Προς το περιεχόμενο

FSC Amilo M3438G Vision review

kotetsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο DVD TO AVI AC3 RIPPER για να το σπασεις, [rikstou me bariopoula]

Οταν ξεκινησει η σιμπιεση σε 5 λεπτα θα σου εμφανησει στο Time remaining σε ποσες ωρες

θα γινει η συμπιεση της ταινιας.

Παντως 3 ωρες ειναι καλα. Σε μενα κανει 7 ωρες με 1.6Μhz cpu.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
κανα 3d benchmark θα μας δωσεις? 3DMark 03 και 05??? Super Pi?

Δεν ξέρω πώς να τα κάνω αυτά... :oops: Να σου βγάλω κανένα σχεδιάκι στο Pro καλύτερα? :-D

Δημοσ.

poly kalo review, an kai tha diafoniso ligo me ton oro foritotita... Eee opos kai na to kanoume 17" othoni kai 4.2 kil astin plati kai ena teras se diastaseis den mporo na po pos xaraktirizetai kali foritotita gia laptop...:)

Δημοσ.
poly kalo review, an kai tha diafoniso ligo me ton oro foritotita... Eee opos kai na to kanoume 17" othoni kai 4.2 kil astin plati kai ena teras se diastaseis den mporo na po pos xaraktirizetai kali foritotita gia laptop...:)

Steven συμφωνώ μαζί σου.Δεν είναι ΦΟΡΗΤΟΣ.Βαρύ είναι, αυτονομία μόνο για κατούρημα, οθόνη (προσωπικά δεν μ' αρέσει)-δοκίμασες, κοτέτσι, σε ανάλυση 1024-768 έτσι από περιέργεια για να τη συγκρίνεις μετά με μιας Crt;

Τέλος αν πας κανένα ταξιδάκι και μπεις στο αεροπλάνο με το φορητό σου για να δείς καμιά ταινία, δεν θα χωρέσει να το βάλεις μπροστά σου.

Αυτά..Το θάβω γιατί τόσα που δίνετε είναι ΠΟΛΛΑ για φορητό.

Και κάτι τελευταίο...έχω ΙΒΜ με 1000 ευρώ λιγότερα

Δημοσ.

Αν διαβάσατε, χαρακτήρισα το μηχάνημα ως desknote, δηλαδή desktop replacement. Ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ζητούσα. Τώρα, όσον αφορά την αυτονομία, δε νομίζω ότι δυόμισι ώρες είναι και λίγες με κανονική χρήση και με τον επεξεργαστή σε πλήρη ισχύ. ;-) Από κει και πέρα, όποιος θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αυτονομία παίρνει ένα Apple και ξεμπερδεύει. Έπειτα, νομίζω ότι ξεκαθάρισα για ποια χρήση το θέλω το desknote και χρήση όπως «να βλέπω καμιά ταινία, να γράφω κανένα κειμενάκι στο Word κλπ» δεν είναι για μένα. Αν ήθελα τα προαναφερθέντα θα αγόραζα κι εγώ κανένα laptopάκι των €1000 - 1200 και θα ησύχαζα.

Pancups, δε δοκίμασα σε χαμηλότερη ανάλυση γιατί και τη CRT μου την έχω σε πολύ μεγάλη ανάλυση. Όσο για το αν έδωσα ΠΟΛΛΑ λεφτά για φορητό, σε καλύπτει το review και η απάντηση που έδωσα πιο πάνω. Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την οποιαδήποτε παραχώρηση σε υπολογιστική ισχύ (λόγω της δουλειάς μου, το ξαναλέω) για να έχω μισή ώρα παραπάνω μπαταρία. ;-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Eχει αναβαθμισει κανεις την μνημη του στο amiloM3438?

Aν ναι' date=' ποια μαρκα εχει βαλει απο τις παρακατω;

Kingston, Transcend, Οcz η καποια αλλη;

To Cas Latency τι ρολο παιζει εαν ειναι 4 η πιο κατω η πιο πανω;[/quote']

h mnimi tou 3438g einai kingston ddr2

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

[εκταφή topic]

Μετά από δεκαπέντε μήνες συμβίωσης με το M3438G οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:

+ Υπέροχη οθόνη, ξεκούραστη στην πολύωρη χρήση (περισσότερες από 12 ώρες ημερησίως και οι περισσότερες συνεχόμενες).

+ Η απόδοση της μπαταρίας δεν έχει πέσει καθόλου παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται καθημερινά παίζοντας κυρίως ρόλο UPS.

+ Κανένα πρόβλημα χαλαρωμένων υποδοχών παρά το γεγονός ότι τόσο οι usb όσο και η θύρα του τροφοδοτικού καταπονούνται καθημερινά με συνεχές «βάλε-βγάλε» περιφερειακών και του μετασχηματιστή αντίστοιχα.

+ Πολύ καλή η απόδοση των ενσωματωμένων ηχείων.

+ Εξαιρετικό και αξιόπιστο το DVD writer της NEC.

- Εμφάνιση ενοχλητικών τριγμών στην κάσα κατά τη διάρκεια πληκτρολόγησης ή μεταφοράς του notebook.

- Το keyboard δεν είναι πλέον αθόρυβο κατά την πληκτρολόγηση ενώ το πλαστικό των κουμπιών άρχισε να λειαίνει ασχημαίνοντας την εικόνα του keyboard.

- Παρατηρήθηκε οξείδωση στο βύσμα του τροφοδοτικού.

- Μεγάλη θερμοκρασία ακριβώς κάτω από το keyboard κι εκατέρωθεν του touchpad, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι δύο σκληροί.

- Ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στην κάρτα γραφικών χωρίς λόγο, απόρροια μάλλον ελλιπούς απαγωγής θερμότητας.

- Ένας κολλημένος σκληρός.

- Σημάδια κόπωσης στον εναπομείναντα σκληρό, ο οποίος χρίζει άμεσης αντικατάστασης.

- Το υψηλό βάρος δυσχεραίνει τη συνεχή μεταφορά του, ειδικά όταν στην τσάντα προστίθενται, εκτός από το μετασχηματιστή του, πάσης φύσεως βιβλία, τετράδια και sketchpads.

Σχετικά με τον κολλημένο σκληρό, στάθηκα ακόμη πιο άτυχος μες στην ατυχία μου μιας και δεν μπορούσα επ' ουδενί λόγο να αφήσω το notebook σε service point κι έτσι αναγκάστηκα να τον πετάξω. Ούτως ή άλλως, η αντικατάσταση του σκληρού δεν μπορούσε να αντισταθμίσει την απώλεια των δεδομένων από τον κολλημένο.

Ο σκληρός που απέμεινε, ευτυχώς είναι πιο ευγενικός μαζί μου, δείχνοντας ότι ζορίζεται. Ελπίζω να «επιβιώσει» ως το Πάσχα που θα κατέβω Ελλάδα ώστε να τον αντικαταστήσω τότε με έναν SATA στις 7200rpm που έχω βάλει στο μάτι.

Σχετικά με το παράπονό μου για το keyboard, πρέπει να πω ότι φταίω κι εγώ, μιας κι έχω την κακιά συνήθεια να χτυπάω με δύναμη τα πλήκτρα σε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο. Σε καμία περίπτωση δεν ακούγονται πολύ δυνατά, απλά έχουν χάσει αυτό το αθόρυβο feeling που αποκομίζεις από το πληκτρολόγιο ενός notebook.

Συμπερασματικά λοιπόν... μια χαρά! Τα ελαττώματα που ανέφερα, αν και εκνευριστικά ορισμένες φορές, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναιρέσουν την πολύ καλή εικόνα που έχω σχηματίσει γενικά για το εν λόγω notebook. Είναι ταχύτατο στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ και πιστεύω ότι με την επικείμενη αναβάθμιση του σκληρού θα είναι ακόμη πιο γρήγορο. Αξίζει κάθε ευρώ που πλήρωσα για να το αποκτήσω γιατί με έβγαλε ασπροπρόσωπο τις στιγμές που το χρειαζόμουν πιο πολύ.

Περιμένω ότι το επόμενο notebook που θα αγοράσω θα είναι το ίδιο, και περισσότερο, αξιόπιστο από αυτό.

[/εκταφή topic]

EDIT

Πού είχαμε μείνει; Α, ναι! Στο ότι ο σκληρός θα επιζήσει ως το Πάσχα. Ε... δεν επέζησε τελικά.

Φυσικά, για ακόμη μία φορά στάθηκα άτυχος μέσα στην ατυχία μου και δεν κατόρθωσα να βρω οποιαδήποτε άλλη μάρκα πλην της Samsung (οι δύο δίσκοι στο notebook ήταν επίσης Samsung γι' αυτό και είμαι λίγο επιφυλακτικός). Έτσι, αγόρασα έναν στα 100GB (πραγματική χωρητικότητα 93GB) στις 5400rpm με 94 ευρώ κι ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Τέλος, κάτι που θέλω να προσθέσω διότι ίσως έχει σημασία είναι το εξής: Ο πρώτος σκληρός που κόλλησε ήταν τοποθετημένος στη θέση που βρίσκεται δίπλα από την κάρτα γραφικών. Όταν το αφαίρεσα, είχα τη φαεινή ιδέα να μετακινήσω τον άλλον από την ξεχωριστή θήκη όπου βρισκόταν στη θέση του κολλημένου σκληρού. Πού θέλω να καταλήξω: υπάρχει πιθανότητα οι σκληροί να μην άντεξαν τις υψηλές θερμοκρασίες και ακριβώς λόγω κακής απαγωγής θερμότητας, όπως αναφέρω και πιο πάνω, να κόλλησαν. Αυτό βέβαια μόνο εικασία είναι διότι δεν είμαι σε θέση να μάθω τι ακριβώς έγινε. Οι κάτοχοι M3438G με έναν σκληρό ας κοιτάξουν σε ποια θέση βρίσκεται ενώ οι κάτοχοι με δύο σκληρούς ας αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις μικροκολλημάτων (όπως επίσης και τη μάρκα αυτών).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...