Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση AthlonXP 2000+ σε Celeron D340 2.93Ghz Αξιζει?

R_Barrichello

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να μου πειτε αν αξιζει να κανω κατι τετοιο. Συγκεκριμενα θελω να αλλαξω τα υπαρχοντα:

Athlon XP 2000+ 1.73Ghz

ASUS A7V8X

Μνημη 512 DDR266

με αυτα:

Celeron D340 2.93Ghz

ASUS P4V8X-X

Μνημη 1GB DDR400

Ο λογαριαμος βγαινει περι τα 250?. Αξιζει τον κοπο η δε θα δω μεγαλη διαφορα?

Το υπολοιπο συστημα ειναι:

ATI 9600 AGP 8x

2x200GB WD IDE (αν δεν κανω λαθος με την καινουρια mobo μπορω να τους βαλω σε RAID ετσι δεν ειναι?)

κτλ...

Τι λετε?

Δημοσ.

Εξαρτάται για τί το θες το σύστημα ρε Barrichello και γιατί την κάνεις την αναβάθμιση...

Αν θες πχ να παίζεις games με τον Barrichello γνώμη μου είναι ότι δε θα δεις τρομερή διαφορά μιας και η κάρτα γραφικών παραμένει η ίδια και σε περιορίζει σημαντικά.

Ούτε συμπάθισα ποτε τους κωλοCeleron...

Απ' την άλλη το 1Giga ram θα δώσει αλλον αέρα στο σύστημα αλλα δε φτάνει μόνο αυτό.

Αντίθετα μια Geforce6800 LE (το πολύ 135 euro) + άλλα 512ΜΒ ram (κανα 40ari) θα το προτιμούσα στο υπάρχον σύστημά σου.

Δημοσ.

εγω θα πηγαινα σε A64 παντως, εχει πεσει γυρω στα 130 τελικη αν δεις στο skroytz καμια 80αρα μια asus a8v η καμμια asrock και αλλα 45 ευρω ενα 512 και θα δεις διαφορα

Δημοσ.

doc 1000 το δικο μου συστημα δουλευει στα 266 FSB και περιοριζει και τη RAM και θεωρω οτι αυτο φταιει που σερνεται. Αν βρω κανεναν P4 3.0GHZ με βαση 478 τι λες?

Το συστημα το θελω να κανει λιγο πολυ απ'ολα. Παιζω και παιχνιδια αλλα δεν περιμενω τρελες αναλυσεις. Απλως με το υπαρχον παιζω Age of Empires III στα 640x480 το πολυ γιατι αλλιως σερνεται.

dimitris74 ο Athlon64 3000+ στο Πλαισιο εχει 159?...Πολλα ειναι (Ακυρο αυτο, ειδα στο Skroutz Athlon 64 3000+ με 122?). Επισης η A8V εχει μονο 2 PCI slots και θελω τουλαχιστον 4. Καμια αλλη καλυτερη mobo σε παρομοια τιμη?

Δημοσ.

protino tora! A64 3000+ 1gb ram kai oxi caleron pou argotera tha to metanioseis.

oi AMD tha pesoun arketa kai meta tou xronou xtipas kapion 4000+

karta othonis thelei allagi gia game sygoura. me mia 6600gt tha eise arxigos..alla ..

+ 180 euro. pou omos de tha to metanioseis.

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522427 Η asus εχει 5 pci, η asrock εχει 3

για cpu δες και εδω

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=CPUAmd&cp_id=53493

ιδια τιμη τον εχει και στον http://www.matsoukasbros.com

στα λεω γιατι και εγω ψαχνομουν για αναβαθμιση και κοιταγα τιμες, με 210 ευρω τελικη παιρνεις cpu και μητρικη που ειναι κλασεις ανωτερη απο celeron,

Δημοσ.

όσον αφορά το AgeofEmpiresΙΙΙ είχα διαβάσει άρθρο που έδειχνε καθαρά τεράστια διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης στις κάρτες που υποστηρίζουν pixelShaders3(σειρά geforce6800 και πάνω).

Γνώμη μου είναι ότι η κάρτα γραφικών παίζει τον Α με κεφαλαίο ρόλο. Αν δεν έχεις χρήματα για νέο επεξεργαστή και νέα κάρτα γραφικών προτείνω μόνο αλλαγή κάρτας γραφικών.

Με την ταχύτητα στις μνήμες μη μασας. Είχα διαβάσει ότι το κέρδος ακόμα και στις πολύ γρήγορες μνήμες με χαμηλούς χρονισμούς είναι μικρό.

Δημοσ.

Δε διευκρινησα κατι: Η αναβαθμιση που θελω να κανω τωρα θα ειναι προσωρινη. Μετα απο ενα χρονο maximum σκοπευω να κανω μια γερη αναβαθμιση των 2000?.

Επισης για σκετη καρτα γραφικων δεν το βλεπω γιατι θελω να επιταχυνω λιγο το boot time και γενικα τις διεργασιες που γινονται μεσα στα windows. Τωρα για boot κανει 30-35 δευτερολεπτα και επειδη βαριεμαι να το περιμενω κανω συνεχεια hibernate αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη....

O Athlon64 ειναι καλη λυση αν και βγαινει λιγο παραπανω απο αυτα που θελω να πληρωσω...(300? το ανωτατο οριο).

Το age of empires ηταν παραδειγμα. Να το παιζω σε κανενα 800x600 θελω...

Αλλες γνωμες?

Δημοσ.

Βάλε μια 6800 και θα δεις... Τα 800Χ600 δεν είναι τίποτα γιαυτην την κάρτα. Για το Boot time κάνε κανένα format και βάλε να φορτώνει μόνο τα απαραίτητα...

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλα η δικαιολογία για γρηγορότερο boot μου φαίνεται γελοία για να δώσεις τόσα λεφτά για αναβάθμιση...

Πόσο υπολογίζεις δηλαδή να πέσει ο χρόνο boot? Στα 10 δευτερόλεπτα?

Και γιατί δηλαδή δεν παίρνεις γρηγορότερο δίσκο? πχ Raptor ή κανα σύστημα raid?

H μνήμη θα βοηθήσει στον γενικότερο αέρα, αλλα μην περιμένεις να μειωθεί το boot περνώντας απ' τα 512 στα 1024. Αν πήγαινες απ' τα 256 στα 512 ναι!

Επίσης μην περιμένεις να δεις τεράστια διαφορά και στη γενική χρήση. Στα games σίγουρα θα δεις διαφορά στον "αερα" του συστηματος.

Όπως σου είπα η Limited edition (πετσοκομμένη) 6800 έχει γύρω στα 135 euro.

Δες και στο Πλαισιο αν έμεινε καμια Albatron 6800LE με 90 euro!

Την κανονική 6800 την πήρα πριν κανα μήνα 160 euro.

Δημοσ.

Athlon XP 2000+ 1.73Ghz

ASUS A7V8X

Μνημη 512 DDR266

με αυτα:

Celeron D340 2.93Ghz

ASUS P4V8X-X

Μνημη 1GB DDR400

Ο λογαριαμος βγαινει περι τα 250?

ATI 9600 AGP 8x

Εγω δεν θα την εκανα την αλλαγή. Mε ΑthlonXP θα εβλεπα αισθητή διαφορά με ενα καλό 64bit, ή X2.

Εστω οτι πήγαινες τωρα σε 64, με value for money επιλογες:

καινουρια απο eshop..

AMD64 - 3500+ BOX = 217

2 X 512 @ 400 = 90

MSI 6600GT pcix= 170

mobο πες οτι βρισκεις μια φτηνη με 90

συνολο 490 +φπα = 580

Με μεταχειρισμένα, κατεβαίνεις αισθητά (αν βρεις οσα ψαχνεις. πχ 6600gt μπορει να βρεις 110-130 ), πες σύνολο 350-400 ???

ειναι "λιγο" πανω απ τα 250 - εξαρτάται απο το μισογεμάτο/μισοάδειο ποτήρι του καθενός :)

----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----

Ενα Ahlon1800+ @ 1533, το εχω στα 2040Mhz με ψύξη αέρα χωρις ζόρια, αρα και ο δικος σου θα ανεβαινει.

Tο δικό μου ειναι Athlon2500+ (1830mhz) default speed. 4 δισκους + dvd.

Με 1 Gb μνημη, και μια 6600GT, ειμαι ικανοποιημένος με τα τελευταια games (pes5, quake4, fear, AOE3, B+W2).

Δηλαδή ολα γρηγορα σφαιρα 800, και αρκετά γρηγορα στα 1024. Προτιμώ την ομαλοτητα κινησης παρά την λεπτομέρεια.

Για γρηγορο boot & shutdown, πρεπει να ελαφρύνεις το λειτουργικό. Βγαζεις σαβουρες παλια προγράμματα, κανε reinstall win, κόψε περιττά services.

games = κυριως vga, μετά cpu (που αναγκαστηκά σε πάει σε mobo-ram) + μετά ram.

Αλλα πρωτα βαλε μια vga, φρεσκαρισε τα win, δες πως πάει,

Και αν ... προσθέτεις 512 αλλα ταχυτητα λίγη προσθέτει. δινει μια "άνεση", γενικά στο OS.

------------------------------------

Μια σκεψη, εφόσον θα πας αργοτερα σε A64, mobo 939, ειναι να παρεις 1 gb 400αρες μνημες αν ειναι συμβατες με την ASUS A7V8X, και να πουλησεις τις 266 (μηπως παιζουν μαζί και εχεις 1,5 giga! ... :) )

θα παιζουν στα 266 στο παρόν συστημα, αλλα θα σου μεινουν για το επόμενο,και θα τραβανε OC.

Αλλα μονο για 939. Αν ειναι μακριά η αναβαθμιση, θα βγαλει αλλο σοκετ η AMD, και ποιος ξερει τι θα γινει με τις μνημες μεχρι τοτε.

Προσεξε και το τροφοδοτικό αν πας σε νεα vga. Τον αθλον τον εχω με Chieftec 360W.

-------

ά ναι, ... κι εμενα το μπουτ δεν ειναι οτι γρηγορότερο.. αλλα το εχω σκίσει το συστημα με συνεχεις εγκαταστασεις σαβούρας. Γι αυτο το εχω το πισι, αλλιως να το βαλω σε γυάλα :)

η διαδικασία εχει ως εξης... μπαινω στο σπίτι, πατάω το ON, πάω τουαλέτα, πινω ενα νερό, και ανοιγω το μόνιτορ. οποτε, αστο να ξυπνάει με την ησυχία του :smile:

Στο shutdown, κλεινει αμέσως. τα σκίζει ολα τα hung processes εν ριπή οφθαλμού. :-x

Δημοσ.

o athlonakos an kai palaioteros kai me ftwxoteros, einai pio skilos gia games apo ton celeron. o celeron d me kata ti gnomi mou (exw enan celeron d 2.66) den kanei gia games.to " den kanei" einai sxetiko vevea, o athlon dinei perisotera

vevea o celeron gia efarmoges einai arketa ikanos kai apodotikos me vasi panta tin aksia tou, opote an to pc to xrisimopoieis gia internet,office, multimedia efarmoges tote ston proteinw.einai kai para poli isixos me arketa kales thermokrasies

Δημοσ.

Simfwnw o celeron den kanei me tpt gia games eixa enan sto parelthon. Nai nai xerw twra ta paralew alla...! Tha erthei i stigmh opws hrthe se mena pou kapoioi paizane hot games px generals k alla se hi end sistimata pou telika mono hi end den htane kai esi tha agomaheis me enan ...celeron :neutral: oi alloi tha trexoun me cbr kai esi me papaki stin kiriolexia!...!

enas a64 3200 einai teleios aythn thn stigmh gia sena. O venice pirinas me 0.90 einai ipervolika dinatos gia ton meso xrhsth kai tha mporeis na knaeis oti goustarei h kardia sou kai einai se kali timi se sigrisi me tous intel (ftou ftou ftou)

oxo apo dw :-P . 64 na einai amd na nai kai oti na nai pou leme tosi wra!

Mia mikrh simboulh file mou makria apo a8v asus mobo. Kai otan leme makria ennooume apo apostasi xiliometron! Milaw ekpeiras!!! ase ti lene ta magazines na akous tin peira sou eidika sto cosmo ton 010101010001110. Egw pros to paron ta pio asfales mobo pou exw dei einai apo msi kai dfi. H epilogh einai dikh sou

Δημοσ.

@doc1000

Εχετε αρχισει και με ψηνετε για VGA...Η 6800LE ειναι ικανη η μαπα θα μου βγει και σε κανενα 6μηνο δε θα παιζει τιποτα? Γιατι οταν ακουω Light Edition κατι παθαινω...Την κανονικη 6800 που τη βρηκες 160? ρε θηριο? Γενικως τι διαφορες εχουν αυτες οι 2 καρτες?

@random

Ο Athlon που εχεις εσυ τι FSB εχει? 266Mhz σαν τον δικο μου? Καλα θα ηταν να παω για Athlon64...Νομιζεις δε θελω? Αλλα δεν υπαρχουν χρηματα...250 βια 300? εχω και μενω στον ασσο...Κι εγω τα ιδια μ'εσενα κανω στα win, τα γεμιζω σαβουρες αλλα οπως ειπα ειμαι 1 μηνα μετα απο format (ισως και λιγοτερο) και κανουν εναν αιωνα να φορτωσουν...Τροφοδοτικο θα αλλαξω γιατι εχω ενα ταπεινο 300W του πλαισιου και δε νομιζω να σηκωνει νεα VGA.

@gregdais + Made in Crete

Εγω την αναβαθμιση τη θελω για να ανεβουν γενικως οι επιδοσεις. Και στα win και στις εφαρμογες γραφειου και για internet κτλ και να μπορει να παιζει παιχνιδια κουτσα στραβα στα 800x600 για κανα χρονο ακομα...

Γενικως εχω μπερδευτει...Αν μπορειτε να με ξεμπερδεψετε λιγο...Παντως ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...