δωρο χριστουγεννων και να σκασει μια 200αρα παραπανω ωστε να παρει μια και καλη ενα συστημα.

Το να δωσει τωρα ακομα και 100ε για μια καρτα και να τα χασει αργοτερα δεν το βρισκω λογικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...